2023. március 12.
Vereség a Puskás Akadémia ellen
Férfi labdarúgócsapatunk 2-1-ra kikapott a Puskás Akadémia ellen.

Magyar bajnoki címvédő és UEL-nyolcaddöntős férfi labdarúgócsapatunk a Bayer Leverkusen elleni UEL-mérkőzés után március 12-én, vasárnap a Puskás Akadémia együttesét fogadta az OTP Bank Liga 23. fordulójában. Vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov több helyen is változtatott a kezdőcsapaton a hétközi összecsapáshoz képest, ugyanis a Dibusz – Wingo, Kovacevic, Knoester, Botka – Sigér, Vécsei, Boudjemaa – Traoré, Baden Frederiksen, Gojak tizenegynek szavazott bizalmat. A török Hataysportól érkezett Mehdi Boudjemaa először kapta meg a lehetőséget a kezdőcsapat tagjaként.

I. félidő

A nyolcadik percig kellett várni a találkozó első helyzetére, de a felcsúti fejest könnyedén védte Dibusz. Hat perccel később Gruber lépett ki, majd egy az egyben oldalhálót lőtt, de közben a partjelző már emelte zászlaját, lesen volt ellenfelünk. Egy perccel később Baden Frederiksen vette célba a vendégek kapuját, de Markek védett.

A 22. percben Vécsei a bal szélről lőtte középre a labdát, érkezett Baden Frederiksen, aki még bele tudott piszkálni a magyar válogatott középpályás átadásába, de kísérlete centikkel elkerülte a kaput. Öt perccel később Komáromi révén megszerezte a vezetést a Puskás Akadémia (0-1). Félórányi játék után Gojak, Baden, Vécsei, Traoré volt a labda útja, végül mali válogatott támadónk lőtt, Markek jól helyezkedett, és védett.

Egy perccel később Boudjemaa veszélyeztetett ballal, de nem talált kaput a bal lábas kísérlet. A 37. percben egy jobb oldali szabadrúgás után Spandler még el tudta fejelni a labdát, de Puljic közvetlen közelről az üres kapuba lőtt (0-2). Öt perccel az első félidő vége előtt Dibusz jól mozdult ki a kapujából, és védte a vendégek közeli kísérletét.

II. félidő

Két helyen változtattunk a szünetben: Baráth és Auzqui érkezett Vécsei és Traoré helyére.

A 49. percben a csereként pályára küldött, a Ferencváros első csapatuában az első bajnoki mérkőzését játszó Baráth lőtt, de nem találta el a kaput. Három perccel később Wingo próbálkozott a tizenhatoson kívülről, Markek védett. Az 57. percben Puljic megkapta második sárgáját, így bő harminc percen át emberelőnyben játszottunk.

Az 59. percben Sigér és Baden Frederiksen hagyta el a pályát, helyükre Ryan Mmaee és Marquinhos érkezett. Pillanatokkal később Marquinhos passza után Botka került helyzetbe, de magyar válogatott védőnk lövése centikkel kerülte el Markek kapuját. A 67. percben ismét változtattunk, Gojak helyét Sagal vette át.

Fokoztuk a nyomást a vendégek védelmén, csak elvétve tudtak kiszabadulni saját tizenhatosuk előteréből. Húsz perccel a rendes játékidő vége előtt Marquinhos lőtt, de a brazil szélső nem találta el a kaput. Öt perccel később Sagal kissé kiszorított, váratlan helyzetből próbálkozott, de ez nem csapta be Markeket.

A hajrába lépve egy kontra után került helyzetbe a Puskás Akadémia, de Dibusz védte a rövid oldalra érkező lövést. A hatperces ráadásban is mentünk előre, küzdöttünk, végül Botka révén összejött a szépítés (1-2). A hátralevő időben azonban nem sikerült újabb gólt szereznünk, így 2-1-es vereséget szenvedtünk.

Férfi labdarúgócsapatunk legközelebb március 16-án, csütörtökön 21.00-tól a Puskás Arénában lép pályára a német bajnokságban szereplő Bayer Leverkusen ellen az UEFA Európa Liga nyolcaddöntőjének visszavágóján.

Férfi labdarúgás,
OTP Bank Liga, 23. forduló

FTC – Puskás Akadémia 1-2 (0-2)
Budapest, Groupama Aréna

FTC: Dibusz – Wingo, Kovacevic, Knoester, Botka – Sigér (Marquinhos, 59.), Vécsei (Baráth, a szünetben), Boudjemaa – Traoré (Auzqui, a szünetben), Baden Frederiksen (R. Mmaee, 59.), Gojak (Sagal, 67.)
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Puskás Akadémia: Markek – Bertolec, Woljciech, Spandler, Ormonde-Ottewill – Komáromi (Mezghrani, 87.), Levi (Colley, 81.), Plsek (van Nieff, 73.), Favorov – Gruber (Slagveer, 81.), Puljic
Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Sárga lapok: Boudjemaa (15.), Baden Frederiksen (19.), illetve Puljic (24.), Gruber (47.), Komáromi (50.)

Piros lap: Puljic (57.)

Gólok: Botka (95.), illetve Komáromi (28.), Puljic (37.)

 

Mindenki a Puskásba! 

Férfi labdarúgócsapatunk március 16-án, csütörtökön a budapesti Puskás Arénában játssza a nyolcaddöntős párharc visszavágóját. Több tízezer jegy már gazdára talált - ne maradjon le, legyen ott ön is a Bayer Leverkusen elleni második meccsen! Részletek: ITT

Cikkajánló

FTC-Kisvárda: parkolási információk

Parkolójegyét kizárólag online, a meccsjegy.fradi.hu/parkolo oldalon tudja megváltani!

Sztankovics: „Bajnoknak kell lennünk!”

Vezetőedzőnk szerint a Kisvárda ellen az egyetlen cél a bajnoki cím megszerzése lehet.

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin