2020. október 16.
Kétgólos győzelemmel hangoltunk a BL-re
Isael góljával szereztünk vezetést, végül a hajrában egy öngólnak köszönhetően dőlt el a három pont sorsa.

Mielőtt 31-szeres bajnok férfi labdarúgócsapatunk kedden Barcelonában lépne pályára a Bajnokok Ligája csoportkörének nyitányán, pénteken az NB I 7. fordulója még Kisvárdára szólította Sergei Rebrov együttesét.

Első félidő

Nagy helyzetet alakítottunk ki a 4. percben: Tokmac tette ki a szélre Heisternek, akinek a beadását Boli fejelte kapura, a védelem a gólvonalról mentett, majd a kipattanót tisztázták támadónk elől. Két perccel később Lucasnak készítettek le a tizenhatosunk előterében, Dibusz kiütötte a középre érkező lövést. Laidouni adott remek labdát a 13. percben Isaelnek a tizenhatoson belülre, ezután Heister lőhetett, de levágódott a labda. A félidő felélnél Melnyik lövését kellett Dibusznak szögletre mentenie. Ezt követően Heister beadása ment el mindenki előtt a hazai kapunál. Félórányi játék után Isael rövidre érkező szögletét Kovacevic lőtte fölé.

A 34. perc kezdődött, amikor Heister beadása után Skvarka fejelt fölé. Majd a jobb szél is aktív volt, Lovrencsics lapos középre tett labdáját Boli lőtte fölé. A 29. percben Melnyik lőtt a kapunk fölé a tizenhatoson kívülről. Két perccel a játékrész vége előtt Lovrencsics is távoli lövésre vállalkozott, de nem sikerült pontosra a lövés.

Második félidő

Több apró szabálytalansággal kezdődött a második félidő, helyzet sokáig nem alakult ki egyik oldalon sem. Az 59. percben Tokmac, Boli, Skvarka majd Isael mutatott be egy szép akciót, végül az utolsó indítás hosszúra sikerült. Kettős cserével jelentkeztünk a 65. percben: Heister és Boli helyét Civic és Baturina vette át. Két perccel később frissen beállt balhátvédünk, Civic egy csel után be tudott adni, a hosszún érkező Isael pedig kiszorított szögből a kapuba talált, ezzel megszereztük a vezetést (0-1)!

A gólunk után rögtön próbált válaszolni a Kisvárda, de Dibusz remek reflexmozdulatával hatalmasat védett! Ezután Skvarka passzát követően Baturina a kapusra vezethette a labdát, a partjelző zászlaja lent maradt, ám mire horvát támadónk lepasszolt az üresen érkező Haratinnak, aki a kapuba is gurított, a bíró lest ítélt. A 73. percben Frimpong szabadított fel. Egy perccel később Haratin és Tokmac helyét Vécsei és Mak vette át, később a gólszerző Isael helyett Zubkov folytatta a játékot.

A hajrában Skvarka indította Róbert Makot, akinek lapos beadása után Roman Karasiuk lőtt közelről a saját kapujába, kialakítva a 2-0-s végeredményt.Csapatunk ezzel szezonbeli negyedik bajnoki győzelmét aratta, és készülhet a keddi, Barcelona elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzésre.

NB I, 7. forduló
Kisvárda-FTC 0-2 (0-0)
Kisvárda: Dombó – Melnyik (Kukoc, 81.), Rubus, Ene, Hei – Lucas (Karasiuk, 81.), Simovic – Sassá (Camaj, 81.), Bumba (Kovácsréti, 71.), Navratil (Stavros, 55.)  - Viana
FTC: Dibusz – Lovrencsics, Frimpong, Kovacevic, Heister (Civic, 65.) – Laidouni, Haratin (Vécsei, 74.) – Isael (Zubkov, 83.), Skvarka, Tokmac (Mak, 74.) – Boli (Baturina, 65.)
Sárga lap: Viana (45.), Lucas (48.), Rubus (54.), Lovrencsics (61.), Dibusz (85.), Simovic (89.)
Gólszerzők: Isael (67.), Karasiuk (öngól, 89.)

Cikkajánló

FTC-Kisvárda: parkolási információk

Parkolójegyét kizárólag online, a meccsjegy.fradi.hu/parkolo oldalon tudja megváltani!

Sztankovics: „Bajnoknak kell lennünk!”

Vezetőedzőnk szerint a Kisvárda ellen az egyetlen cél a bajnoki cím megszerzése lehet.

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin