2023. november 26.
Zachariassen gólja egy pontot ért Felcsúton
A Puskás Akadémia elleni 1-1-es döntetlennel maradtunk a második helyen az NB I-es tabellán.

Azzal a céllal érkezett Felcsútra címvédő férfi labdarúgócsapatunk, hogy egy győzelemmel visszavegye a Pakstól az első helyet az NB I-es tabellán, míg a Magyar Kupa-kiesés után nagyon fogadkozó Puskás Akadémia a találkozó meccsfüzete alapján egy hévízi miniedzőtáborral hangolt a rangadóra, ahol főleg a játékosok erőnlétének fejlesztésén volt a hangsúly. Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics az alábbi kezdőcsapatot küldte pályára a Pancho Arénában: Dibusz – Botka, Wingo, Cissé, Ramírez – Abu Fani, Makreckis – Marquinhos, Zachariassen, Traoré – Pesics. 

I. félidő


A mérkőzés előtt a tabella negyedik helyén álló hazaiak kezdték a találkozót méghozzá fagypont körüli hőmérsékletben. Az első helyzet a miénk volt a 6. percben, Zachariassen robogott el a bal oldalon, középre adását a kivetődő Markek középre ütötte, de Pesics a rövidre érkezett, nem középen, így nem lett lövés. Nem sokkal később, szintén balról, Abu Fani adott be szögletet, Cissé fejelt, Markek védett, a kiütött labdát Cissé elé kibólintották. Egy újabb bal oldali szöglet után a vezetőgólunk is megszületett: a 18. percben Abu Fani tekerte be a labdát, Pesics a rövidnél megcsúsztatta, Zachariassen pedig közelről bekotorta a labdát a bal alsó sarokba (0-1). A 27. percben járt először közel a gólhoz a Puskás, Favorov cselezte be magát jobbról az ötös sarkáig, majd a védőink lábai között ellőtte a labdát a bal alsó sarok felé, ám Dibusz remek védéssel hárított. Helyzetre helyzettel válaszoltunk, Makreckis középre gurítása után Pesics előbb a blokkba, majd fölé lőtt 13 méterről. A 32. percben újabb nagy helyzetet alakítottunk ki, Marquinhos, Pesics, Traoré volt a labda útja, utóbbi a hat méterre a kaputól visszakészített az érkező Zachariassen elé, aki egy bevetődő védőbe lőtte a labdát. A félidőt két lövésünk zárta le, Ramírez előbb sajnos Pesicset találta el, majd szerb támadónk lőtt a blokkba, ezzel zárult az első 45 perc. 

II. félidő

A második félidő első lehetősége is a Fradié volt, Marquinhos bal oldali lapos beadása után Pesics lőtt 11 méterről, de Markek leért a labdára. Az 57. percben egyenlített a Puskás Akadémia, Nagy Zsolt sarokkal tálalt a tizenhatoson belülre betörő Lamin Colley elé, aki Dibusszal szemben nem hibázott, s a kapu közepébe lőtt (1-1). A 63. percben kis híján fordított a felcsúti együttes, Nagy Zsolthoz került a labda, aki senkitől sem zavartatva lőhetett a tizenhatosról, ballal a felső léc és a bal kapufa találkozását lőtte telibe. A 73. percben ismét mi veszélyeztettünk, Makreckis lőtt távolról, Makrekről kijött a labda, Traoré elől azonban fel tudta kapni a hazai kapus. Megindultak a cserék is, előbb a hazaiak, majd a Fradi változtatott kettőt, nálunk Gojak és Lisztes váltotta Botkát és Traorét. A 83. percben Marquinhos ugyan a kapuba talált, de lesről tette, így nem adták meg a találatot. A hajrában is a Fradinál volt többet, de több gól nem esett. Csapatunk maradt a tabella második helyén, két ponttal a Paks mögött, de csapatunk egy meccsel kevesebbet játszott, mint a tolnai együttes.

 

Férfi labdarúgás
OTP Bank Liga, 14. forduló

Puskás Akadémia – Ferencvárosi Torna Club 1-1 (0-1)
Felcsút, Pancho Aréna. V.: Bogár

Puskás: Markek – Maceiras, Szolnoki, Stronati, Nagy Zs. (Slagveer, 86.) – Favorov, Corbu, Levi (Soisalo, 68.), Omonde-Ottewill – Plsek – Colley (Gruber, 68.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt

FTC: Dibusz – Botka (Gojak, 77.), Wingo, Cissé, Ramírez – Abu Fani, Makreckis – Marquinhos, Zachariassen, Traoré (Lisztes, 77.) – Pesics. Vezetőedző: Dejan Sztankovics

Gólok: Colley (58.), ill. Zachariassen (18.)

Sárga lapok: Szolnoki (42.), Colley (45.), Nagy Zs. (60.), Stronati (78.)

 

Cikkajánló

Városnézés: Edgar Szevikjant ámulatba ejtette Budapest

Városnézésre vittük örmény válogatott labdarúgónkat, Edgar Szevikjant, aki karrierjéről is mesélt - VIDEÓ!

Bérletesek Napja két napon át - dupla kedvezményekkel!

Előbb a Fradi Shopban, majd online, a shop.fradi.hu-n tartjuk meg kedvezményes napunkat.

FTC-DVSC: várja a Fradi Kamion

A Debrecen elleni bajnoki előtt drukkereink 15.30 és 18.30 között megcsodálhatják országjáró járművünket.

Indul a jegyértékesítés a DVTK elleni bajnokira

Május 11-én, szombaton 19.30-tól lépünk pályára a DVTK otthonában a bajnokság 32. fordulójában.

Jó hangulatú csapatfotózáson vettek részt labdarúgóink

Csütörtök délelőtt csapatfotózásra érkeztek labdarúgóink a Groupama Arénába.

Labdagyűjtési akció a DVSC elleni meccsnapon

Az FTC a Providenttel és az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen segít a rászoruló családoknak.

Válogatott labdarúgóinktól vehetik meg bérletüket

Dibusz Dénes és Kristoffer Zachariassen, illetve Varga Barnabás és Botka Endre segédkezik a bérletárusításnál.

MMK-döntő: pénteken indul a jegyértékesítés

Május 3-án, pénteken 10.00 órától tud belépőt venni a Paks elleni MOL Magyar Kupa-döntőre.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin