2023. augusztus 27.
Varga-mesterhármassal fölényes győzelem a Paks ellen
Labdarúgócsapatunk hatot lőtt, a triplázó Varga mellett Traoré, Mmaee és Tokmac is eredményes volt.

34-szeres magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk a Zalgiris Vilnius elleni 4-0-s idegenbeli EKL-selejtező rájátszásos győzelem után a Paks együttesét fogadta a Groupama Arénában az NB I 5. fordulójában. Ez volt a mieink harmadik bajnoki mérkőzése ebben a szezonban, miután nemzetközi szereplésünk miatt két találkozónk is halasztásra került. Máté Csaba a Dibusz – Makreckis, Mmaee, Cissé, Pászka – Esiti, Abu Fani – Traoré, Ben Romdhane, Tokmac – Varga B. kezdőcsapatot küldte pályára.

I. félidő

Nagy helyzettel indult a mérkőzés, Tokmac lépett ki két védő közül, majd megpróbálta elpöccinteni Szappanos mellett a labdát, de védett a kapus. A 7. percben Pászka szabadrúgása a felső lécről pattant le. A 10. percig kellett mindössze várni, amikor Traoré megindult a szélről, bement középre, majd egy erős lövéssel előnyhöz juttatta csapatunkat (1-0)! Öt perccel később Ben Romdhane lőtt távolról kapufát, Varga utána fölé lőtt, de már lesen is volt. A 20. percben Ben Romdhane eltört egy lövést, a felperdülő labda így lett jó Vargának, aki közelről a kapuba fejelt (2-0)! Ezután Mmaee fejese nem talált kaput, Traoré lövése viszont igen, de les miatt érvénytelenítették a találatot. A 29. percben Abu Fani tálalt Varga elé, aki megelőzte emberét, majd megszerezte harmadik találatunkat (3-0)! Tíz perccel az első félidő vége előtt Kovács révén váratlanul szépítettek a vendégek (3-1). Erre válaszul Varga Barnabás meglőtte harmadik gólját is, miután elhúzta a kapus mellett a labdát, majd az üres kapuba lőtt, klasszikus mesterhármast szerezve ezzel (4-1)! Közel sem volt vége ezzel a gólparádénak, az első félidő ráadásában még lőttünk két gólt! Abu Fani ívelése után nem tudott tisztázni a védelem, és Mmaee megszerezte ötödik gólunkat (5-1). A hosszabbításban ismét Abu Fani volt az egyik főszereplő, szöglete után Tokmac lőtt a hálóba (6-1)!

II. félidő

A szünetben egyet változtatott Máté Csaba, Esiti helyére Sigér érkezett, ellenfelünk pedig hármat is cserélt. A 48. percben Pászka távoli bombáját védte Szappanos, majd Traoré elől mentettek szögletre. Az 57. percben Ben Romdhane lőtt a kapuba, de egy korábbi szabálytalanság miatt nem adták meg a gólt. A 60. percben Pesics, Lisztes és Owusu érkezett a háromgólos Varga, valamint Traoré és Abu Fani helyett. Böde Dániel is pályára lépett a paksiaknál, Dibusznak védenie is kellett egy lapos lövését. A 67. percben Lisztes ívelt át Pesicsnek, aki a kapufát találta el. Ezután Ben Romdhane hagyta el a pályát, Abena érkezett, ez átszervezésekkel is járt. A 77. percben Böde ismét veszélyeztetett. A második félidő már csendesen, kevés lehetőséggel zajlott, az első játékrészben minden kérdés eldőlt. Cissé nem tudta folytatni a játékot a mérkőzés végén, de mivel már minden cserelehetőségünket kihasználtuk, 10 emberrel fejeztük be a meccset. A rendes játékidő utolsó percében Dibusznak kellett gyorsan leérnie egy lövésnél, kapusunk hárított, majd a szöglet után beérkező labdát is begyűjtötte. A hosszabbításban Kovács lövése után ismét Dibuszra volt szükség, hogy őrizzük a végeredményt.

Együttesünk tehát a Zalgiris Vilnius elleni EKL-párharc visszavágója előtt meggyőző, 6-1-es győzelmet aratott hazai pályán, így három meccs után hat pontunk van a bajnokságban.

OTP Bank Liga, 5. forduló
FTC-Paks 6-1 (6-1)
FTC: Dibusz – Makreckis, Mmaee, Cissé, Pászka – Esiti (Sigér, a szünetben), Abu Fani (Owusu, 60.) – Traoré (Lisztes, 60.), Ben Romdhane (Abena, 74.), Tokmac – Varga B. (Pesics, 60.)
Paks: Szappanos – Temesvári (Lenzsér, a szünetben), Windecker (Földi, 74.), Kinyik – Kovács K., Papp K. (Horváth K., a szünetben), Szabó B., Osváth, Silye – Haraszti (Balogh, a szünetben), Hahn (Böde, 60.)
Sárga lap: Kinyik (6.), Szabó B. (45+1.)
Gólok: Traoré (10.), Varga B. (19., 29., 43.), Mmaee (45+3.), Tokmac (45+6.), illetve Kovács (35.)

Cikkajánló

Honvédelmi Napot tartunk a DVSC elleni meccsen

Az akadálypálya, a lézerfegyveres lövészet és a kvízjáték után értékes nyereményért szállhat versenybe.

Városnézés: Edgar Szevikjant ámulatba ejtette Budapest

Városnézésre vittük örmény válogatott labdarúgónkat, Edgar Szevikjant, aki karrierjéről is mesélt - VIDEÓ!

Bérletesek Napja két napon át - dupla kedvezményekkel!

Előbb a Fradi Shopban, majd online, a shop.fradi.hu-n tartjuk meg kedvezményes napunkat.

FTC-DVSC: várja a Fradi Kamion

A Debrecen elleni bajnoki előtt drukkereink 15.30 és 18.30 között megcsodálhatják országjáró járművünket.

Indul a jegyértékesítés a DVTK elleni bajnokira

Május 11-én, szombaton 19.30-tól lépünk pályára a DVTK otthonában a bajnokság 32. fordulójában.

Jó hangulatú csapatfotózáson vettek részt labdarúgóink

Csütörtök délelőtt csapatfotózásra érkeztek labdarúgóink a Groupama Arénába.

Labdagyűjtési akció a DVSC elleni meccsnapon

Az FTC a Providenttel és az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen segít a rászoruló családoknak.

Válogatott labdarúgóinktól vehetik meg bérletüket

Dibusz Dénes és Kristoffer Zachariassen, illetve Varga Barnabás és Botka Endre segédkezik a bérletárusításnál.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin