2023. november 5.
Vereség Kecskeméten
Férfi labdarúgócsapatunk 2-1-es vereséget szenvedett a bajnokságban a Kecskemét vendégeként.

Bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk a bajnokság 12. fordulójában a Kecskeméthez látogatott. A mieink a Dibusz  – Botka, Abena, Mmaee, Ramírez  – Esiti, Makreckis, Zachariassen  – Marquinhos, Traoré – Pesics kezdővel álltak fel.

I. félidő

A mérkőzés előtt órákon át tartó esőzés megtette a hatását, roppant mély, tócsákkal tarkított talajon kezdődött a találkozó, ami sok esetben megnehezítette a játékosok dolgát. A 6. percben a tizenhatoson belül kapott jó labdát Zachariassen Pesicstől, ám norvég játékosunk kezére pattant a játékszer. Nem sokkal később Dibusznak kellett hatalmasat védenie, miután a Pálinkás elől menteni igyekvő Ramírez rosszul találta el a labdát. A 16. percben egy élesen belőtt labdát kellett Dibusznak elütnie, az ismétlés pedig veszélytelen volt. Ám pár perccel később egy hazai kontra végén Pálinkás kilőtte a bal alsó sarkot nagyjából 20 méterről, Dibusznak nem volt esélye hárítani az erős, a vizes pályán még inkább felgyorsuló labdát (1-0).  Továbbra is a hazaiak akarata érvényesült, szabadrúgásokból többször veszélyeztettek, látszott, hogy a finoman szólva sem ideális körülmények közötti játék nekik jobban feküdt. Gondjaink tovább nőttek a 32. percben, egy újabb hazai beadás után tizenegyeshez jutott a Kecskemét, miután Ramírez lerántotta Szabót. A labda mögé Horváth Krisztofer állt oda és nem hibázott (2-0). A félidő hajrájára átvettük az irányítást. A 43. percben Zachariassen lőtt közelről, de a hazaiak kapusa nagy bravúrral hárított, majd Mmaee távoli kísérlete sem okozott gondot. 

II. félidő

A szünetben hármat is cserélt Sztankovics: Eldar Civic Ramírezt, Sigér Dávid Esitit, Lisztes Krisztián pedig Traorét váltotta. Az 52. percben éppen bosnyák szélsőnket rúgták fel csúnyán, jó helyről kaptunk szabadrúgást, nagyjából 25 méterre a kaputól. Lisztes lövése ugyan utat talált a sorfal között, de a kapusnak nem okozott gondot. Az 59. percben nagy hazai helyzetet úsztunk meg, a másik oldalon pedig Marquinhos száguldott el a hazai kapuig, ám Lisztesnek adott labdája már nem volt kellően pontos. A 64. percben ismét cseréltünk, Owusu Kwabena jött Pesics helyére. Játékosunk rögtön helyzetbe is került, de az utolsó pillanatban elrúgták a labdát a védők, Owusu pedig az eset után ápolásra szorult. A játékvezető kijött ellenőrizni az esetet, miután a VAR lehetséges büntetőt jelzett, és meg is kaptuk a tizenegyest. Lisztes Krisztián elemi erővel vágta be a labdát a hálóba a 69. percben (2-1). A hajrára Makreckis helyére Tokmac Nguen érkezett. A videóbíró ismét vizsgált egy lehetséges büntetőt, ám most a mi kárunkra, Pintér játékvezető viszont nem így látta. A 86. percben veszélyes szögből végezhetett el szabadrúgást a hazai csapat, Dibusz viszont a helyén volt. A mérkőzés végére 10 perc hosszabbítás jött, a ráadás elején Zachariassen fejelt mellé, majd Sigér beadását blokkolták. A végén két szögletet is lőhettünk, de egyikből sem alakult ki komoly veszély. Owusu labdaszerzése után Abena került helyzetbe, de nem sikerült meglőni az egyenlítő találatot.

Együttesünk tehát a bajnoki szezon második vereségét szenvedte el.

NB I, 12.forduló
Kecskeméti TE - Ferencvárosi TC 2-1 (2-0)
Kecskemét, Széktói stadion. Játékvezető: Pintér Csaba

KTE: Varga B. – Szalai G., Iyinbor (Májer, 74.), Belényesi, Szabó A. – Szűcs K., Vágó, Zsótér (Meskhi, 74.) – Horváth K. (Leoni, 90+5.), Zeke, Pálinkás Vezetőedző: Szabó István

FTC: Dibusz – Botka, Abena, Mmaee, Ramírez (Civic, a szünetben) – Esiti (Sigér, a szünetben), Makreckis (Tokmac, 75.), Zachariassen  – Marquinhos, Traoré (Lisztes, a szünetben) – Pesics (Owusu, 64.)  Vezetőedző: Dejan Sztankovics

Sárga lapok: Vágó (27.), Iyinbor (52.), Szalai G. (57.), Zeke (70.), Májer (90+8.), illetve Esiti (23.), Makreckis (57.), Lisztes (71.)

Gólok: Pálinkás (18.), Horváth K. (33.), illetve Lisztes (69.)

Cikkajánló

MMK-döntő: pénteken indul a jegyértékesítés

Május 3-án, pénteken 10.00 órától tud belépőt venni a Paks elleni MOL Magyar Kupa-döntőre.

FTC-DVSC: meccsnapi ajánlat

Május 5-én, vasárnap az FTC-s konyhai készletet vásárolhatják meg kedvezményesen.

SEGÍTSÜNK EGYÜTT AZ FTC-DVSC LABDARÚGÓ-BAJNOKIN!

Az FTC-DVSC bajnokira eladott belépők után jegyenként 100 forintot utalunk a Mentor Alapítványnak.

Ekkor játszunk a DVTK ellen

35-szörös bajnokcsapatunk május 11-én, szombat este látogat Miskolcra.

HSA Hónap Játékosa: április legjobbját keressük!

Szavazzon ön is aktuális szavazásunkon, értékes nyeremények várják!

Lisztes: „Mi vagyunk a legjobbak”

Játékosunk gólt szerzett és gólpasszt adott az MTK legyőzése alkalmával – VIDEÓ!

Sztankovics: „A fiatalok meghálálták a bizalmat”

Vezetőedzőnk szerint nagyon elszánt volt csapatunk az MTK ellen.

Győzelem az örökrangadón

Férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re győzött az MTK ellen az Új Hidekuti Nándor Stadionban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin