2022. december 24.
Út a csúcsra – így lettünk bajnokok!
Ünnepi cikksorozatunk első részében felidézzük a 33. bajnoki cím felé vezető út 2022-es állomásait.

Minden kezdet nehéz…

Az FTC vezetőedzőjeként 2021. december 20-án kinevezett Sztanyiszlav Csercseszov 2022. január 27-én, Felcsúton debütált Fradi-edzőként tétmérkőzésen, a korábbról elhalasztott meccsen a Puskás Akadémia vendégei voltunk. Végül egy 1-0-s vereséggel kezdődött a Csercseszov-éra, január 30-án, vasárnap azonban máris jóvátette kisiklását a csapat, miután Stjepan Loncar góljával 1-0-ra győzött a Szusza Ferenc Stadionban. A lilák legyőzésével továbbra is őriztük egypontos előnyünket a Puskás Akadémia előtt, a Kisvárda hárompontos lemaradással harmadik volt.

Ilyen előzmények után a február hullámzó eredményeket hozott: 6-án meglepetésre 3-0-ra kikaptunk a Pakstól a Groupama Arénában, 13-án 3-1-re győztünk Zalaegerszegen a ZTE ellen, 19-én azonban az MTK Budapest, 26-án pedig a Gyirmót FC Győr ellen hullajtottunk el két-két pontot. Mindez azért volt fájó, mert két alsóházi riválisról volt szó, a két csapat később ki is esett az élvonalból. Mindemellett az év második hónapjában tovább formálódott a keretünk, ekkor jelentettük be Carlos Auzqui, Pászka Lóránd, Marquinhos és Anderson Esiti érkezését is.

Márciusban a Ferencváros visszatalált a győztes útra, háromból három mérkőzést nyert meg. Mindezek közül kulcsfontosságú volt a március 6-án lejátszott, Kisvárda elleni hazai mérkőzés, hiszen győzelme esetén a szabolcsi csapat megelőzte volna a Fradit a tabellán. Noha a félidőben még 1-0-ra vezetett az ellenfél, Franck Boli és Tokmac Nguen góljával sikerült fordítani.

- Végig küzdöttünk, mert ez a klub szellemisége – foglalta össze a lényeget Franck Boli.

A Kisvárda után a MOL Fehérvárt és a Mezőkövesdet is legyőztük, Ryan Mmaee első székesfehérvári, alább látható gólját ráadásul később az Év Góljának is megválasztották.

A hármas győzelmi sorozattal megszilárdítottuk vezető pozíciónkat, áprilisra úgy fordulhattunk rá, hogy hét ponttal előztük meg a Puskás Akadémiát. Azt a gárdát, amely ellen április 3-án, vasárnap délután már 2-0-ra is vezettünk, végül azonban döntetlenre zárkózott a rivális…

A fájó pontvesztés ellenére nem álltunk rosszul, hiszen hét mérkőzéssel a vége előtt hétpontnyi előnyünk volt. Ebből nemhogy nem engedtünk, a továbbiakban szinte esélyt sem adtunk az ellenfeleknek – előbb 3-0-ra vertük meg a DVSC-t, majd Húsvét előestéjén Kristoffer Zachariassen hosszabbításban szerzett góljával 2-1-re a Budapest Honvédot, ezzel megteremtve az esélyt arra, hogy 2022. április 24-én, az Újpest elleni hazai derbin bebiztosítsuk az újabb bajnoki címet.

A derbin minden adott volt egy fergeteges fiesztához. A Ferencváros futballistái arany-fekete összeállításban, telt ház előtt léphettek pályára, az Újpest azonban 2021 után nem kívánt asszisztálni egy újabb Fradi-bajnokavatáshoz – a 6. percben ellenfelünk került előnybe. Erre válaszolva még az első félidőben fordítottunk, előbb Tokmac Nguen, majd Vécsei Bálint volt eredményes.

Győztes állásnál bajnoknak érezhettük magunkat, ahogy peregtek a percek a második játékrészben, úgy kerültünk egyre közelebb az áhított sikerhez, a 33. bajnoki címhez. A derbi vége mégis izgalmasan alakult, a rendes játékidő hosszabbításában ugyanis egalizált az Újpest, ám végül a videóbíró kezezés miatt visszavonta a gólt. A végeredmény 2-1 lett, a Ferencváros sorozatban tizedik hazai bajnoki mérkőzését is megnyerte az újpestiek ellen, ezzel pedig matematikailag is bebiztosította az újabb címvédést!

Biztos bajnokként, 13 pontnyi előnnyel vágtunk neki az utolsó négy meccsnek. A véghajrá első, paksi állomásán díszsorfallal köszöntötték a hazaiak a Ferencvárost, sorainkban pedig újra ott volt egy nagy visszatérő, Sigér Dávid is. Középpályásunk 276 nap után játszott ismét első osztályú bajnokit az FTC mezében! A meccset a mieink nyerték 2-1-re.

A folytatás már kicsit a közelgő kupadöntőre való ráhangolódás jegyében telt. Május 4-én 5-3-ra nyertünk a ZTE ellen Budapesten, május 7-én viszont 3-0-ra kikaptunk vendéglátóként az MTK-tól. Fejben talán már a MOL Magyar Kupa fináléjában jártak a fiúk, akiket a vereség ellenére is alaposan megünnepelt a Groupama Aréna közönsége, a meccs után szurkolóink aktív részvételével zajlott le ugyanis a kupa-, és éremátadó ceremónia.

A győztes kupadöntő után az idényt a Gyirmót FC Győr otthonában fejeztük be. A kellemes májusi délutánon 2-1-re nyertünk a sereghajtó ellen, így összesen 71 ponttal zártunk – tizenkettőt vertünk a második helyen végzett Kisvárdára, tizenhetet a bronzérmes Puskás Akadémiára.

Minden jó, ha jó a vége – visszapillantónkat lezárhatnánk akár ezzel is, ám 2022 a 33. bajnoki arany megszerzésén túl is rengeteg örömöt tartogatott még…

Sorozatunk december 25-én, vasárnap folytatódik a MOL Magyar Kupa megnyerésével foglalkozó résszel!

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin