2020. december 24.
Ünnepi interjú Sergei Rebrovval
Vezetőedzőnk az év legemlékezetesebb pillanatairól, a szurkolókról és családja karácsonyozásáról is beszélt.

Magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk vezetőedzője, Sergei Rebrov nagy sikereket élt át idén a Fradival, legemlékezetesebb mérkőzéseként mégis egy 0-0-s döntetlent nevezett meg. A 46 éves edző emellett a FradiMédiának adott interjújában beszélt a Rebrov-család karácsonyáról és üzent a szurkolóknak is.

Írta: Hatos Szabolcs

- Emlékezetes évet zártunk.

- Való igaz, a játékosok és a szurkolók is biztosan szívesen emlékeznek vissza majd azokra a sikerekre, amelyeket 2020-ban értünk el.

- Ugyanakkor biztosan nehéz is volt a koronavírus miatt.

- Nem volt könnyű, főleg a szurkolók nélkül játszani, hiszen értük dolgozunk, sajnálom, hogy a mérkőzések többségén nem lehettek jelen. Szerintem az a fajta érzelmi töltet, amit a drukkerek jelenléte ad, hiányzott a labdarúgóknak is, de éreztük, hogy a Fradi-szurkolók otthonról is támogatták a csapatot. Mindannyian azt reméljük, hogy jövőre visszatérhetnek majd a stadionba.

- Újabb bajnoki cím, hangos sikerek a BL selejtezőjében és csoportkör 25 év után - melyik a legemlékezetesebb mérkőzése 2020-ból?

- Határozottan a Molde elleni hazai meccs a BL-selejtező rájátszásában. Noha kemény mérkőzéseket játszottunk korábban a Celtic és a Dinamo Zagreb ellen is a Bajnokok Ligája selejtezőjében, mindig az utolsó lépést megtenni a legnehezebb, ezúttal sem volt másként. Habár gól nélküli döntetlent értünk el, annak az eredménynek köszönhetően kvalifikáltuk magunkat a Bajnokok Ligája főtáblájára, ez pedig a klubnak és Magyarországnak is óriási eredmény volt.

- Hogy látja, miben fejlődött a legtöbbet a Fradi a Bajnokok Ligája csoportkörében?

- A Juventus, a Barcelona és a Dinamo Kijev elleni mérkőzések nagy élményt jelentettek a játékosoknak, ugyanakkor mindenki megtapasztalhatta, hogy ezen a szinten nem szabad gyermeteg hibákat elkövetni. Csapatként nagyon sokat fejlődtünk. Ha összehasonlítjuk például a Dinamo Kijev elleni első, budapesti mérkőzést a csoportkör utolsó, kijevi meccsével, láthatjuk, hogy a végén sokkal jobban játszottunk már.

- Több mint két éve a Fradi edzője, mióta megérkezett, két bajnoki cím és két európai csoportkör a mérlege. Hogy érzi, otthonra lelt Budapesten?

- Abszolút. Örülök, hogy érezhetem a szurkolók támogatását. Igyekszem a legjobbamat nyújtani ezért az országért és a csapatért.

- Vannak kedvenc helyei Budapesten, ahova gyakran jár a családjával?

- Nem messze lakunk a Citadellától. Az egy népszerű és gyönyörű hely, onnan beláthatod Budapestet és átérezheted, hogy milyen gyönyörű és nagy ez a város.

- Tanul, tanult magyarul?

- Néhány szót ismerek, de nagy öröm, hogy a csapatból mindenki beszél angolul, hiszen az edzéseken és a meccseken is angol nyelven kommunikálunk egymással.

- Mi volt az első magyar szó, amit megtanult?

- A „szia”!

- Még nincs azonban itt az elköszönés ideje. Mennyire fontos ünnep a karácsony a Rebrov-család számára?

- Ukrajnában inkább az újév napját szokás ünnepelni, ennek ellenére a karácsony ugyanúgy fontos a családok számára, így számunkra is.

- Ha visszagondol, mi a legemlékezetesebb ajándék, amit gyermekként kapott karácsonyra?

- Az ukrán gyerekek körében népszerűbb és fontosabb az újév napja, éppen ezért mi sem szoktunk nagy ajándékokat készíteni karácsonyra.

- A vírushelyzet miatt az idén hogyan ünnepelnek?

- Mint mindenki, az idén mi is otthon töltjük az ünnepeket, együtt lesz a család. Ez egyébként nem nagy változás a korábbiakhoz képest, a karácsony számunkra is a családé.

- Az ünnepek alatt is dolgozik vagy lazít kicsit?

- Mindig csinálok valamit, de mivel mindenkinek szüksége van egy kis pihenésre, valószínűleg arra is szakítok időt majd a családom társaságában. Huszonhét mérkőzést játszottunk a mögöttünk hagyott félévben, az nagyon-nagyon sok.

- Ez az interjú december 24-én jelenik meg. Mit üzenne a Fradi-szurkolóknak az ünnep alkalmából?

- Ahogy mondtam, szeretném, ha visszatérhetnének a stadionba, hiszen a jelenlétük nagyon sokat jelent a labdarúgóknak. Ez az év nagyon nehéz és furcsa volt a szurkolók nélkül, de biztos vagyok benne, hogy ennek ellenére is emlékezetes marad. Jó egészséget kívánok nekik és azt, hogy jövőre újra együtt lehessünk!

Cikkajánló

Videó: Íme, a németországi edzőtáborba utazó keret!

Első németországi tréningünkön bemutatjuk a Grassauba utazó játékosokat – VIDEÓ!

Tokmac: „Új edző, új szokások, új mentalitás”

Norvég támadónk beszélt a kiutazásról, az első edzésről és az előttünk álló időszakról.

Dibusz: „A fradistákkal sűrűn emlegettük Dembélét”

„Még nagyobb élményt szeretnénk szerezni a magyar embereknek” – mondta az FTC válogatott kapusa.

Botka Endre az Eb-mezőny legjobbjai között

Válogatott játékosunk portugálok elleni mérkőzésen nyújtott teljesítményét az UEFA is elismerte.

OTP Bank Liga: íme, a teljes menetrend!

Az MLSZ szerdán elkészítette az NB I 2021/2022-es idényének sorsolását.

Kisorsolták a második lehetséges BL-ellenfelünket is

Továbbjutás esetén hazai pályán kezdenénk a második selejtezős párharcot.

Indul Peter Stöger első edzőtábora

Az indulás előtti utolsó itthoni edzésbe is bepillantást adunk – VIDEÓ!

Magyar lesgól, majd portugál tripla az Eb-nyitányon

Rövid ideig vezetett a fradistákkal kiálló magyar válogatott a címvédő ellen az F-csoport első mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most