2023. március 9.
Vereség Leverkusenben, egy hét múlva folytatás
Kikaptunk 2-0-ra az UEL-nyolcaddöntő első meccsén, de megmaradt az esély a továbbjutásra a Puskásban.

Elérkezett a várva várt nap, férfi labdarúgócsapatunk 48 év elteltével ismét egy nemzetközi kupasorozat kieséses szakaszában léphetett pályára az 1975-ben a KEK-döntőig menetelő elődök után. Az őszi remeklés után az UEFA Európa Ligában csoportgyőztes együttesünk a nyolcaddöntő első felvonásán a német Bayer Leverkusen otthonában lépett pályára, amellyel 2021-ben, az UEL-csoportkörben már összetalálkozott, akkor idegenben 2-1-re kikaptunk, a „visszavágót” 1-0-ra megnyertük.

A sérülések az elmúlt időszakban nem kerülték el csapatunkat, de bevethető labdarúgóink szemében már napok óta ott lobogott a tűz, hogy visszavágjanak a „gyógyszergyáriaknak”. A Bayer 04 és a Fradi is edzőt váltott azóta, a hazaiak a spanyol Xabi Alonso vezetésével készültek, aki a meccs előtt azt mondta, a Ferencváros hasonló erőt képvisel, mint a németek által a nyolcaddöntőért, általunk pedig a csoportkörben ősszel legyőzött Monaco. Mesterünk, Sztanyiszlav Csercseszov ezzel szemben volt vezetőedzőnk, Peter Stöger szavaira reagálva rábólintott, hogy a Leverkusen a meccs esélyese, de hozzátette, ez nem jelent semmit. Vezetőedzőnk csütörtökre a következő kezdőcsapatot rakta össze: Dibusz – Botka, Knoester, Abena, Civic – Esiti, Vécsei – Marquinhos, Zachariassen, Traoré – R. Mmaee. A bemelegítés után a csapat még a Leverkusenbe elutazó 2000 fős Fradi-táborhoz is kikocogott, mielőtt az öltözőbe ment. Szurkolóink a biztató rigmusokból a játékosok mellett Sztanyiszlav Csercseszovnak is bőven címeztek.

I. félidő
Drukkereink a 30 ezres BayArenában is hazai hangulatot varázsoltak egészen a kezdőrúgástól, amelyet Marquinhos végzett el. A Leverkusen volt azonban kezdeményezőbb, az első helyzetet a házi gólkirály, Moussa Diaby hagyta ki a 4. percben. Nem sokkal később egy veszélyes centerezést kellett kivágnia Botkának az ötösről. A 9. percben Azmoun lövését még mellel blokkolta Abena, ám egy percen belül jött Kerem Demirbay 16-osról leadott lövése, amelyre nem ért oda Dibusz (1-0). Az első lövésünk Vécsei Bálinttól érkezett a 16. percben, középpályásunk Traoré lekészítése után lőhetett 17 méterről ballal, de a labda jócskán a kapu fölé szállt. Diaby veszélyesen játszott a jobb szélen, a 20. percben beadása mindenki felett elszállt, majdnem a kapura is veszélyt jelentett, de kirúgással jöhettünk. Újabb kemény belőtt Diaby-beadásra kellett figyelni, Botka vágta ki jó messzire. A 26. percben egy gyönyörű kontra végén sajnos a kapufát találta el Zachariassen, aki Marquinhos csele, majd Vécsei remek pörgetése után emelte át Hradeckyt. Óriási helyzet volt! A 28. percben a labdát szerző Botka tüzelhetett 18 méterről, méghozzá a jobb kapufa mellé. Ezek a mi perceink voltak. Az első sárga lapos figyelmeztetés a leverkuseni Demirbayé lett, aki felrúgta Ryan Mmaeét, az eset után Xabi Alonso edző is sárgát kapott reklamálásért. A félidő végére ismét sűrűsödtek a hazai rohamok, egy ilyen végén Wirtz tüzelt a bal kapufánk mellé. A 45. percben Marquinhos kapott sárga lapot, ezzel zárult a félidő.

