2024. március 10.
Varga duplázott, átvettük a vezetést a bajnoki tabellán
Férfi labdarúgócsapatunk 2-0-ra győzött a Fehérvár FC vendégeként.

Magyar bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk a Kecskemét 2-0-s legyőzése után a Fehérvár FC otthonába látogatott az OTP Bank Liga 24. fordulójában. Dejan Sztankovics vezetőedző a Dibusz - Makreckis, Wingo, Cissé, Civic - Abu Fani, Maiga, Loncar - Zachariassen, Varga B., Marquinhos kezdőcsapatot küldte pályára. A forduló korábbi mérkőzésén a Paks döntetlent játszott a DVSC-vel, így azzal a téttel kezdhettük a harmadik helyen álló Fehérvár elleni találkozót, hogy győzelmünk esetén átvesszük a vezetést az NB I tabelláján.

I. félidő

A mérkőzés első perceiben a fehérváriak tizenhatosának előterében tartottuk a labdát, több íveléssel és beadással próbálkoztunk, az első lövés mégis a hazaiaktól érkezett, Stefanelli labdájába azonban beleért a védelmünk. A 22. percben egy szöglet után Stefanelli ezúttal közelről, fejjel veszélyeztetett, de Dibusz Dénes nagy bravúrral védett! Zachariassen és Loncar is a szélről kereste a társakat, de nem jutottak célba a labdáik. A 31. percben Marquinhos a tizenhatos sarkáról tüzelt, fölé szállt. A 39. percben újra kapusunk reflexeire volt szükség, aki nagyot vetődve védett Gradisar lapos lövésénél. Két perccel később Varga Barnabás került helyzetbe Loncar beadása után, támadónk a felsőlécet találta el, de már lesen is volt. Ezután Marquinhos adott be balról Vargának, akinek a fejesével megszereztük a vezetést (0-1)! Az első játékrész hosszabbításában még Marquinhos próbálkozott, de fogta a labdát Tóth Balázs.

II. félidő

A 49. percben Gradisar lőtt éles szögből, Dibusz védett. Két perccel később Civictől érkezett beadás a szélről, Varga nagyszerűen helyezkedett, és fejesével megszerezte saját maga és csapatunk második gólját (0-2)! Ezt követően Zachariassen lőtt távolról, de védett a hazaiak kapusa. A 70. percben Csongvai szabadrúgását ütötte ki Dibusz. A 75. percben egy mélységi indítás után Varga emelte át a labdát a kapus felett, ám játékosunk lesen volt, így érvénytelen lett a találat. A 78. percben jöttek a cseréink, a duplázó Vargát Pesics, Marquinhost Szevikjan, míg Makreckist Botka váltotta. Botka Endrének ez volt a 150. bajnoki mérkőzése a Ferencváros színeiben.

Csapatunk tehát immár a tabella éléről várhatja az egy héttel későbbi, március 17-i Puskás Akadémia elleni hazai bajnokit.

OTP Bank Liga, 24. forduló
Fehérvár FC - FTC 0-2 (0-1)

Fehérvár FC:
Tóth. B. – Bese, Gergényi, Serafimov, Csongvai, Spandler (Simut, 59.) – Christensen (Tóth. T., 60.), Sigér (Berki, 87.), Katona M. – Stefanelli (Pető, 69.), Gradisar (Kovács P., 87.)
Vezetőedző: Bartos Grzelak

FTC: Dibusz - Makreckis (Botka, 78.), Wingo, Cissé, Civic - Abu Fani, Maiga, Loncar - Zachariassen, Varga B. (Pesics, 78.), Marquinhos (Szevikjan, 78.)
Vezetőedző: Dejan Sztankovics

Sárga lap: Katona M. (22.), Serafimov (50.), Varga B. (59.)
Gólok: Varga B. (42., 51.)

Cikkajánló

Zaljlik a licit a DVSC elleni dedikált meccslabdákra

Abena első góljának labdája 80 ezer forintnál jár.

Így készültünk különleges anyák napi ünnepségünkre

Elnökünk ötlete nyomán, hónapokig tartó szervezést követően meghatóra sikerült az idei anyák napja – VIDEÓ!

„Mi is úgy élvezhetjük a meccset, mint az ép emberek”

Korlátok nélkül programunk nagy sikerrel zajlott április hónapban – VIDEÓ!

Ezért nem mindennapi Myenty Abena teljesítménye

Védőjátékos legutóbb 20 éve tudott duplázni labdarúgócsapatunkban az NB I-ben.

Ünnepelje 35. bajnoki címünket legújabb kollekciónkkal

Sorozatban hatodik bajnoki elsőségünk alkalmából jelent meg a BCS35 kollekció.

78 találat! NB I-es gólcsúcsot döntöttünk a DVSC ellen

A 12 csapatos labdarúgó NB I-ben egy együttes sem ért el annyi gólt, mint mi a mostani idényben.

A kétgólos Abena: „Ezt neked ajánlom, anya!”

Játékosunk örült, hogy édesanyja a helyszínen látta dupláját, és gólöröme is szóba került – VIDEÓ!

Zajlik a licit a DVSC elleni győztes meccslabdákért

A gólszerzők labdáiért beérkezett nettó összeget az FTC klubalapítványa, az Albert Alapítvány kapja.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin