2021. július 31.
Vereséggel kezdtük a bajnokságot
Bajnoki címvédő labdarúgócsapatunk a Kisvárda elleni 2-1-es hazai vereséggel rajtolt az NBI-ben.

Magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk a Kisvárda együttesét fogadta a Groupama Arénában az NB I 1. fordulójában. A szezonnyitó bajnokin Peter Stöger a Bogdán – Wingo, Blazic, Mmaee, Csontos – Vécsei, Laidouni – Mak, Tokmac, Zubkov – Boli kezdőnek szavazott bizalmat.

I. félidő

Boli indította útjára a labdát, és szinte azonnal ott is voltunk a Kisvárda kapuja előtt, de lövésig nem jutottunk el. Az első percekben egyértelműen mi domináltunk, a vendégek csak elvétve jutottak labdához. A 11. percig kellett várni az első kísérletre: Tokmac-Csontos-Tokmac volt a labda útja, a norvég támadó ugyan lőtt, de Dombó könnyedén védett.

A mieink helyzete után feljebb jött a Kisvárda, gyors egymásutánban többször is eljutottak lövésig, de nem találták el Bogdán kapuját. A 22. percben ígéretes helyről végezhettünk el szabadrúgást, Zubkov állt oda, de ukrán támadónk jócskán célt tévesztett. Négy perccel később a vendégek végeztek el szabadrúgást a tizenhatosunk bal oldaláról, a beadást sikerült semlegesíteni, jött az ismétlés, amit Bogdán ütött oldalra.

A 32. percben Samy Mmaee vette észre a védők mögé remekül beinduló Wingót, akit Bumba akasztott meg, így szabadrúgást végezhettünk el. A szabadrúgást kapu elé íveltük be, de Boli centikkel lemaradt. Percekkel később Mmaee vette észre amerikai védőnket, aki bevetődve sem érte el a labdát. Három perccel a szünet előtt Zubkov próbálkozott jobbal, de nem találta el a kaput.

II. félidő

Peter Stöger kettőt is változtatott a szünetben: Mak és Tokmac maradt az öltözőben, helyüket Uzuni és Zachariassen vette át.

A második félidő első percében Leoni góljával a Kisvárda megszerezte a vezetést (0-1). Az 52. percben a vendégek is cseréltek: Prenga helyét Cirkovic vette át. Az 57. percben Bumba kapta a labdát a büntetőterületen belül, majd egy igazítás után célba vette a hosszú felsőt, de Blazic blokkolt. Három perccel később már mi veszélyeztettünk: Laidouni remek ütemben, két védő között ugratta ki Wingót, aki centerezett, de a középen érkező Zachariassen lábát milliméterekkel kerülte el a labda.

A 62. percben Peter Stöger ismét változtatott: Laidouni helyét Loncar vette át. Két perccel később már a Kisvárda támadott, Navratil kapta a labdát, majd a kapuba lőtt (0-2). A 68. percben Loncar vette célba a vendég kaput, de Dombó védett. Két perccel később kettőt cserélt a Kisvárda: Ötvöst Camaj, Navratilt Asani váltotta.

Bő húsz perccel a vége előtt Ryan Mmaee is pályára lépett, Zubkovot váltotta. Nem sokkal később szerepet kapott a videóbíró, amely a frissen beállt támadónkkal szembeni kapu előtti szabálytalanság miatt büntetőt ítélt, amit a sértett higgadtan értékesített.

Az utolsó tíz percben rohamozott a Fradi, de a Kisvárda veszélyesen kontrázott, olyannyira, hogy a 87. percben Camaj mintegy 20 méterről telibe találta a felsőkapufát. A hajrában az eredmény már nem változott: a vendégek 2-1-re nyertek, Peter Stöger vereséggel debütált a bajnokságban.

Férfi labdarúgás, NB I, 1. forduló
FTC-Kisvárda 1-2 (0-0)
Budapest, Groupama Aréna

FTC: Bogdán – Wingo, Blazic, Mmaee, Csontos – Vécsei, Laidouni (Loncar, 62.) – Mak (Uzuni, a félidőben), Tokmac (Zachariassen, a félidőben), Zubkov (Mmaee, 73.)– Boli
Vezetőedző: Peter Stöger

Kisvárda: Dombó – Hei, Kravchenko, Prenga (Cirkovic, 52.), Matheus Leoni – Melnyik, Simovic – Mesanovic, Ötvös (Camaj, 70.), Navrátil (Asani, 70.) – Bumba
Vezetőedző: Joao Janeiro

Gólok: R. Mmaee (80. - 11-esből), ill. Leoni (46.), Navrátil (64.)

Sárga lapok: Zubkov (20.), Mak (42.), ill. Bumba (32.), Melnyik (90+3.)

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin