2020. július 7.
Visszaigazolás a harcias, de sportszerű játékról
A Ferencváros 31-szeres bajnokcsapata zsebelte be az NB I legsportszerűbb csapatának járó Fair Play-díjat.

Hagyománynak számít már, hogy az NB I-es szezon végeztével megrendezik az M4 Sport RangAdó Díjátadó ünnepséget, melyen idén hét kategóriában hirdették ki a szezon legjobbjait. A Fradit két elismerés is érte: amellett, hogy Sergei Rebrov lett az Év edzője, a Ferencváros kapta az idei Fair Play-díjat.

Az NB I Fair Play díjára három csapatot, a Mezőkövesdet, az Újpestet és az Ferencvárost jelölték a pályán mutatott sportszerűségük alapján, ezután a Fair Play Bizottság értékelése döntött az első helyezettről.

Az idén rendhagyó körülmények között megtartott gálán Nyilasi Tibor, a Fradi ezüstcipős legendája, az MLSZ elnökségi tagja és a szakmai bizottság elnöke adta át a Fair Play-díjat Orosz Pálnak, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatójának.

- A Ferencvárosnál különösen nagy hangsúlyt fektetünk a Fair Playre, az pedig még nagyobb öröm, hogy bajnokként tudtuk megnyerni a Fair Play-díjat. Jelenleg olyan légkör van a Ferencvárosban, hogy nem véletlen, hogy a miénk lett ez az elismerés. Az állandó fantasztikus hangulat az elképesztő szurkolótáborunknak köszönhető. A 2014-ben megnyitott Groupama Arénába egy új miliő érkezett, hiszen az nyilvánvaló, hogy egy ötcsillagos szállodában máshogy viselkedik az ember – utalt Orosz Pál stadionunkra. – Az eredményességnek is szerepe van abban, hogy megváltozott a minket körülvevő mentalitás. Egyedülálló stadionunk van Európában, mert nagyon ritka, hogy ez a magas szintű biztonság, ami nálunk van, az ilyen hangulattal párosul. Erre jó példa, hogy a CSZKA Moszkva elleni EL-csoportmeccs után az oroszok edzője megjegyezte, hogy a csapatának még szoknia kell ezt az atmoszférát. Legnépszerűbb magyar klubként kétmillió szimpatizánsunk van Magyarországon, ez pedig nem csak egy lehetőség, hanem egy felelősség is. Nekünk nem csak az eredményesség miatt kell nyernünk, hanem azért is, hogy példát mutassunk, minél többen csatlakozzanak ehhez a közösséghez.

A Fair Play-díj legfontosabb szempontja az volt, hogy a pályán miként viselkedik egy csapat, még akkor is, amikor éppen agresszivitásra van szükség a játék képe alapján. Hajnal Tamás sportmenedzser szerint pontosan ez az elismerés mutatja meg, hogy amellett, hogy a Fradi mindig keményen harcol, mindezt sportszerűen is teszi.

- Fontos ez az elismerés a klubnak és a csapatnak is. Ez hűen mutatja azokat az értékeket, amiket képviselünk. A kemény munka és a sikeresség mellett mindig a lehető legmagasabb szinten kell tisztelni az ellenfelet. A játékunk arra épül, hogy sokat birtokoljuk a labdát, próbálunk minél többet kezdeményezni, valamint ha kell, a szabályoknak megfelelően agresszívan letámadunk, hogy visszaszerezzük a labdát. Ez a díj egy visszaigazolás a sportszerűségünkről, és arról a tiszta, eredményes játékról, amit elterveztünk a szezon elején – jelentette ki Hajnal Tamás.

(Fotók: mlsz.hu)

Cikkajánló

FTC-Kisvárda: parkolási információk

Parkolójegyét kizárólag online, a meccsjegy.fradi.hu/parkolo oldalon tudja megváltani!

Sztankovics: „Bajnoknak kell lennünk!”

Vezetőedzőnk szerint a Kisvárda ellen az egyetlen cél a bajnoki cím megszerzése lehet.

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin