2020. augusztus 6.
Vasárnap délben kapunk ellenfelet a BL-ben – részletek!
Vasárnap az első, míg hétfőn a második kör párosításait sorsolja az UEFA.

Szinte teljesen kialakult a Bajnokok Ligája első selejtezőkörének a mezőnye. Már csak az a kérdés, hogy az előselejtezőknek ki lesz a győztese, és onnan ki kvalifikálja magát az első körbe. Így tehát már egy kivételével megvannak azok a csapatok, amelyeket kaphatunk az első körben a BL-sorsolásakor.

Fontos, hogy a tavalyi jó nemzetközi kupaszereplésnek köszönhetően a mieink kiemeltként várják a sorsolást (a kiemeltek listáját a cikk alján találja, ezeket a klubokat biztosan nem kaphatjuk), azaz a nem kiemelt együttesek közül kapnak ellenfelet.

Szintén lényeges különbség az előző szezonhoz képest, hogy a selejtező-párharcok egy mérkőzésen dőlnek el, kivéve a BL playoffját.

Csapatunk a bajnokok ágán szerepel, tehát kizárólag más nemzetek bajnokcsapatát kaphatja.

Az első selejtezőkör sorsolását augusztus 9-én tartják, az első BL-selejtezőkört augusztus 18-án és 19-én rendezik.

Huszonnégy óra leforgása alatt rögtön két kört is kisorsolnak: az elsőt vasárnap 12.00-kor, míg a másodikat egy nappal később, hétfőn ugyancsak 12 órás kezdéssel tartják. A sorsolást természetesen a fradi.hu élőben közvetíti, így nem maradnak le semmiről.

A várva várt európai kupaszereplés

A Ferencváros hosszú ideje várt egy újabb nagy megmérettetésre az európai kupaporondon. A 30. bajnoki cím megszerzése azt jelentette, hogy a csapat indulhatott a Bajnokok Ligája-selejtezőjében. Az első körben a Ludogorec Razgradot kettős győzelemmel búcsúztatta a Rebrov-gárda. A második körben a Valletta sem jelentett különösebb akadályt: a hazai pályán elért 3-1-es győzelem után elég volt az idegenbeli 1-1-es döntetlen. A harmadikban a Dinamo Zagreb volt az ellenfél. A horvátoknál elért 1-1-es döntetlen komoly bravúr volt a mieinktől, de a Groupamában a Dinamo harcolta ki a továbbjutást. A Fradi ezt követően az Európa Liga playoffjában folytatta a küzdelmet, ahol a litván bajnok Suduva volt az ellenfél. A litvánoknál 0-0-ra végeztek a csapatok, majd Budapesten a Fradi 4-2-vel léptette le a litvánokat, ezzel bejutva az Európa Liga csoportkörébe, ahol az Espanyol, a CSZKA Moszkva és a már jól ismert Ludogorec várt Rebrov tanítványaira.

A csoportkör első fordulójában a Fradi jócskán meglepte nem csupán az Espanyolt, de a nemzetközi sajtót is, hiszen értékes ponttal távozott Barcelonából. A második körben a már jól ismert Ludogorecet fogadtuk a Groupama Arénában, a bolgároknak sikerült visszavágniuk a korábbi vereségekért. A harmadik meccsen Moszkvában volt jelenésünk. A CSZKA vendégeként olyat tettünk, ami messze túlmutatott a barcelonai pontszerzésen: Varga Roland találatával bezsebeltük a három pontot. A moszkvaiaknak egy fordulóval később megvolt az esélyük a visszavágásra, de a Ferencváros lehúzta a rolót, és a 0-0-s döntetlennel újabb értékes ponttal gazdagodtunk. A mieink Espanyol elleni második összecsapása is rendkívül szoros volt, a spanyolok csak a legutolsó pillanatokban voltak képesek pontot rabolni a Groupamából. Az utolsó körben a Ferencváros a csoportkörből való továbbjutás reményében lépett pályára Razgradban, de az 1-1-es döntetlennel járó egy pont nem bizonyult elegendőnek. A remekül sikerült EL-szereplés és a bajnoki címvédés azt eredményezte, hogy Sergei Rebrov együttese a Bajnokok Ligája-selejtezőjének első körének sorsolását kiemeltként várhatja.

A nem kiemelt együttesek (azaz a lehetséges ellenfelek) listája

CS Fola Esch (luxemburgi)

Djurgardens (svéd)

Az előselejtező győztese (azaz a Linfield (északír) vagy a Fiori (San Marinó-i) vagy a koszovói bajnok vagy az andorrai bajnok)

Buducnost Podgorica (montenegrói)

Flora Tallinn (észt)

Dynamo Brest (fehérorosz)

Riga FC (lett)

Connah’s Quay (walesi)

KI Klaksvík (feröeri)

Europa FC (gibraltári)

NK Celje (szlovén)

Ararat-Armenia (örmény)

Kuopion (finn)

KR Reykjavik (izlandi)

KF Tirana (albán)

Sileks Kratovo (észak-macedón)

Floriana (máltai)

A kiemelt együttesek listája

Celtic (skót), Asztana (kazah), Ludogorec (bolgár), Crvena zvezda (szerb), Qarabag (azeri), Legia Varsó (lengyel), Maccabi Tel-Aviv (izraeli), Molde (norvég), Sheriff (moldáv), Ferencváros (magyar), Dundalk (ír), Slovan (szlovák), Suduva (litván), Omonia (ciprusi), FK Sarajevo (bosnyák), Dinamo Tbilisi (grúz), CFR Cluj (román)

Cikkajánló

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

Varga Barnabás a gólátlag-rangsor élén

72 ligát figyelembe véve támadónk rendelkezik a legjobb átlaggal a büntetők nélküli gólszerzést illetően.

FTC35: Dibusz Dénes elitklubba lépett

Kapusunk a jövőben komoly rekordokat dönthet meg a bajnoki címek tekintetében.

FTC 35: TOP10-ben Európában

Cikkünkben megvizsgáltuk, hogyan állunk a bajnoki címek számában az európai összevetésben.

FTC35: Ők vívták ki a 35. bajnoki címünket

13 játékosunk először ünnepelhet magyar bajnoki címet, de sok „trófeahalmozó” is van a keretben.

VIDEÓ: Így ünnepeltek a 35-szörös bajnokok

A Kisvárda elleni meccs után elindult a buli és az örömmámor a Groupama Arénában.

„A Ferencváros mindannyiunknál nagyobb!”

A Kisvárda elleni meccset és a bajnoki cím bebiztosítását követően vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics értékelt.

FTC35: Történelmi bajnoki címet nyertünk

Az FTC 125 éves történelmében még sosem sikerült zsinórban hatszor bajnokságot nyernünk, egészen idáig.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin