archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2015. július 5.
Videoton-FTC 0-3
Legyőzte Székesfehérváron a Videotont, így a Szuperkupát is elhódította csapatunk!

A mérkőzést megelőzően

Labdarúgó-csapatunk este 20.15-kor a székesfehérvári Sóstói Stadionban játssza le a Szuperkupa-döntőt - az ellenfél a Videoton lesz. A találkozó tétje, hogy a bajnok Vidi, vagy a kupagyőztes mieink szerzik-e meg a 2015/16-os szezon első trófeáját.


Szombaton sajtótájékoztatót tartottak, amelyen Thomas Doll és Gyömbér Gábor is nyilatkozott a mérkőzéssel kapcsolatban.


Thomas Doll kihirdette kezdőcsapatát, amelyben ezúttal Ugrai, Nagy Ádám és Busai Attila is helyet kapott.


I. félidő

A mieink tiszta fehérben, a hazaiak tiszta kékben lépnek pályára. A találkozót megelőzően egykori masszőrünk, a tragikus hirtelenséggel elhunyt Eisemann László emléke előtt adóztak a Szuperkupa-döntő résztvevői gyászszünet formájában.

A mérkőzést a fehérváriak kezdték.

A 2. percben Feczesin lőtt a tizenhatoson belülről, balról jócskán a kapunk fölé. Két perccel később Dibusz tolt a kapufa fölé egy szögletet - résen kellett lennie Dénesnek.

Az 5. percben Lamah ugratta ki nagyszerűen a bal oldalon Ramírezt, aki a tizenhatos és a tizenegyespont közé ívelte a labdát, Böde érkezett, de tisztáztak a védők...

A 10. percben Oliveira passzolt a bal oldalon, a tizenhatos vonalánál Pátkai elé, aki lőtt, de kísérletét blokkolták, így Dibusz könnyedén le tudta húzni a labdát.

A 17. percben Leandro adott 50 méteres indítást Vargának, aki pár centiméter híján elérte a játékszert... Ziccer lett volna, de így Danilovic magához tudta ölelni a labdát.

A 21. percben megszereztük a vezetést! Nagy Ádám indította a jobb oldalon meginduló Busait, aki becsapta védőjét, majd szinte az alapvonalig levitte a labdát, kapura lőtt estében, be is ment volna, de Lamah rásegített, estében a kapuba lőtte a játékszert (0-1)!


Öt perccel később megszereztük a második gólunkat is! Ramírez bal oldali beadása megtalálta a 11-es pontra érkező Bödét, aki kereste a lövőhelyzetet, el is lőtte a labdát, amelyet azonban blokkoltak, így Varga elé került. Támadónk nem sokat gondolkozott, 11 méterről a hálóba bombázta a labdát (0-2)!

A 29. percben egy újabb szép támadást vezettünk a bal oldalon, azonban ezúttal Ramírez labdáját lefülelték a védők.

A 31. percben a játékvezető ivószünetet rendelt el.

A 34. percben Leandro ismét egy közel 50 méteres indítást küldött előre, Vargának ezúttal is csak egy pici kellett volna, hogy elérje... Sebaj, legközelebb összejön!

Nalepa a 37. percben második alkalommal szabálytalankodott látványosan ellenfelével szemben, másodjára is megkapta a sárga lapot, így kiállították.

A kiállított Nalepa helyére Gyömbér Gábor állt vissza.


A 43. percben Juhász fejelt kapura egy jobb oldali beadást, de Dibusz könnyedén magához ölelte a labdát.


Ugrai kapott a Vidi térfelének felénél, a bal oldalon labdát, meg is lódult vele, de a tizenhatos vonalánál a védők utolérték. Támadónk csinált egy cselt befelé, majd 17 méterről laposan lőtt, de Danilovic védett.


A játékvezető 2 percet hosszabbít majd.

Egy csodálatos, bal oldali akció végén Lamah tálalt parádésan Ramírez elé, aki még ennél is szebben a bal felsőbe tekert - mivel azonban a partjelző lest jelzett, a játékvezető nem adta meg a gólt...

A félidő utolsó másodperceiben Oliveira közeli kísérleténél kellett Dibusznak nagy bravúrral mentenie. Ezt követően a játékvezető lefújta az első játékrészt - 2-0-ra vezetünk!

II. félidő

Csere nélkül folytatódik a mérkőzés, a mieink felállása most a következő: Dibusz - Nagy Á., Gyömbér, Leandro, Ramírez - Varga R., Böde, Busai, Ugrai - Lamah.

Az 50. percben Ivanovski kapott egy nagyszerű indítást, üresen, ziccerben lépett ki a védők közül, de a kimozduló Dibusz mellett egyben a kapu mellé is gurított...

Az 52. percben Vinicius lőtt 25 méterről jócskán a kapunk fölé.

A második félidőben eddig a Videoton teljesen beszorított bennünket a saját tizenhatosunk elé...

Nem sokkal később Lamah nyargalt el a jobb oldalon, egészen a kapusig vezette a labdát, Danilovic le is lopta a lábáról.

A 60. percben Varga helyére Somalia érkezett. Nem sokkal később Kovács István lőtt 19 méterről jócskán a kapu mellé.

A 67. percben Busai vágott ki egy hatalmas, félpályás sprintet labdával. Középpályásunk a tizenhatos vonalánál Lamah elé tette a labdát, aki kapásból lőtt, Danilovic védett, labdája rápattant Simonra, aki szögletre mentett.

A 70. percben Somalia ugratta ki Nagy Dominikot, aki elérte a labdát, de az alapvonalnál utolérték a védők, és a túlerő győzött.

A 75. percben ismét ivószünet következett. Két perccel később Ivanovski lőhetett öt méterről, egy szögletet követően kapura, de szerencsére a védőink blokkoltak. Többet támad a Videoton, de egyelőre tartjuk magunkat!

Két perccel később Trebotic lőtt 21 méterről, laposan a bal alsó sarok mellé nem sokkal. Oliveira közelebb járt: ő a kapufát találta el...

Két perc van hátra a rendes játékidőből, a Vidi jön előre becsületből, a mieink stabilan tartják magukat.

A 90. percben itt a harmadik! Somalia lépett ki ziccerben a félpályánál, lefutotta védőjét, majd a tizenhatoson belül érve a kapu bal oldalába gurított (0-3)!

2 perc hosszabbítás lesz.

Vége, 3-0-ra nyertünk! A Szuperkupa is a mieink! Szép volt fiúk!






Hajrá Ferencváros!

Szuperkupa-döntő
Videoton-FTC 0-3 (0-2)
Székesfehérvár
Videoton: Danilovic - Fejes (Luijkx, 76.), Vinicius, Juhász, Szolnoki - Pátkai, Simon Á. - Gyurcsó (Kovács I., 56.), Trebotic, Oliveira - Feczesin (Ivanovski, 36.)
FTC: Dibusz - Nagy Á., Nalepa, Leandro, Ramírez - Busai, Gyömbér - Lamah (Haraszti, 86.), Ugrai (Nagy D., 66.), Varga R. (Somalia, 60.) - Böde
Sárga: Nalepa (24., 37.), Pátkai (65.), Nagy D. (68.), Dibusz (80.), Szolnoki (91.)
Piros: Nalepa (37.)
G.: Lamah (21.), Varga R. (26.), Somalia (90.)

Cikkajánló

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin