2021. december 16.
Vécsei Bálint: „Szeretném ezt a jó szokást folytatni”
Középpályásunk eddig csak győztes meccseken lépett pályára a Fradival a Budapest Honvéd ellen.

Vécsei Bálint számára a 2021/2022-es idény őszi fele elhozta a régen várt áttörést. A Ferencvárost 2020 tele óta erősítő, ám korábban mellőzött középpályás ebben a félévben 11 bajnoki mérkőzésen, négy BL-selejtezőn és hat UEL-csoportmeccsen, valamint egy MOL Magyar Kupa-meccsen kapott lehetőséget, emellett pedig hét év szünet után visszakerült a magyar válogatottba is, a San Marino elleni vb-selejtezőn gólt is szerzett. Játékosunkkal a szombaton záruló szezonról, a Budapest Honvéd elleni bajnokiról és az ünnepi tervekről beszélgettünk.

- Szombaton befejeződik az őszi szezon, amely fordulatot hozott a fradista pályafutásodban, hiszen a korábbiaknál jóval több lehetőséget kaptál. Miként emlékszel vissza a lassan lezáruló félévre?

- Már nagyon vártam, hogy lehetőséget kapjak, és minél több mérkőzésen játszhassak, boldog vagyok, hogy ebben a félévben ez végre megadatott. Van bennem némi hiányérzet, mert szerintem az UEFA Európa Ligában jobb helyezést is elcsíphettünk volna, illetve a bajnokságban is veszítettünk pontokat, de emellett voltak nagyon jó meccseink is, többször is előfordult, hogy többgólos győzelmet arattunk, vagy éppen nem kaptunk gólt. Noha egy meccsel kevesebbet játszottunk, szeretnénk visszakerülni a tabella élére az utolsó forduló végén.

- Szombati ellenfelünk, a Honvéd az eddigiekben hullámzó teljesítményt nyújtott, ám a legutóbbi két mérkőzésén négy pontot gyűjtött. Milyen meccsre számítasz ellene a Groupama Arénában?

- Valóban hullámzó teljesítményt nyújtott a Honvéd, ha meg is szerezte a vezetést, nem mindig tudta lezárni a mérkőzést, kikapott vagy döntetlent játszott. Nekünk szombaton is a saját játékunkkal kell törődnünk, ha tudjuk azt a formát hozni, amit szeretnénk, akkor győzhetünk.

- Kispesten nevelkedtél - emiatt különlegesek számodra a Honvéd elleni bajnokik?

- Ott nevelkedtem, de itt, a Fradiban lejátszott Honvéd elleni mérkőzések mindig jól sikerültek, amikor játszottam, mindig nyertünk. Szeretném ezt a jó szokást folytatni és ezúttal is győzni a Honvéd ellen!

Vécsei Bálintnak a Fradival eddig csak sikerélmény jutott a Honvéd elleni bajnokikon

- Számotokra a pénteki edzésnap és a szombati mérkőzés maradt az évből, utána január elejéig szabadság következik. Milyen terveid vannak az ünnepekre?

- Nem lesz sok pihenőnk, de ilyenkor próbálunk minél jobban feltöltődni fizikálisan és mentálisan is, hiszen a lassan befejeződő év testileg és szellemileg is embert próbáló volt. A tágabb családdal elutazunk egy kicsit, de az ünnepeket már itthon tartjuk meg, igyekszem minél jobban feltöltődni az ünnepi időszakban.

Cikkajánló

Vonulás, megbotlás, költözés, készülés

Svájciakat dicsérő német lapok, bulizó szurkolók, hibaelemző válogatott - készülünk a németek ellen.

„A mester tudja, mire vagyok képes”

Botka Endre a svájci és német meccsről, pályára lépési és a válogatott továbbjutási esélyéről beszélt.

A szurkolók bevették Kölnt, folytatás Stuttgartban

Óriási buli és hagyományos közös vonulás a kölni stadionig, a magyar szurkolók ismét megmutatták - VIDEO

„A vereség miatt kevésbé érdekel, hogy betaláltam”

Az Eb-n Svájc ellen góllal bemutatkozó Varga Barna szerint a németek ellen is lehet keresnivalónk.

Rossi: Svájc váratlant húzott ellenünk

A szövetségi kapitány szerint az első félidő ráment a svájciak trükkjére, 2-3 jó teljesítményt látott csak.

Varga gólt fejelt, de kikaptunk Svájctól

Gólkirályunk találata csak a szépítésre volt elég a szünetben már kettővel vezető Svájc ellen az Eb-n.

Varga Barna: három ki-ki meccs vár ránk

A FradiMedia exkluzív tartalmakkal jelentkezik az Európa-bajnokság alatt Németországból.

Panenka a Groupama Arénában panenkázott

Különleges vendéget köszönthettünk 35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk otthonában, a Groupama Arénában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin