2024. április 3.
Zachariassen volt a hős, továbbjutottunk a kupában
34-szeres bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-0-ra győzött a DVTK otthonában a MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében.

Az idegenbeli kuparangadón a szakmai stáb a Varga Á. – Botka, Wingo, Cissé, Ramírez – Maiga, Ben Romdhane – Szevikjan, Abu Fani, Zachariassen – Kodro kezdőcsapatot küldte harcba. A debreceni nyolcaddöntő során kiállított, így eltiltását töltő vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics a lelátóról követte nyomon az eseményeket, a kispadon ideiglenesen a Nenad Szakics – Leandro de Almeida páros vezette a Ferencvárost.

I. félidő

A pályára klasszikus zöld-fehér szerelésében kifutó együttesünk már rögtön a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést, a hatodik percben pedig meg is jött az első gólszerzési lehetőségünk, Zachariassen kiszorított helyzetből leadott lövését azonban védte a hazaiak kapusa, Odyntsov. Hat perccel később egy lapos passzt remekül átvéve Kodro vette be higgadt befejezéssel a diósgyőriek kapuját, ám a játékvezető leshelyzet miatt érvénytelenítette a találatot. Labdabirtoklásban és támadásépítésben továbbra is a Ferencváros uralta a meccset, az első valamirevaló hazai helyzetre a 22. percig kellett várni, ekkor Gera Dániel lőtt távolról, a blokkon megpattanó labdát Varga Ádám könnyedén fogta. Három perccel később Abu Fani szánta el magát lövésre, a távoli kísérletet Odyntsov védte. A 37. percben számos elhalt támadás után góllá érett a mieink erőfeszítése: Abu Fani a jobb oldalról remekül ívelt középre, a tizenhatoson belül helyezkedő Kristoffer Zachariassen pedig fejjel vette be a DVTK kapuját, a kiválóan helyezett fejes után a labda a bal oldali kapufáról vágódott a hálóba (0-1). A vezető gólunk után parázs jelenetekben sem volt hiány, a 42. percben Gera Dániel és Ramírez szólalkoztak össze egy párharcot követően, majd Maiga találta el Jureket. A 45. percben Zachariassen szabálytalankodott Bényeivel szemben, amit Holdampf egy lökés formájában kért számon, ezt követően alakult ki kisebb dulakodás közte és Abu Fani között, utóbbi két játékos sárga lapot kapott. A ráadás első percében még egyszer villant a sárga, a Ben Romdhane-t lerántó Vallejót figyelmeztette a játékvezető.

 

II.  félidő

A szünetben egyik csapat sem cserélt, így ugyanabban a felállásban folytatták a felek. A második félidő remekül kezdődött a mieink számára, már a játékrész első percében megdupláztuk az előnyünket! Abu Fani cselezgetett a tizenhatoson belül, a bal oldalon, beadását Stephen fejelte középről le, egyenesen Zachariassen elé, aki hat méterről a kapuba húzta a labdát (0-2). Kétgólos előnyünk birtokában is tovább rohamoztunk, az 52. percben Szevikjan lőtt egy csel után nem sokkal mellé. Egy perccel később jött egy ígéretes hazai lövés, de Varga Ádám vetődve védett. Az 58. percben Ben Romdhane harcolt ki egy szabadrúgást veszélyes helyen, ám a védők a beadás után tisztáztak. Két perccel később megint tunéziai légiósunk veszélyeztetett, Stephen szögletre mentett. A 63. percben Zachariassen közel járt a mesterhármashoz, Szevikjan húzta meg a jobb szélen, lapos beadását norvég játékosunk 11-ről a kapusba lőtte. A 64. percben kettőt is cserélt a Diósgyőr, majd Gera rúgott bele sárga lapot érően Zachariassenbe. A 69 percben Abu Fani vágta a tizenhatoson kívülről nem sokkal kapu fölé Ramírez passzát. A 70. percben hármat is cseréltünk, Varga Barnabás, Traoré és Marquinhos is érkeztek a pályára. A hazaiak igyekeztek szorosabbá tenni a mérkőzést, védelmünk azonban, ahogy az egész mérkőzésen, remekül helyt állt.

Zachariassen duplájának köszönhetően 2-0-ra győztünk, és bejutottunk az elődöntőbe!

Férfi labdarúgás
MOL Magyar Kupa, negyeddöntő

DVTK – FTC 0-2 (0-1)
Miskolc, DVTK Stadion, 11 114 néző. V.: Andó-Szabó

DVTK: Odyntsov – Gera D., Szatmári, Lund, Stephen (Bokros, 70.) – Vallejo (Klimovich, 64.), Holdampf – Jurek (Szabó L., 64.), Bényei, Pozeg Vancas (Pernambuco, 70.) – Acolatse (Kampetsis, 83.)
Vezetőedző: Vladimir Radenkovics

FTC: Varga Á. – Botka, Wingo, Cissé (Makreckis, 83.), Ramírez – Ben Romdhane (Tóth A., 90.), Maiga, Abu Fani – Szevikjan (Traoré, 70.), Kodro (Varga B., 70.), Zachariassen (Marquinhos, 70.)
Megbízott edző: Nenad Szakics

Sárga lapok: Holdampf (45.), Vallejo (45+1.), Gera D. (66.), illetve Abu Fani (45.), Marquinhos (84.)

Gólok: Zachariassen (37., 46.)

Cikkajánló

Honvédelmi Napot tartunk a DVSC elleni meccsen

Az akadálypálya, a lézerfegyveres lövészet és a kvízjáték után értékes nyereményért szállhat versenybe.

Városnézés: Edgar Szevikjant ámulatba ejtette Budapest

Városnézésre vittük örmény válogatott labdarúgónkat, Edgar Szevikjant, aki karrierjéről is mesélt - VIDEÓ!

Bérletesek Napja két napon át - dupla kedvezményekkel!

Előbb a Fradi Shopban, majd online, a shop.fradi.hu-n tartjuk meg kedvezményes napunkat.

FTC-DVSC: várja a Fradi Kamion

A Debrecen elleni bajnoki előtt drukkereink 15.30 és 18.30 között megcsodálhatják országjáró járművünket.

Indul a jegyértékesítés a DVTK elleni bajnokira

Május 11-én, szombaton 19.30-tól lépünk pályára a DVTK otthonában a bajnokság 32. fordulójában.

Jó hangulatú csapatfotózáson vettek részt labdarúgóink

Csütörtök délelőtt csapatfotózásra érkeztek labdarúgóink a Groupama Arénába.

Labdagyűjtési akció a DVSC elleni meccsnapon

Az FTC a Providenttel és az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen segít a rászoruló családoknak.

Válogatott labdarúgóinktól vehetik meg bérletüket

Dibusz Dénes és Kristoffer Zachariassen, illetve Varga Barnabás és Botka Endre segédkezik a bérletárusításnál.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin