2023. június 27.
Varga góllal debütált, döntetlen a Qarabaggal
Labdarúgócsapatunk nagy csatában 3-3-as döntetlent játszott az azeriekkel felkészülési mérkőzésen Ausztriában.

Festői szépségű vidék, nyugodt környezet. Harmincnégyszeres magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk kiváló körülmények között kezdte meg második edzőtáborozását Ausztriában, a Salzburgtól nem messze található Bramberg am Wildkogelben.

Együttesünk a hétfői megérkezést követően kedd este már első felkészülési mérkőzését játszotta a brambergi szállástól mintegy egy órányi autóútra levő Kirchdorfban. Az ellenfelünk a tavalyi Bajnokok Ligája-selejtezőjéből már ismert azeri bajnok Qarabag volt.

Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző a Varga Ádám – Kaján Norbert, Ibrahim Cissé, Mats Knoester, Eldar Civic – Amer Gojak, Kristoffer Zachariassen, Anderson Esiti - Katona Bálint, Tosin Kehinde – Varga Barnabás összeállításban küldte pályára az FTC-t.

Nem kezdődött jól számunkra a mérkőzés, ugyanis a 6. percben egy bal oldali támadás után a középre tett labdát Nariman Akhunzade akrobatikus mozdulattal lőtte a kapuba. Varga csak beleérni tudott a labdába. 0-1!

Néhány perccel később viszont már a bajnoki ezüstérmes Kecskeméttől visszatérő kapusunk két nagy bravúrt is bemutatott. A másik Varga, Barnabás is nagyon aktív volt. A litvánok elleni Európa-bajnoki selejtezőn pályafutása első válogatott gólját szerző támadónkat többször keresték a társak.

Új igazolásunk pedig a 16. percben megvillantotta legnagyobb erősségét, a fejjátékát! Gojak bal oldali szabadrúgására nagyszerűen emelkedett és nagy erővel fejelt a bal alsó sarokba. 1-1!

Felpörgött a Fradi játéka! A 22. percben Civic robogott el a bal oldalon, pontos beadását azonban Zachariassen nem tudta jól lekezelni, a legurított labdát pedig Kaján lőtte fölé.

A 30. és a 32. percben két veszélyes azeri lehetőséget jegyezhettünk fel, de sem a fejes, sem a távoli lövés nem találta el a ferencvárosi kaput. Három perccel később viszont nagyon közel járt a gólhoz a Qarabag, de szerencsénkre Toral Bajramov fejese a kapufán csattant, a kipattanót pedig gyorsan tisztázták a védőink.

Sajnos a kisebb mezőnyfölény újabb gólt hozott. A 39. percben ismét Akhundzade ismét egy bal oldali beadás után volt eredményes. 1-2!

Nem sokáig örülhettek az azeriek, ugyanis a 42. percben Gojak újabb mesteri labdájára Kehinde indult be a védelem mögé. Játékosunk gyorsabb volt, mint a védője, ráadásul megelőzte a kapujából kirobbanó Shahrudin Mahammadalijevet, és az üres kapuba gurított. 2-2!

A félidőt Katona ígéretes, de védett lövése zárta, így a szünetre 2-2-es döntetlennel vonulhattak a csapatok.

A második játékrészben a góllal debütáló Vargát Roko Baturina váltotta. Az első veszélyes helyzet a Qarabag előtt adódott, de a 48. percben a jobb oldalról élesen középre lőtt labda mindenki előtt elment a tizenhatoson belül.

Az 51. percben Varga újabb bravúrt mutatott be egy közelről érkező lövés után. Kapusunk a jobb alsó sarok elől tenyerelte ki a labdát. Két perc múlva egy ferencvárosi szabadrúgás után Baturina elé került egy kipattanó labda, de horvát csatárunk nem találta el jó a labdát.

Ami az egyik oldalon kimaradt, az sajnos a másikon góllá érett. Az 58. percben Andrade indult meg a Fradi kapuja felé, mivel nem támadtuk, a portugál nagy gólt ragasztott a jobb alsó sarokba. 2-3!

A 60. percben Civic veszélyeztett egy szabadrúgásból, lövése elment az azeri lábak alatt, Mahammadalijevnek pedig nagyot kellett védenie. Néhány perccel később cseréje, Amin Ramazanov is nagyot védett, miután Traoré kínálta meg egy erős lövéssel.

A 74. percben Lisztes is tesztelte az azeri kapust, de erős, lapos próbálkozása középre ment, így Ramazanov védett. Négy perccel később már a kapus minden tudására szüksége volt Pászka szabadrúgásánál.

A 86. percben viszont már a kapus sem tudott mit kezdeni Botka Endrével. Válogatott védőnk Baráth Péterrel játszott össze a tizenhatoson belül, a visszakapott labdát pedig nagy erővel lőtt a kapuba. 3-3!

Sőt! Egy perccel később Loncar lőtt nagyon jól, de kísérlete a bal kapufáról pattant vissza a mezőnybe.

A hajrában már nem esett újabb gól, így az FTC egy gólgazdag, izgalmas mérkőzésen 3-3-as döntetlent játszott a Qarabaggal.

Folytatás június 30-án, pénteken 18.00 órától az osztrák sztárcsapat, a Red Bull Salzburg ellen.

FÉRFI LABDARÚGÁS
Felkészülési mérkőzés
Kirchdorf (Ausztria)
FTC–Qarabag (azeri) 3–3 (2–2)
FTC: Varga – Kaján (Botka, 59.), Cissé, Knoester (Abena, 56.), Civic (Pászka, 64.) – Gojak (Abu Fani, 59.) Zachariassen (Traoré, 56.), Esiti (Baráth, 64.) - Katona B. (Loncar 67., ), Kehinde (Lisztes, 56.), Varga B. (Baturina, a szünetben)
Cserék: Radnóti, Botka, Abena, Pászka, Baráth, Abu Fani, Tóth A., Traoré, Loncar, Baturina, Lisztes.
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov.
Gólszerzők: Varga B. (16.), Kehinde (42.), Botka (86.), ill. Akhundzade (6., 39.), Andrade (58.)
Sárga lap: Botka (66.), ill. Karajev (60.), Bajramov (78.)

Cikkajánló

Sztankovics: „A szezonnak még nincs vége”

Vezetőedzőnk beszélt várakozásairól az MTK elleni bajnoki előtt.

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin