2021. július 30.
Visszatér a Szakosztályok az Arénában program
Kilenc hónap szünet után a birkózó szakosztály kitelepülésével folytatódik a programsorozat.

A július 31-i, Kisvárda elleni mérkőzés előtt egy órával, 16.45-től birkózó szakosztályunk települ ki a Groupama Aréna családi szektora alatti kerengőn. A kitelepülés célja, hogy a labdarúgó-közönség is megismerje az klubunk szakosztályainak sokszínűségét, kipróbálhassa az adott sportágat, találkozhasson azokkal a sportolókkal, edzőkkel, akik az év többi időszakában talán kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Ezenkívül a program fontos pontja a toborzás, ugyanis az FTC összes szakosztálya folyamatosan várja a sportolni vágyó fiatalokat!

Birkózás a Fradiban
A Sike András vezette birkózó szakosztályunk történelme folyamán számos nemzetközi szinten kiemelkedő ikonikus karaktert nevelt a magyar sport számára. Szilvási Miklós 1952-ben Helsinkiben, Sike András 1988-ban Szöulban nyert olimpiai aranyérmet. Komáromi Tibor három, Bácsi Péter kettő, míg Gáspár Tamás egy világbajnoki címet szerzett ferencvárosi sportolóként, a nyolc Európa-bajnokunk pedig összesen tízszer nyert kontinensviadalt. A 2019-ben visszavonult kétszeres világ- és Európa-bajnok klasszisunk, Bácsi Péter utánpótlásedzőként dolgozik tovább, valamint Sike András szövetségi kapitány segítőjeként van most jelen Tokióban.

Egyrészt a tokiói olimpián képviseli hazánkat és a Ferencvárost az oroszországi kabard származású honosított birkózónk, a világbajnoki bronzérmes Muszukajev Iszmail, másrészt fiataljaink is számos kimagasló eredményt könyveltek el a közelmúltban, a nemzetközi mezőnyben. A még mindig junior korosztályba tartozó Szabados Noémi idén már a 4. érmét szerezte az utánpótlás világ- és Európa-bajnokságokat tekintve, míg Gombos Alex junior világbajnoki bronzérmet nyert. A felnőtt Eb-n 5. helyezéssel is rendelkező Váncza István, egy-egy 2018-as ifjúsági Eb- és vb-bronz megszerzése után az idéntől már U23-as Európa-bajnoki cím birtokosa is, míg a szintén 20 éves kortársa, Bak Gergely pedig a korábbi évekből tudhat magáénak egy kadet Eb-ezüstérmet. Ez az eredménysor is bizonyítja, hogy habár a merítési lehetőség a gyerekekből szűkös, a Ferencvárosnál zajló világszínvonalú nevelőmunka kitermeli az eredményes sportolókat. A birkózó szakosztály szüntelenül keresi a jövő nagy bajnokait, így 5-6 éves kortól egészen 12-14 éves korig várja a sportágat kipróbálni vágyó lányok és fiúk jelentkezését!

Szakosztályi kitelepülés
A birkózók kitelepülését a családi, azaz a D-szektor alatt kereshetik fel, a programok 16.45-től a mérkőzés kezdetéig tartanak. Szakosztályunk kitelepülésén fiatal szurkolóink játékokon keresztül ismerkedhetnek meg a birkózás alapjaival, illetve megismerkedhetnek nemzetközi érmeket gyűjtő fiatal tehetségeinkkel is! Változatlanul gondoltunk a legkisebbekre is, akiket várunk arcfestésre, illetve a színezősarokba is.

Szakosztályok az Arénában
Az FTC–Kisvárda NB I-es labdarúgó-mérkőzés előtt (a bajnoki kezdési időpontja: július 31. szombat 17.45)
A kitelepülés helye: Groupama Aréna, családi szektor (D-szektor)
A szakosztály Facebook oldala ITT érhető el.

Cikkajánló

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin