2022. szeptember 11.
Zsinórban hatodik bajnoki győzelmünket arattuk
Ryan Mmaee duplájával és Samy Mmaee fejesével 3-0-ra győztük le a Kisvárdát.

Magyar bajnoki címvédő és kupagyőztes férfi labdarúgócsapatunk a Trabzonspor bravúros hazai 3-2-es legyőzése után már a hazai pontvadászatban volt érdekelt. Vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov alaposan felforgatta a kezdőcsapatot a hétközi UEL-csoportmérkőzéshez képest, így a Dibusz – Pászka, S. Mmaee, Kovacevic, Civic – Sigér, Laidouni – Auzqui, Gojak, Marquinhos – R. Mmaee tizenegy futott ki a gyepre. Magyar válogatott középpályásunk, Sigér Dávid 433 nap után volt ismét a kezdőcsapat tagja.

I. félidő

Az első helyzetre a harmadik percig kellett várni, Navratil Samy Mmaee szorításában éles szögből lőtt, de nem találta el a kaput. A mieink a nyolcadik percben veszélyeztettek először, Marquinhos lágyan ívelte a hosszú sarok felé a labdát, ahol ugyan érkezett Auzqui, de a védelem menteni tudott. A 16. percben Gojak szerette volna kiugratni a ritmust váltó Marquinhost, de a bosnyák válogatott irányító átadása túl erős volt a brazilnak.

Egy labdaszerzés után Camaj kapott egy indítást, de kapáslövése jócskán elkerülte Dibusz kapuját. Egy perccel később ismét a Kisvárda próbálkozhatott, de Mesanovic beadását Kovacevic vágta ki. A 19. percben Laidouni került a földre, veszélyes helyről végezhettünk el szabadrúgást. A sértett mellett Pászka is odaállt, végül tunéziai válogatott középpályásunk lőtt, a remekül elvégzett pontrúgás azonban a keresztlécen csattant, míg a kipattanó elkerülte a kaput.

A játékrész felén túllépve Marquinhos egy látványos mozdulattal próbálkozott, de Hindrich védte a brazil szélső lövését. A 26. percben Marquinhos passzolt az üres területre bemozgó Civicnek, akit a vendég védő faultolt, büntető következett. Ryan Mmaee állt oda a tizenegyeshez, és magabiztosan lőtt a kapu jobb oldalába (1-0).

Pillanatokkal később ismét a marokkói válogatott támadó került helyzetbe, de fejese nem találta el Hindrich kapuját. A 34. percben Kovacevic maradt a földön, azonnal érkezett az orvosi stáb, majd ugyan a bosnyák még játékra jelentkezett, de vezetőedzőnk nem kockáztatott, a 38. percben Knoester váltotta.

Az első félidő hajrájában Laidouni lágy ívelése nem volt jó Ryan Mmaee-nak, a védelem azonban röviden szabadított fel, a labda Sigérhez került, aki egy igazítás után tüzelt, de lövése nem találta el a kaput.

Az utolsó percekben még próbálkoztak a felek, de újabb helyzet már nem volt az első félidőben, így Ryan Mmaee góljának köszönhetően 1-0-s Fradi előnnyel mentek szünetre a csapatok.

II. félidő

Sztanyiszlav Csercseszov egy helyen változtatott a szünetben: Pászka helyett Botka érkezett.

A fordulás a második percig kellett várni az első ferencvárosi lehetőségre, Marquinhos lőtt a tizenhatoson kívülről, de nem találta el a kaput. Pillanatokkal később Karabelyov lőtt, de Dibusz könnyedén védte a középre érkező labdát. A 63. percben egy baloldali beadás után Ryan Mmaee pofozta a kapuba a labdát (2-0).

Pillanatokkal később mindkét vezetőedző cserélt: Marquinhost Tokmac Nguen, Amer Gojakot pedig Vécsei Bálint váltotta, míg a vendégeknél Ötvös és Asani érkezett Makowski és Navratil helyett. A folytatásban is a mieink akarata érvényesült, a 72. percben pedig meg is lett az eredménye, testvére duplája után Samy Mmaee fejelt a kapuba (3-0). A marokkói válogatott védőnek ez volt az első gólja a Ferencvárosban.

Szinte azonnal jöhetett volna a negyedik Fradi-gól, de Laidouni nem találta el a kaput. A 75. percben ismét változtattunk, a kezdőcsapatba 433 nap után visszatérő Sigér helyét Franck Boli vette át. A hajrára fordulva ugyan még próbálkozott a Kisvárda, de védelmünk magabiztosan állta a sarat, a vendég együttes csak elvétve jutott el a kapuig.

A kétperces ráadásban újabb helyzet már nem történt, így a mieink Ryan Mmaee duplájával, valamint testvére, Samy Mmaee fejesével 3-0-ra győzték le a Kisvárdát, ezzel pedig sorozatban hatodik győzelmüket aratták az OTP Bank Liga 2022/23-as kiírásában.

Férfi labdarúgás,
OTP Bank Liga, 8. forduló

FTC – Kisvárda 3-0 (1-0)
Budapest, Groupama Aréna

FTC: Dibusz – Pászka (Botka, a szünetben), S. Mmaee, Kovacevic (Knoester, 38.), Civic – Sigér (Boli, 75.), Laidouni – Auzqui, Gojak (Vécsei, 64.), Marquinhos (Tokmac, 64.) – R. Mmaee
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Kisvárda: Hindrich – Peteleu (Hej, 75.), Vranjanin, Kovacic, Matheus – Melnyk, Karabelyov (Ilievski, 75.), Makowski (Ötvös, 64.), Navratil (Asani, 64.) – Mesanovic, Camaj (Vida, 75.)
Vezetőedző: Török László

Sárga lapok: Laidouni (80.), ill. Camaj (5.), Kovacic (6.), Peteleu (45+1.)

Gólok: R. Mmaee (27. - büntető, 63.), S. Mmaee (72.)

Cikkajánló

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

Így lehetünk bajnokok szombaton

Férfi labdarúgócsapatunk közel került a bajnoki cím megvédéséhez.

Fradi Kamion a Kisvárda elleni meccsen

A Kisvárda elleni bajnoki előtt drukkereink 14 és 17 óra között megcsodálhatják országjáró járművünket.

FTC-Kisvárda: íme, a meccsnapi ajánlatunk

Ezúttal a Fradi ágyneműket vásárolhatják meg jelentős kedvezménnyel.

Sajtóakkreditáció a Kisvárda elleni bajnokira

A sajtó munkatársai április 19., péntek 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati bajnokira.

Kenan Kodro: „Mind Dejannal vagyunk”

A ZTE ellen eredményes bosnyák támadónk értékelte a mérkőzést – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin