2020. november 24.
Uzuni góljával még vezettünk, közel volt a bravúr
A hosszabbításban szerezte a győztes gólt a Juventus.

A Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában harmincegyszeres magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk az olasz rekordbajnok Juventus otthonába látogatott. A Fradi a Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Frimpong, Dvali, Heister – Sigér, Somália – Zubkov, Uzuni, Tokmac kezdővel lépett pályára a Juventus Stadionban.

Első félidő

A mienk kezdték a találkozót, és már tíz másodperc után lövőhelyzetbe is kerültek, de Tokmac kísérletét Szczesny könnyedén fogta. A gyors Fradi-próbálkozás után a Juventus próbált kezdeményezni, de egy remek labdaszerzés után Dvali indította Uzunit, jött azonban de Ligt, aki tisztázott. A nyolcadik percben McKennie tekerte középre a labdát, Ronaldo már emelkedett volna, de Frimpong szorításában nem tudott kellően elrugaszkodni.

A 15. percben a Juventus is helyzetbe került: egy baloldali szép összjáték után Cuadrado estében lőtt, de Dibusz hatalmas bravúrral hárított. Négy perccel később Tokmac kapott remek labdát, aki a védőjét lerázva jobbról centerezett, a Danilón megpattanó beadást azonban Myrto Uzuni betessékelte a hazai kapuba (0-1)!

A torinóiak a kapott gól után magasabb fokozatra kapcsoltak, beszorították a mieinket, akik viszont rendre jól helyezkedtek. A 26. percben sikerült kiszabadulni a nyomásból, Zubkov azonnal a kapu felé fordult, majd a tizenhatos előteréből tüzelt is, de az elforduló de Ligt blokkolni tudott. Pillanatokkal később ismét Dibusz kapuja előtt zajlott a játék, de a hazai támadók nem tudták feltörni a jól záró védelmünket.

A hazai nyomásra a Fradi villámgyors kontratámadásokkal válaszolt: fél óra játék után Lovrencsics tanári módon ugratta ki Zubkovot, aki észrevette a középen érkező Tokmacot, de a védőknek sikerült közbeszúrniuk. Másodpercekkel később Dvali passzkísérletét kapcsolta le Cuadrado, a kolumbiai pedig pont úgy nyúlt bele a labdába, hogy az jó volt Dybalának, aki kiugratta Ronaldót, a portugál azonban lesen volt. A 34. percben ismét az ötszörös aranylabdás volt főszerepben: 24 méterről ballal lőtt a Fradi kapujába (1-1).

A zöld-fehéreket nem fogta vissza a torinóiak egyenlítő gólja és a középkezdés után szinte azonnal ott voltak a hazai kapu előtt, de Zubkov lövésébe egy védő ért bele, míg Heister óriási bombáját Szczesny-nek kellett a kapu fölé ütnie. A félidő végéhez közeledve a Juventus ismét beszorított minket a kapunk elé, de a Blazic-Frimpong-Dvali belsővédőhármas nagyszerűen állta a sarat a világsztárokkal teletűzdelt olaszok ellen, így 1-1-gyel mentünk a pihenőre.

Második félidő

A szünetben egyik vezetőedző sem változtatott, így mindkét csapat változatlan felállással ment ki a második negyvenöt percre.

Ahogy az várható volt, a Juventus szinte azonnal nekiesett a zöld-fehéreknek, hiszen minél előbb szerették volna megszerezni a vezetést, de továbbra sem találtak rést a ferencvárosi védőfalon. A 60. percben Bernardeschi vette célba Dibusz kapuját, de csak a kapufát találta el. Andrea Pirlo változtatott először, ráadásul rögtön hármat is cserélt: Dybalát Morata, Bernardeschit Chiesa, McKennie-t Kulusevski váltotta.

A 69. percben a csereként beálló Morata ugratta ki Ronaldót, aki megpróbálta eltolni a labdát Dibusz mellett, de kapusunk elképesztő bravúrt bemutatva belerondított a portugál kísérletébe. Egy perccel később Rebrov is változtatott: Tokmac és Zubkov hagyta el a pályát, helyükre Boli és Isael érkezett.

A Juventus folyamatosan nyomás alatt tartotta védelmünket, de jobbról és a balról beívelt labdákat rendre sikerült eltakarítani. Ukrán vezetőedzőnk a 75. percben ismét kettőt változatott: Lovrencsics helyett Botka, Sigér helyett Laidouni érkezett.

A 77. percben Morata indult a leshatárról, majd egyedül vitte a kapura, de éles szögből leadott ballábás próbálkozása a kapufán csattant. Percekkel később ismét a hazaiak veszélyeztettek: Chiesa beadását még sikerült kifejelni pont Bentancur elé, aki tüzelt is, de Dibusz egy remek védéssel fölé ütötte. A Juventus ismét változtatott: Arthurt Ramsey, Bentancurt Rabiot váltotta.

A 92. percben egy jobboldali beadást követően Morata fejelt a kapuba, ezzel eldöntve a találkozót és a három pont sorsát (2-1).

Férfi labdarúgás, Bajnokok Ligája, G-csoport, 4. forduló
Juventus – FTC 2-1 (1-1)
Torino, Juventus Stadion
Juventus: Szczesny – Cuadrado, Danilo, De Ligt, Alex Sandro – Bentancur (Rabiot, 83.), Arthur (Ramsey, 83.) – Mckennie (Kulusevksi, 62.), Bernardeschi (Chiesa, 62.) – Dybala (Morata, 62.), Cristiano Ronaldo Vezetőedző: Andrea Pirlo
FTC: Dibusz – Lovrencsics (Botka, 75.), Blazic, Frimpong, Dvali, Heister – Sigér (Laidouni, 75.), Somália – Zubkov (Isael, 70.), Uzuni, Tokmac (Boli, 70.) Vezetőedző: Sergei Rebrov
Gólszerzők: Cristiano Ronaldo (35.), Morata (92.) illetve Uzuni (19.)
Sárga lapok: Danilo (80.), Sigér (66.)
Játékvezető: Daniel Siebert

Cikkajánló

BL: Így szerezhetjük meg az EL-tavaszt érő 3. helyet

Biztos, hogy idén is az utolsó pillanatokig harcban lehetünk a tavaszi nemzetközi szereplésért.

A Juvénál is dicsérik a mieinket

Matthijs de Ligt és Álvaro Morata szerint is nehéz meccsen vannak túl.

Dibusz: „Erre a meccsre építhetünk”

Dibusz Dénes szerint az elvégzett munkánk alapján megérdemeltük volna az egy pontot – VIDEÓ!

Rebrov: „Mondtam a játékosaimnak, legyenek büszkék”

Sergei Rebrov védekezésünket és a kontratámadásainkat is kiemelte.

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin