2021. július 30.
Visszatér a Szakosztályok az Arénában program
Kilenc hónap szünet után a birkózó szakosztály kitelepülésével folytatódik a programsorozat.

A július 31-i, Kisvárda elleni mérkőzés előtt egy órával, 16.45-től birkózó szakosztályunk települ ki a Groupama Aréna családi szektora alatti kerengőn. A kitelepülés célja, hogy a labdarúgó-közönség is megismerje az klubunk szakosztályainak sokszínűségét, kipróbálhassa az adott sportágat, találkozhasson azokkal a sportolókkal, edzőkkel, akik az év többi időszakában talán kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Ezenkívül a program fontos pontja a toborzás, ugyanis az FTC összes szakosztálya folyamatosan várja a sportolni vágyó fiatalokat!

Birkózás a Fradiban
A Sike András vezette birkózó szakosztályunk történelme folyamán számos nemzetközi szinten kiemelkedő ikonikus karaktert nevelt a magyar sport számára. Szilvási Miklós 1952-ben Helsinkiben, Sike András 1988-ban Szöulban nyert olimpiai aranyérmet. Komáromi Tibor három, Bácsi Péter kettő, míg Gáspár Tamás egy világbajnoki címet szerzett ferencvárosi sportolóként, a nyolc Európa-bajnokunk pedig összesen tízszer nyert kontinensviadalt. A 2019-ben visszavonult kétszeres világ- és Európa-bajnok klasszisunk, Bácsi Péter utánpótlásedzőként dolgozik tovább, valamint Sike András szövetségi kapitány segítőjeként van most jelen Tokióban.

Egyrészt a tokiói olimpián képviseli hazánkat és a Ferencvárost az oroszországi kabard származású honosított birkózónk, a világbajnoki bronzérmes Muszukajev Iszmail, másrészt fiataljaink is számos kimagasló eredményt könyveltek el a közelmúltban, a nemzetközi mezőnyben. A még mindig junior korosztályba tartozó Szabados Noémi idén már a 4. érmét szerezte az utánpótlás világ- és Európa-bajnokságokat tekintve, míg Gombos Alex junior világbajnoki bronzérmet nyert. A felnőtt Eb-n 5. helyezéssel is rendelkező Váncza István, egy-egy 2018-as ifjúsági Eb- és vb-bronz megszerzése után az idéntől már U23-as Európa-bajnoki cím birtokosa is, míg a szintén 20 éves kortársa, Bak Gergely pedig a korábbi évekből tudhat magáénak egy kadet Eb-ezüstérmet. Ez az eredménysor is bizonyítja, hogy habár a merítési lehetőség a gyerekekből szűkös, a Ferencvárosnál zajló világszínvonalú nevelőmunka kitermeli az eredményes sportolókat. A birkózó szakosztály szüntelenül keresi a jövő nagy bajnokait, így 5-6 éves kortól egészen 12-14 éves korig várja a sportágat kipróbálni vágyó lányok és fiúk jelentkezését!

Szakosztályi kitelepülés
A birkózók kitelepülését a családi, azaz a D-szektor alatt kereshetik fel, a programok 16.45-től a mérkőzés kezdetéig tartanak. Szakosztályunk kitelepülésén fiatal szurkolóink játékokon keresztül ismerkedhetnek meg a birkózás alapjaival, illetve megismerkedhetnek nemzetközi érmeket gyűjtő fiatal tehetségeinkkel is! Változatlanul gondoltunk a legkisebbekre is, akiket várunk arcfestésre, illetve a színezősarokba is.

Szakosztályok az Arénában
Az FTC–Kisvárda NB I-es labdarúgó-mérkőzés előtt (a bajnoki kezdési időpontja: július 31. szombat 17.45)
A kitelepülés helye: Groupama Aréna, családi szektor (D-szektor)
A szakosztály Facebook oldala ITT érhető el.

Cikkajánló

Új igazolásaink, Besic és Marin a Fradi TV-ben!

Friss igazolásaink, Kazi Tamás, vízilabda és a Fradi séfje a legújabb adásban!

Heti program

Férfi labdarúgóink és férfi hokisaink is hazai pályán játszanak Derbit vasárnap.

Ünnepeltjeink

Ezen a héten is akadnak olyan fradista sportolók, akiket ünnepelhetünk, és akikről megemlékezhetünk.

„A mottóm, hogy mindig jobbnak kell lenni, mint tegnap”

A Hatvan ellen hatszor is eredményes Myrto Uzuni a mérkőzés labdáját is hazavitte – VIDEÓ!

MOL Magyar Kupa: itt a következő ellenfelünk!

A Magyar Labdarúgó Szövetség még vasárnap este elkészítette a következő kupaforduló sorsolását.

Stöger: „Szerettük volna kiszolgálni a szurkolókat”

Peter Stöger Myrto Uzuniról és Gera Zalánról külön szót ejtett.

Albert nyomdokain! 6 gól '60-ban - Hat gól Hatvanban!

Uzuni előtt utoljára 1960-ban Albert Flórián szerzett hat gólt tétmeccsen a Fradiban.

Uzuni-parádé, magabiztos továbbjutás

Férfi labdarúgócsapatunk a MOL Magyar Kupa 3. fordulójában 9-0-s győzelmet aratott a Hatvan otthonában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most