Ryan Mmaee harcol a labdáért

II. félidő 
Ryan Mmaee kaput elkerülő lövése indította be a második félidőt. Hincapie ellen elkövetett szabálytalansága miatt Zachariassen kapott sárga lapot az 50. percben. A szabadrúgás nem volt veszélyes, nem úgy Wirtz védelem mögé belőtt labdája, de Diaby lemaradt róla. Az 53. percben Eldar Civic szerzett labdát, majd kettőt tolt rajta, végül 20 méterről alig bombázott a Bayer kapuja fölé. Az 57. percben Esiti elcsúszása után Wirtz indította egyből Diabyt, de a lövése elment a kapu előtt. Nem sokkal később ismét a saját térfelünkön adtuk el a labdát, de ezúttal az indítás könnyű zsákmány volt Dibusznak. A 60. percben jött meccs az első cseréje: Adli váltotta Azmount a hazaiaknál. Ryan Mmaee-tól láthattunk egy nagy szólót a csere után, Esiti olyan erősen blokkolt egy lövést, hogy abból indítás lett, marokkói támadónk az ellenfél alapvonaláig jutott, ám segítség nélkül nem tudta befejezni a támadást lövéssel. A 66. percben Mmaee indítása volt hosszú az előre lopakodó Zachariassennek. Az újabb hazai csere Hlozek volt, aki Diabyt váltotta. A 75. percben egy kakaskodás után Botka és Wirtz sárgult be. Ezután jött az első cserénk, Marquinhos helyett Gojak állt be. Kossounou is besárgult labdaeldobásért sípszó után. A hajrában nagyon kellettek Abena hősies mentései. A végén még Zachariassen lőhetett, de védett a kapus.

Férfi labdarúgócsapatunk 2-0-re ugyan kikapott, de megmaradt az esély a továbbjutás kivívására a visszavágón, amelyet a Puskás Arénában rendeznek március 16-án.

Férfi labdarúgás, UEFA Európa Liga-nyolcaddöntő, 1. m.
Bayer 04 Leverkusen – Ferencvárosi TC 2-0 (1-0)
Leverkusen, BayArena, 25 ezer néző. V.: Massa (olasz)
Bayer 04 Leverkusen: Hradecky – Kossounou, Tapsoba, Tah, Hincapie – Frimpong, Amiri, Demirbay – Diaby (Hlozek, 71.), Azmoun (Adli, 60.), Wirtz. Vezetőedző: Xabi Alonso
FTC: Dibusz – Botka, Knoester, Abena, Civic – Esiti, Vécsei – Marquinhos (Gojak, 78.), Zachariassen, Traoré – R. Mmaee. Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Sárga lapok: Demirbay (38.), Wirtz (75.), Kossounou (83.), ill. Marquinhos (45.), Zachariassen (50.), Botka (75.)
Gólok: Demirbay (10.), Tapsoba (86.)

Mindenki a Puskásba! 
Férfi labdarúgócsapatunk március 16-án, csütörtökön a budapesti Puskás Arénában játssza a nyolcaddöntős párharc visszavágóját. Több tízezer jegy már gazdára talált - ne maradjon le, legyen ott ön is a Bayer Leverkusen elleni második meccsen! Részletek: ITT

Cikkajánló

MMK-döntő: pénteken indul a jegyértékesítés

Május 3-án, pénteken 10.00 órától tud belépőt venni a Paks elleni MOL Magyar Kupa-döntőre.

FTC-DVSC: meccsnapi ajánlat

Május 5-én, vasárnap az FTC-s konyhai készletet vásárolhatják meg kedvezményesen.

SEGÍTSÜNK EGYÜTT AZ FTC-DVSC LABDARÚGÓ-BAJNOKIN!

Az FTC-DVSC bajnokira eladott belépők után jegyenként 100 forintot utalunk a Mentor Alapítványnak.

Ekkor játszunk a DVTK ellen

35-szörös bajnokcsapatunk május 11-én, szombat este látogat Miskolcra.

HSA Hónap Játékosa: április legjobbját keressük!

Szavazzon ön is aktuális szavazásunkon, értékes nyeremények várják!

Lisztes: „Mi vagyunk a legjobbak”

Játékosunk gólt szerzett és gólpasszt adott az MTK legyőzése alkalmával – VIDEÓ!

Sztankovics: „A fiatalok meghálálták a bizalmat”

Vezetőedzőnk szerint nagyon elszánt volt csapatunk az MTK ellen.

Győzelem az örökrangadón

Férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re győzött az MTK ellen az Új Hidekuti Nándor Stadionban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin