2022. július 31.
Zachariassen a 94. percben döntött a bajnoki nyitányon
Férfi labdarúgócsapatunk norvég játékosunk utolsó pillanatokban szerzett góljával 1-0-ra nyert a Puskás ellen.

A Slovan Bratislava elleni fantasztikus Bajnokok Ligája-továbbjutás után vasárnap este már az első bajnoki várt címvédő férfi labdarúgócsapatunkra. Az OTP Bank Liga 2022/23-as szezonjának nyitó fordulójában a tavalyi bronzérmes Puskás Akadéma volt a Fradi ellenfele a Groupama Arénában.

Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző a szokásosnál több helyen változtatott a kezdőcsapaton, hiszen a csapat a jövő héten a BL-selejtező 3. fordulójában az azeri Qarabag ellen játszik idegenben. Mesterünk így a Dibusz - Knoester, Thelander, Kovacevic – Auzqui, Laidouni, Vécsei, Loncar, Pászka – Mercier, Bassey összeállításban küldte pályára csapatát. A három védős felállás érdekessége volt, hogy egyik oldalon sem szerepelt klasszikus szélső bekk, de a középpályán több védekező játékosunk is ott volt.

A találkozó előtt klubunk elnöke, Kubatov Gábor köszöntötte az FTC csapatkapitányát, Dibusz Dénest, akit drukkereink a fradi.hu szavazásán választottak meg az Év Fradi-futballistájának. Magyar válogatott kapusunk 2020 után másodszor nyerte el a Mladoniczky Tibor által felajánlott, focilabda alakú bronzszobrot. Korábban Gera Zoltán ugyancsak kétszer nyerte el ezt a díjat, míg Blazic, Böde és Uzuni egy-egy alkalommal érdemelte ki az elismerést.

Lendületesebben kezdtünk, ennek jele volt Mercier 3. percben eleresztett lövése, amely nem sokkal kerülte el a bal felső sarkot. A kezdeti mozgalmas percek után inkább a mezőnyben folyt a játék. A 15. percben Favorov ígéretes helyről jócskán fölé lőtt egy szabdarúgást, ez volt a felcsútiak első nagy lehetősége. A 20. perctől átvettük az irányítást. Előbb egy szép jobb oldali passzjáték után Pászka kapta középen a labdát, de nem tudott lőni, majd Vécsei labdaszerzése és Bassey passza után Loncar lőtt fölé.

A Puskás alkalmanként jutott el a hazai kapu elé, többnyire a labdavesztéseinkből igyekeztek eredményesek lenni. Az egyik ilyennél Dibusz könnyedén fogta Kiss lövését, de a Knoester, Thelander, Kovacevic hármas is rendre állta a sarat, ám a védekezésbe besegítettek a középpályások is.

Az első félidő hajrájában nagy helyzet már nem volt, így gólnélküli döntetlennel vonulhattak szünetre a csapatok.

A második játékrész egy-egy nagy lehetőséggel indult mindkét kapu előtt. Előbb Pászka lőtt az oldalhálóba 12 méterről egy szép mélységi passz után, majd Zahedi 20 méteres, ballal megeresztett kísérletét védte vetődve Dibusz. Az 56. percben egy Pászka-Vécsei kényszerítő után utóbbi adott balról középre, ahol Auzqui fejelt, de kísérlete éppen elkerülte a kaput.

Csercseszov egy hármas cserét eszközölt, így formációt is váltottunk, hiszen Botka, Tokmac és Traoré érkezésével 4-2-3-1-es formációban futballoztunk tovább.

Az 59. percben a meccs legnagyobb helyzetét hagyta ki a Puskás Akadémia, miután egy kipattanó labda Mezghrani elé pattant, aki azonban két méterről nem talált be az üres kapuba. A csereként beálló Skribek Alen kétszer is veszélyeztetett: egyszer Dibusz védett, míg másodjára lövése elkerülte a jobb alsó sarkot.

Sajnos támadásban tompábbak voltunk, a Puskás viszont feljavult. A 76. percben Esiti sodorta el a tizenhatoson belül Favorovot, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest a sértett végezte el, de középre tartó lövését Dibusz a keresztlécre ütötte!

A hajrában többet birtokoltuk a labdát, az első meccsén szereplő Thelander még kapufát is fejelt, de a várva várt gól úgy nézett ki, hogy elmarad. A 94. percben aztán a csereként beálló Zachariassen tökéletesen fejelte a kapuba labdát Pászka remek beadása után, így elképesztő végjátékot követően 1-0-s győzelemmel kezdtük az új szezont.

Csapatunk legközelebb szerdán lép pályára, amikor magyar idő szerint 18 órától játszik a Qarabag ellen idegenben a Bajnokok Ligája selejtezőjének 3. fordulójában.

FÉRFI LABDARÚGÁS
NB I, 1. FORDULÓ
FTC-Puskás Akadémia 1–0 (0–0),

Groupama Aréna, 7325 néző
FTC: Dibusz - Knoester, Thelander, Kovacevic (Botka, 57.) – Auzqui (Zachariassen, 70.), Laidouni (Esiti, 46.), Vécsei, Loncar (Traoré, 57.), Pászka – Mercier (Tokmac, 57.), Bassey.
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Puskás Akadémia: Tóth B. – Mezghrani, Stronati, Spandler – Kiss T., van Nieff, Posztobányi, Corbu, Favorov (Baluta, 90.) – Komáromi, Zahedi (Skribek, 62.).
Vezetőedző: Hornyák Zsolt
Gólszerző: Zachariassen (94.)
Sárga lap: Esiti (76.), ill. Kiss T. (40.), van Nieff (83.), Stronati (90.)

Cikkajánló

Városnézés: Edgar Szevikjant ámulatba ejtette Budapest

Városnézésre vittük örmény válogatott labdarúgónkat, Edgar Szevikjant, aki karrierjéről is mesélt - VIDEÓ!

Bérletesek Napja két napon át - dupla kedvezményekkel!

Előbb a Fradi Shopban, majd online, a shop.fradi.hu-n tartjuk meg kedvezményes napunkat.

FTC-DVSC: várja a Fradi Kamion

A Debrecen elleni bajnoki előtt drukkereink 15.30 és 18.30 között megcsodálhatják országjáró járművünket.

Indul a jegyértékesítés a DVTK elleni bajnokira

Május 11-én, szombaton 19.30-tól lépünk pályára a DVTK otthonában a bajnokság 32. fordulójában.

Jó hangulatú csapatfotózáson vettek részt labdarúgóink

Csütörtök délelőtt csapatfotózásra érkeztek labdarúgóink a Groupama Arénába.

Labdagyűjtési akció a DVSC elleni meccsnapon

Az FTC a Providenttel és az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen segít a rászoruló családoknak.

Válogatott labdarúgóinktól vehetik meg bérletüket

Dibusz Dénes és Kristoffer Zachariassen, illetve Varga Barnabás és Botka Endre segédkezik a bérletárusításnál.

MMK-döntő: pénteken indul a jegyértékesítés

Május 3-án, pénteken 10.00 órától tud belépőt venni a Paks elleni MOL Magyar Kupa-döntőre.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin