2020. június 23.
Szoros vereséget szenvedtünk Fehérváron
Ramadan bemutatkozott, de Csonka, Csontos és Lodico is lehetőséget kapott a Vidi ellen.

Sergei Rebrov hét helyen változtatott a múlt szombaton az Újpestet legyőző együtteshez képest: Dibusz, Lovrencsics, Blazic, Haratin, Tokmac, Zubkov és Boli ki-, míg Gróf, Otigba, Frimpong, Csonka, Skvarka, Heister és Sihnevich bekerült.

A találkozó előtt több ünnepélyes pillanat is volt. A fehérváriak sorfalat álltak játékosainknak, akik az FTC történetének 31. bajnoki címét szerezték meg. Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, valamint Hajnal Tamás, az FTC sportmenedzsere a 95-szörös magyar válogatott Juhász Rolandot köszöntötte, aki a szezon végén visszavonul a profi labdarúgástól.

I. félidő

Eseménydúsan kezdődött az összecsapás. A 3. percben máris a Vidi kapuja elé kerültünk: Heister-Skvarka-Sihnevich összjáték után utóbbi a 16-os bal csücskétől lőtt keresztbe, mellé. Az ellentámadásból a fehérváriaknak volt nagy helyzetük, de Nego 10 méterről a jobb sarok mellé helyezett. A 8. percben Gróf védte Vinícius középre tartó fejesét. A 9.-ben pedig Skvarka labdaszerzését követően Sihnevich tűzte kapura a labdát, Kovácsik a jobb alsó elől mentett vetődve.

Tíz perccel később Isael próbálkozott jó 25 méterről, de a fehérváriak kapusa ismét kitolta a labdát a jobb alsó elől. A másik oldalon Hodzic lőtt egy középre ívelt szabadrúgás utáni kavarodás során, Civic becsúszva blokkolt nagyot (immáron másodjára, mert pár perccel azelőtt pedig fejjel mentett balhátvédünk).

A 30. percben Gróf védett bravúrral. Petrjak baloldali beadása ugyan nem volt pontos, de a labda így is eljutott Nikolicshoz, aki nyolc méterről, ziccerből lőhetett, kapusunk azonban olvasta a csatár gondolatait, és jobbra vetődve úgy védett, hogy még a labda sem jött ki róla.

Az utolsó negyedórában több kontrából is elmentek a mieink, de a játékvezető nem egyszer lesen állította meg támadóinkat. A Vidinek a 44. percben volt egy veszélyes próbálkozása, de Hodzic löketét szépen védte Gróf.

A 45. percben egy szöglet után véletlenül Heister kezére pattant a labda, ami miatt 11-est ítélt a játékvezető a Fehérvárnak, a büntetőt Juhász lőtte a jobb sarokba.

II. félidő

Azonnal Fradi-lövéssel kezdődött a játékrész. Isael 21 méterről, ballal tekert a jobb alsó felé, de Kovácsik vetődve szögletre mentett. Pár percre rá Heister adott be élesen balról, Sihnevich egy kicsit lemaradt a labdáról, amely jó lett így Skvarkának, ő kapásból, kevéssel lőtt mellé. Nagy helyzet volt.

Az 59. percben mindkét oldalon volt egy-egy nagy gólszerzési lehetőség. A Vidi Nego jobboldali beadása után Hodzic lövésével veszélyeztetett (amely mellé ment), míg a mieink részéről Sihnevich lépett ki nagy helyzetben, de 12 méterről, jobbról a jobb sarok mellé gurított.

A 61. percben Rebrov két fiatalt is a pályára küldött: a 17 esztendős Csontos Dominik Isael, a 19 éves Ammar Ramadan pedig Civic helyett érkezett. Szír támadónk először lépett pályára a felnőtt első osztályban, de Csontos is csak a Debrecen elleni 6-1 alkalmával szerepelt eddig NB I-es meccsen.

A csere után Pátkai lövését fogta Gróf. Majd nem sokra rá Heister tüzelt a 16-os bal csücskétől mellé.

A 72. percben Lodico és Blazic is pályára lépett Sigér és Botka helyett.

A csere után ezúttal is Gróf mentett óriásit. Nikolics passzolt Negóhoz, aki ziccerben lőhetett, de kapusunkban elakadt a labda.

Több gól már nem született, így a bajnoki címet már múlt héten megnyerő csapatunk több fiatallal a soraiban 1-0-s vereséget szenvedett Fehérváron. A bajnokságot szombaton, a Mezőkövesd ellen, a Fradi Fieszta 2020 eseménnyel zárjuk.

NB I, 32. forduló

MOL Fehérvár FC-FTC 1-0 (1-0)

MOL Fehérvár FC: Kovácsik – Fiola, Juhász (Musliu, 90.), Vinícius, Stopira – Nego, Pátkai, Petrjak (Bamgboye, 75.) - Hodzic (Nikolov, 70.), Nikolics (Futács, 90.), Houri

FTC: Gróf – Botka (Blazic, 72.), Otigba, Frimpong, Civic (Ramadan, 61.), Heister – Sigér (Lodico, 72.), Csonka – Isael (Csontos, 61.), Sihnevich (Tokmac, 82.), Skvarka

Sárga: Botka (27.), Juhász (28.), Isael (41.), Pátkai (45+1.), Csontos (80.)

G.: Juhász (45. – 11-esből)

Cikkajánló

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin