2021. szeptember 3.
Egygólos vereség a topolyai pályaavatón
Férfi labdarúgócsapatunk büntetőből egyenlített, végül kikapott a topolyai stadionavatón a házigazda TSC-től.

Magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk a szerb élvonalban szereplő Topolya vendégeként lépett pályára pénteken, az új TSC Aréna avatóján. Az ünnepélyes stadionavatón Peter Stöger vezetőedző több válogatott játékosát is nélkülözni kényszerült, végül az osztrák tréner a Szécsi – Cubra, Könczey, S. Mmaee, Leandro, Cabraja – Somália, Vécsei, Nagy O. – Jones, Tokmac tizenegyet küldte a pályára.

I. félidő

A második percben Zyen Jones indult meg a jobb oldalon, majd Somáliát kereste a labdával, de a hazai védelem tisztázott. Két perccel később egy labdaszerzést követően Tokmac Nguen ugratta ki Jonest, aki egy mozdulattal megtolta a labdát védője mellett, majd szemtől szemben lőhetett, de a kapus nagy bravúrral védett.

A hatodik percben a Topolya is veszélyeztetett, de az éles szögből leadott lövést Szécsi Gergő könnyedén hárította. Négy perccel később ismét a hazaiak kerültek helyzetbe, de a baloldalról visszakészített labdára Könczey reagált a leggyorsabban. Negyed óra játék után ismét a bal szélen jött el a Topolya, Jug Stanojev pedig a kirobbanó Szécsi mellett a kapuba lőtt (1-0).

A 29. percben Tokmac kapott remek passzt, majd egy igazítás után célba vette a hosszú alsó sarkot, de lövése mellé ment, ráadásul a partjelző közben mutatta, hogy norvég támadónk lesen volt. Három perccel az első félidő vége előtt Cabraja indult meg a balszélen, majd külsővel lőtt, de nem találta el a kaput.

II. félidő

A szünetben egyet változtattunk: Szécsi Gergő helyét a 17 éves Mergl Szabolcs vette át a kapuban.

Az 52. percben egy szép beindulást követően kerülhetett volna helyzetbe a Topolya, de Mergl remekül mozdult ki a kapujából, és még a lövés előtt összeszedte a labdát.

Öt perccel később jól mozgott be Tokmac az üres területbe, egy visszahúzós csellel ugyan megverte védőjét, de az egyik visszatérő topolyai hátvéd mentett. A 62. percben Peter Stöger cserélt: Cabraja helyett Vida Kristóf érkezett.

Egy perccel később Cubra indult baloldalon, majd a középen érkező Somáliát kereste, de a hazai védelem szögletre tisztázott, így maradt az egygólos hazai vezetés. A 69. percben ígéretes helyről lőhettünk szabadrúgást. Vécsei állt oda, de a lövése a keresztlécet találta el. Hamarosan távolról próbálkozott a Topolya, de Mergl egy szenzációs mozdulattal fölé tolta a labdát.

A 77. percben egy szöglet után Vécsei fordult rá a felpörgő a labdára, de a kapus leért az alsó sarokba tartó lövésre. Hét perccel a rendes játékidő vége előtt Vida kapott remek indítást, a tizenhatoson belül pedig csak szabálytalanul tudták megállítani, büntetőt lőhettünk. Ahogy a szabadrúgásnál, úgy ekkor is Vécsei Bálint volt az ítéletvégrehajtó, aki higgadtan lőtt a bal felsőbe (1-1).

A hajrában Könczey Márk 15 méterről eleresztett lövése révén a Ferencváros előtt adódott lehetőség, mégis a vendéglátó szerezte meg a győztes gólt - Ifet Djakovac bő 20 méterről volt eredményes a hosszabbításban, ezzel kialakítva a 2-1-es végeredményt.

Férfi labdarúgás, barátságos mérkőzés
Topolya–FTC 2-1 (1-0)

FTC: Szécsi (Mergl, a félidőben) – Cubra (Orosz, 80.), Könczey, S. Mmaee (Arday, 80.), Leandro, Cabraja (Vida, 62.)– Somália (Mazzonetto, 80.), Vécsei, Nagy O. – Jones, Tokmac (Gera, 80.)
Vezetőedző: Peter Stöger

Gólszerzők: Stanojev (15.), Djakovac (90+1), illetve Vécsei (84. – büntető)

Cikkajánló

Topolya–FTC 2-1

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin