2023. április 22.
Lisztes a Vasas ellen is csodacsere volt
Ezúttal sem kaptunk gólt az angyalföldiektől, továbbra is hat pont az előnyünk a tabella élén.

Egy magabiztos, Honvéd elleni 3-0-s győzelem után újabb sikerrel szerette volna bajnoki címvédő és listavezető férfi labdarúgócsapartunk folytatni fővárosi „túráját”. Az OTP Bank Liga 28. fordulójában a sereghajtó újonc, ám a legutóbbi körben Mezőkövesden szintén három góllal, 4-1-re nyerő Vasas volt az ellenfél az Illovszky Rudolf Stadionban. Az angyalföldiek ellen ebben a szezonban két meccset játszottunk, nyertünk idegenben 1-0-ra Kristoffer Zachariassen góljával a 6. fordulóban, s 0-0-t játszottunk velük a Groupama Arénában a 17. körben. Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző az alábbi gárdát küldte pályára a kezdéshez: Dibusz – Pászka, Knoester, Kovacevic, Civic – Sigér, Gojak – Marquinhos, Tokmac, Traoré – R. Mmaee.

I. félidő

A Vasas kezdte a mérkőzést, de a miénk volt az első nagy lehetőség a meccsen. A harmadik percben Amer Gojak ívelete tökéletesen Ryan Mmaee lábára a labdát, aki kapásból a felsőlécre tüzelt 8 méterről. Azonnal válaszolt a Vasas Hinora öt méterről veszélyeztette a kaput, de Dibusz nagyot védett. A szögletből nem alakult ki veszély, mert Traoré kivágta a labdát. A 12. percben már a Vasas kapuja előtt villant mali játékosunk, 16-oson kívüli bal lábas tekerésébe beleért egy védő, így a labda veszélyesen hullott a jobb felső sarok felé, végül szöglet lett a támadásból, majd egy újabb sarokrúgás, ám egyik sem okozott gondot a hazaiaknak. Az első negyedóra végén Gojak tüzelt távolról, nagy erővel, de a labda bedobásra pattant egy bekkről. A 19. percben Gojak jobb oldali szabadrúgás után Kovacevic érkezett jókor a hosszú, ám fejese elzúgott a léc fölött. A 29. percben a Vasasból Holender kapott sárgát, mert felrúgta Pászkát. Rögtön ezután Kovacevic is besárgult, miután Berecz ellen szabálytalankodott.  A 33. percben Holender indítása után Novothny lőtt mellé-fölé. A túloldalon egy kontra végén Sigér lőhetett távolról, de nem célzott pontosan. Egy perccel később Tokmac, Gojak, R. Mmaee volt a labda útja, utóbbi az ötösről lőtt fölé. A tüzijáték nem maradt abba, Pászka is próbálkozott, de ő is elkapkodta a lövést. A 42. percben Pászka szerzett labdát a térfelünkön, majd indította Tokmacot, aki továbbadta a labdát Marquinhosnak. A brazil lövését blokkoltál a tizenhatoson belül, majd Traoré gyengébb csavarását könnyedén védte Uram. 


II. félidő

Az 55. percben Pászka csinált bolondot emberéből a jobb oldalon, de beadása után fejjel mentettek a védők Mmaee és Traoré elől. Az 59. percben Gojak kapott jó kiugratást, de csak a kapu mellé tudott lőni 3 méterről, rögtön utána csere sorsára jutott, Owusu váltotta. A 63. percben Marquinhos indult meg nagy lendülettel, remekül passzolt a bal oldalon felfutó Owusu elé, aki egy csellel elküldte Baráth Botondot, majd jobbal fölé bombázott. A 64. percben ezúttal Marquinhos lőtt 15 méterről egy védő szorításában, a labda telibe találta a lécet, ahonnan kifelé pattant a labda. Az ellentámadás végén Hinora csavart veszélyesen jobbal, Dibusz nagy bravúrral védett. A támadás során Sigér Dávid megsérült, a helyére Baráth Péter állt be. Ryan Mmaee helyére pedig Lisztes Krisztián állt be. Urblík kapott egy sárgát a 70. percben, majd Traoré szólója végén szöglethez jutottunk. A 74. percben Hinora 24 méterről szabadrúgásból tüzelt, Dibusznak el sem kellett mozdulnia a helyéről, hogy fogja. Lisztes Krisztián ismét remek cserének bizonyult: a 79. percben lecsapott az elé kerülő labdára, két embert elfektetett és jobbal a tizenhatoson kívülről kilőtte a jobb alsó sarkot (0-1). A gól után a Vasas ötöt cserélt. A hazaiak az utolsó percekben mindent egy lapra tettek fel az egyenlítésért, de ezúttal sem találtak a kapunkba.

Csapatunk a győzelmével továbbra is hatpontos előnnyel vezeti a tabellát. Május 1-jén következik az Újpest elleni idegenbeli derbi. 

Férfi labdarúgás
OTP Bank Liga, 28. forduló

Vasas FC – Ferencvárosi TC 0-1 (0-0)
Budapest, Illovszky-stadion, v.: Erdős

Vasas: Uram – Baráth B., Otigba, Iyinbor, Silye – Urblík (Hidi, 81.), Berecz (Hidi M., 81.), Szilágyi Sz. (Cipf, 82.), Hinora (Ihrig-Farkas, 87.) – Novothny (Balogh N., 81.), Holender. Megbízott vezetőedző: Desits Szilárd


FTC: Dibusz – Pászka, Knoester, Kovacevic, Civic – Sigér (Baráth P., 68.), Gojak (Owusu, 59.) – Marquinhos (S. Mmaee, 89.), Tokmac, Traoré – R. Mmaee (Lisztes, 68.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Gól: Lisztes (80.) 

Sárga lapok: Holender (29.), Urblík (70.), Ihrig-Farkas (94.), ill. Kovacevic (31.)

Cikkajánló

„Most vesztettünk, de nagyszerű szezon van mögöttünk”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics sajtótájékoztatón értékelt a Paks elleni kupadöntő után.

Vereséget szenvedtünk a MOL Magyar Kupa döntőjében

0-0-s rendes játékidő után a hosszabbításban lőtt két gólt a Paks.

Szurkolói információk a szezonzáró derbire

A derbi napján, május 19-én, vasárnap több korlátozásra számíthatnak a mérkőzésre érkező szurkolók.

Dibusz, Botka és Varga B. az Eb-keretben

Marco Rossi tartalékként Lisztes Krisztiánt is beválogatta a nemzeti együttes keretébe.

FTC-Újpest: meccsnapi ajánlat

Harminc százalékos kedvezménnyel vehetik meg a Fradi x Cornavin 34. bajnoki órát.

Félmillió forinttal támogattuk a Mentor Alapítványt

A DVSC elleni mérkőzés alkalmával minden eladott jegy után 100 forintot adományoztunk a Mentor Alapítványnak.

Töltse le címvédő labdarúgóink legújabb csapatfotóját!

Varázsolja zöld-fehérbe monitorját az újabb kupatavaszt elért együttesünk csapatfotójával!

Lépjen be a Fradival a kiterjesztett valóságba!

Töltse le a Fradi Appot és próbálja ki a kiterjesztett valóságon alapuló bajnokavató animációnkat a derbin.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin