2021. november 12.
Vécsei is betalált, győztes hazai búcsú a válogatottól
Középpályásunk szerezte a negyedik gólt, 4-0-ra verte meg San Marinót a magyar labdarúgó-válogatott.

Idei utolsó hazai világbajnoki-selejtezőjét vívta péntek este a magyar labdarúgó-válogatott, amely az I-csoport 9. fordulójában a pont nélkül álló San Marinót fogadta a Puskás Arénában. Abban a stadionban, ahol szinte napra pontosan két évvel korábban, 2019. november 15-én telt ház, közel 70 ezer ember szeme láttára játszották az Uruguay elleni nyitómérkőzést, s ott, ahol egy évvel ezelőtt, 2020. november 12-én a pandémia miatt nézők nélkül, Izland 2-1-es legyőzésével Magyarország kivívta az idénre halasztott Eb-n való szereplés jogát. 2021. november 12-én nem dőlt meg a nézőcsúcs, de óriási érdeklődés sem volt, mindössze a stadion alsó karéjában foglaltak helyet a nézők.

Marco Rossi szövetségi kapitány a négy fradista kerettag (Bogdán Ádám, Dibusz Dénes, Botka Endre és Vécsei Bálint) közül Dibusznak, Botkának és Vécseinek szavazott kezdőként bizalmat. A 2. percben éppen védőnk, Botka Endre indította Nego Loicot, akinek a beadása nem volt jó a középen érkezőknek. Nem sokkal később Nego szöktette volna Botkát a jobb szélen, ám ő nem érte el a labdát. A „helyzetecskék” után a 6. percben megszereztük a vezetést, Szalai Ádám asszisztját követően ugyanis Szoboszlai Dominik 14 méterről talált a san marinóiak kapujába (1-0).
Dibusz nem kapott gólt San Marino ellen

Amint az várható volt, a folytatásban is a magyar válogatott dominált. Az első negyed órához közelítve Botka adott be jobbal, laposan középre, ám Szalai Ádám elől mentettek a vendégek, akárcsak Schön Szabolcs lövésénél. Még az első játékrészben sikerült megduplázni az előnyt: a 22. percben Nego beadása után az ötös sarkánál álló Gazdag Dániel is betalált (2-0). Noha négy perccel ezt követően Szalai Ádám is gólt lőtt, az ő találatát les miatt érvénytelenítette a videóbíró, így maradt a 2-0, amely egyúttal a félidő végeredménye is lett.

Rossi kapitány nem cserélt a szünetben, Dibusz, Botka és Vécsei is folytathatta. Dibusz Dénesnek továbbra sem akadt sok dolga az egyre csípősebb, ködös novemberi estén, nemúgy a san marinói kaput védő Elia Benedettininek, aki az 53. percben a Vécseitől kapott labdát kapura tűző Szalai Ádám lövését védte vetődve. A 64. percben már Vécsei Bálint lőtt ballal, 20 méterről a léc fölé. 

A hajrában Kiss Tamás és Balogh Botond személyében újoncot avatott Marco Rossi, akinek csapata a hajrában még kétszer volt eredményes: a 84. percben Szoboszlai Dominik, néggyel később pedig az FTC középpályása, Vécsei Bálint talált a kapuba! Játékosunk 12 méterről, ballal a bal sarokba lőve alakította ki a 4-0-s végeredményt. Ez volt Vécsei első gólja címeres mezben.Vécsei először volt eredményes a válogatottban
A nemzeti tizenegy a nyári, részben budapesti rendezésű kontinenstornán rengeteg szép pillanattal ajándékozta meg a szurkolókat, azonban az idényzáró lengyelországi vb-selejtező eredményétől függetlenül, a San Marino elleni 4-0-s győzelem ellenére is elveszítette esélyét a világbajnoki kvalifikációval kecsegtető pótselejtezős pozíció megszerzésére.

Botka Endre ezúttal is a jobbak közé tartozott a nemzeti csapatban

Miután a lengyelek pénteken 4-1-re nyertek Andorrában, a 86 percet játszó Myrto Uzunival kiálló albánok pedig 5-0-ra kikaptak Angliától a Wembleyben, biztossá vált, hogy Anglia és Lengyelország végez a csoport első két helyén, azaz a magyarok és az albánok számára véget értek a világbajnoki szereplésről szőtt álmok. 

Az I-csoport utolsó, 10. fordulóját november 15-én, hétfőn rendezik, akkor a mieink Lengyelországban lépnek pályára.

 

Világbajnoki-selejtező
I-csoport, 9. forduló

Magyarország–San Marino 4-0 (2-0)
Budapest, Puskás Aréna. Játékvezető: Filip Glova (szlovák)

Magyarország: Dibusz – Botka (Balogh B., 85.), Lang, Szalai Attila – Nego, Nagy Á. (Schäfer, 57.), Gazdag (Kiss T., 73.), Vécsei, Schön (Varga K., 57.) – Szalai Ádám, Szoboszlai (Hahn, 85.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi

San Marino: E. Benedettini – Ma. Battistini, Fabbri, Rossi (Zonzini, 70.), Grandoni (A. Golinucci, 61.) – F. Tomassini (Daddario, 60.), Lunadei, E. Golinucci, Mularoni, D. Tomassini (Hirsch, 37.) – Nanni (Vitaioli, 60.). Szövetségi kapitány: Franco Varrella
Gólszerzők: Szoboszlai (6., 83.), Gazdag (22.), Vécsei (88.)

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin