2023. november 12.
Vereség a válogatott szünet előtt
Férfi labdarúgócsapatunk a félidei gól nélküli állás után 1-0-ra kikapott a Fehérvár FC ellen.

34-szeres magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk a Fehérvárt fogadta az OTP Bank Liga 13. fordulójában. Együttesünk csütörtökön az UEFA Európa Konferencia Ligában lépett pályára, a Genk ellen 1-1-es döntetlen született hazai pályánkon. Dejan Sztankovics több helyen is változtatott a hétközi mérkőzéshez képest, vezetőedzőnk ezúttal a Dibusz - Wingo, Cissé, Abena, Ramírez - Esiti, Makreckis - Traoré, Ben Romdhane, Marquinhos - Pesics kezdőt küldte a pályára. 

I. félidő

Első lövésünkre a harmadik percig kellett várni, ekkor Makreckis próbálkozott távolról, de kísérlete elkerülte a kaput. Három perccel később újabb helyzetünk adódott, Esiti cselezte ki védőjét a tizenhatos előterében, majd jó ütemben passzolt Traorénak, aki a kapu fölé lőtt. A 12. percben sarokrúgást végezhettünk el, a beívelésre érkező Abena azonban a kapu mellé fejelte a labdát. Öt perccel ezután Traoré indult meg a jobb szélen, laposan középre passzolt, de az érkező Pesics elől tisztáztak az ellenfél védői.

A 28. percben Marquinhos cselezett befelé a bal szélről, majd éles szögből lőtt, de próbálkozását Tóth bravúrral hárította. A kipattanóra Esiti érkezett, de erőteljes lökete elzúgott a jobb kapufa mellett. Ugyanebben a percben a Fehérvár első kapuralövését is elkönyvelhettük, Katona Mátyás kísérletét Dibusz hatástalanította. A 33. percben Makreckis passza után ismét Pesics került helyzetbe, de a rövidre tartó lövésre az ellenfél kapusa leért. Röviddel ezután ismét Katona Mátyás próbálkozott, Dibusznak ezúttal a léc alól kellett kipiszkálnia a lövést. A szünet előtt még két nagy helyzetünk volt, előbb Marquinhos lövését védte Tóth, majd Ben Romdhane kísérletét blokkolták a védők.

II. félidő

A második félidőre két helyen változtatott Dejan Sztankovics, a sárga lapos Ben Romdhanet Lisztes, míg Esitit Sigér váltotta. Az 51. percben Marquinhos ugratta ki Pesicset, szerb támadónk pedig az ellenfél kapujába talált, de a gólt a játékvezető les miatt érvénytelenítette. Négy perccel később Sigér lőtt távolról, de Tóth a helyén volt. 

A második játékrész első felében kiegyenlített játék folyt, a felek felváltva birtokolták a labdát, és próbáltak helyzeteket kialakítani. Betalálni végül a vendégek tudtak, a 67. percben egy szabadrúgást a pár perce csereként szerephez jutott Szabó Levente csúsztatott meg, Dibusz pedig nem tudott hárítani (0-1). A bekapott találat után felélénkült csapatunk játéka, előbb Lisztes indult meg a bal szélen, majd Traoré kapott jó labdát, de nem tudtunk igazán veszélyes helyzeteket kialakítani.

Együttesünk legközelebb november 26-án, vasárnap lép pályára a Puskás Akadémia vendégeként.

Férfi labdarúgás

OTP Bank Liga, 13. forduló

FTC-Fehérvár 0-1 (0-0)

FTC: Dibusz - Wingo, Cissé, Abena (Owusu, 70.), Ramírez (Gojak, 86.) - Esiti (Sigér, a szünetben), Makreckis - Traoré (Civic, 77.), Ben Romdhane (Lisztes, a szünetben), Marquinhos - Pesics

Fehérvár: Tóth - Csongvai, Serafimov, Gergényi - Bese, Christensen (Pinto, 79.), Katona (Kalmár, 55.), Flores, Schön - Kodro (Karamoko 79.), Kastrati (Szabó, 64.)

Sárga lapok: Ben Romdhane (35.), Marquinhos (82.), Sigér (85.), illetve Flores (90+1.), Tóth (90+6.), Pinto (90+7.)

Gól: Szabó (67.)

Cikkajánló

Labdagyűjtési akció a DVSC elleni meccsnapon

Az FTC a Providenttel és az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen segít a rászoruló családoknak.

Válogatott labdarúgóinktól vehetik meg bérletüket

Dibusz Dénes és Kristoffer Zachariassen, illetve Varga Barnabás és Botka Endre segédkezik a bérletárusításnál.

MMK-döntő: pénteken indul a jegyértékesítés

Május 3-án, pénteken 10.00 órától tud belépőt venni a Paks elleni MOL Magyar Kupa-döntőre.

FTC-DVSC: meccsnapi ajánlat

Május 5-én, vasárnap az FTC-s konyhai készletet vásárolhatják meg kedvezményesen.

SEGÍTSÜNK EGYÜTT AZ FTC-DVSC LABDARÚGÓ-BAJNOKIN!

Az FTC-DVSC bajnokira eladott belépők után jegyenként 100 forintot utalunk a Mentor Alapítványnak.

Ekkor játszunk a DVTK ellen

35-szörös bajnokcsapatunk május 11-én, szombat este látogat Miskolcra.

HSA Hónap Játékosa: április legjobbját keressük!

Szavazzon ön is aktuális szavazásunkon, értékes nyeremények várják!

Lisztes: „Mi vagyunk a legjobbak”

Játékosunk gólt szerzett és gólpasszt adott az MTK legyőzése alkalmával – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin