2023. március 19.
Szoros vereség Zalaegerszegen
A szünet előtti gól sorsdöntőnek bizonyult az OTP Bank Liga 24. fordulójának záró meccsén: ZTE-FTC 1-0.

Címvédő férfi labdarúgócsapatunk a Zalaegerszeg otthonában lépett pályára az OTP Bank Liga 24. fordulójában. Listavezető együttesünk a játéknapot nyolcpontos előnnyel várhatta a második Kecskemét előtt, míg a ZTE nyolcadik volt a tabellán. Csapatunk a legutóbbi két fordulóban hazai pályán 1-1-et játszott a Mezőkövesddel és 2-1-re kikapott a Puskás Akadémiától, viszont az elmúlt öt idegenbeli bajnokiján 13 pontot szerzett, így adva volt a lehetőség, hogy a két nem jól sikerült bajnoki, valamint a Bayer Leverkusen elleni UEFA Európa Liga-búcsú után javítson a gárda a kedélyállapotán. Sztanyiszlav Csercseszov a történelmi UEL-menetelés utáni első bajnokin az alábbi kezdőcsapatot küldte a pályára: Dibusz – Botka, Abena, Knoester, Civic – Esiti, Boudjemaa – Sagal, Zachariassen, Traoré – Baden. A két csapat idén már találkozott Zalában, az őszről elhalasztott bajnoki januári 24-ei bepótlásán 2-1-re nyertünk, Adama Traoré 90. percben szerzett góljával.  

I. félidő

Zöld-fehér csíkos mezben játszó csapatunk kezdte a mérkőzést. A 3. percben egy jobb oldali beadással a ZTE veszélyeztetett először, de a jól helyezkedő Botka Endre az ötösről kifejelte a labdát. Válaszként a 6. percben a chilei Sagal robogott a tizenhatoson belülre, majd lőtt 7 méterről, de Demjén védett a rövid alsó saroknál. Nem sokkal később Esiti felívelt labdáját halászta el a kimozduló hazai kapus a kiugró Zachariassen feje elől. A 12. percben Civic bal oldali szögletére érkezett Knoester és Zachariassen is, előbbi tudott fejelni, de jócskán a kapu fölé. Három minutummal később Botka ívelte remekül a labdát a kiugró Baden lábára, aki kicsit kisodródott helyzetből jobbal az elé ugró védőbe lőtt, majd a szöglet sajnos már nem okozott veszélyt. A 20. percben Ikoba készítette le lövésre a labdát Grezdának, de az albán támadó 17 méterről fölé durrantott. Pár pillanattal később a hevesen reklamáló Ricardo Monizt figyelmeztette a játékvezető sárga lappal. Pár perc mezőnyjáték után Grezda bal oldali beadása hozott izgalmat, az érkező Csóka azonban csak belekapni tudott a labdába, a kapu felé irányítani nem. Óriási mentés volt a 30. percben Civictől, amikor Ikoba alapvonalról visszatett labdája után Szalay 10 méterről, szemben a kapuval eleresztett lövését blokkolta. A 35. percben Boudjemaa vétett hajmeresztő hibát, odaadta az egyedül álldogáló Ikobának a labdát a kapunk előterében, algériai játékosunk mentségére szólva, becsúszva menteni tudott a lőni készülő zalai támadó elől. A játékosok közül a meccs első sárgáját kapta Tajti, aki Sagalnak pakolt oda egy nagyot a 41. percben. Az eset utáni szabadrúgásból Baden tette jól középre a labdát, amely egy zalai fejen megcsúszott, így meglepte a berobbanó Sagalt, a chilei 4 méterről fölé térdelte a labdát. A 45. percben a ZTE szerezte meg a vezetést, Civic rosszul ért fejjel a labdába, Ubochioma lecsapott a játékszerre, majd Knoestert is kicselezte, végül ballal a kapu jobb oldalába csavart (1-0).

II. félidő

A szünetben nem cserélt egyik fél sem, de az 51. percben aztán Csercseszov mester változtatott, Sagal helyére Marquinhos érkezett. A hazaiaknál pedig Grezda helyére Mim jött be. Továbbra is sok volt a játékmegszakítás, alig alakult ki folyamatos játék, ami a zalaiaknak kedvezett. Negyedóra eltelt különösebben nagy helyzet nélkül a második félidőben. A 60. percben Traoré reklamált ki magának egy sárgát. A 65. percben Boudjemaát nálunk Gojak váltotta. A csere után Ubochioma feltartóztatása miatt Marquinhos kapott sárgát. A 69. percben óriási egyenlítési lehetőség maradt ki, egy bal oldali szöglet után Knoester húzta kapura a labdát, de Demjén bravúrral védett. Újabb Fradi-csere jött: Civicet Mercier váltotta. A 72. percben Knoester is sárgát kapott Andó-Szabótól. A 75. percben felcsillant a remény, Botka indítása után Zachariassen gurított a kapuba, de les miatt érvénytelenítették a gólt. A 80. percben Gojak passzolt Traoréhoz, aki 12 méterről eltörte a lövésnél labdát. Ellentámadásnál Tajti lépett meg, de a passza pontatlan volt, így nem lett nagy veszély a kontrából. A 83. percben újabb Demjén-bravúr: Gojak szöglete után Baden csúsztatott keményen, de a zalai kapus nagy vetődéssel védett. A hajrában próbálkoztunk az egyenlítéssel, ám végül Ubochioma gólja eldöntötte a három pont sorsát. 

Most szünet következik a bajnokságban, a magyar válogatott két mérkőzést is játszik hazai pályán, előbb március 23-án Észtországot felkészülési találkozón, majd március 27-én Európa-bajnoki-selejtezőn Bulgáriát fogadja Marco Rossi együttese, csapatában Dibusz Dénessel, Botka Endrével és Vécsei Bálinttal. Az OTP Bank Ligában legközelebb a 25. fordulóban, április 2-án, vasárnap lépünk pályára, méghozzá hazai pályán a MOL Fehérvár FC ellen, jegyvásárlási lehetőség a meccsre ITT!   

Férfi labdarúgás
OTP Bank Liga, 24. forduló

ZTE FC – Ferencvárosi TC 1-0 (1-0)
ZTE Aréna, v.: Andó-Szabó

ZTE: Demjén – Lesjak, Kálnok-Kis, Safronov, Csóka – Tajti, Kovács B. – Ubochioma, Szalay (Szalay, 92.), Grezda (Mim, 51.) – Ikoba. Vezetőedző: Ricardo Moniz

FTC: Dibusz – Botka, Abena, Knoester, Civic (Mercier, 70.) – Esiti, Boudjemaa (Gojak, 65.) – Sagal (Marquinhos, 51.), Zachariassen, Traoré – Baden. Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Gól: Ubochioma (45.)

Sárga lapok: Tajti (41.), Kovács B. (75.), ill. Traoré (60.), Marquinhos (66.), Knoester (72.), Botka (76.)

Cikkajánló

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

Varga Barnabás a gólátlag-rangsor élén

72 ligát figyelembe véve támadónk rendelkezik a legjobb átlaggal a büntetők nélküli gólszerzést illetően.

FTC35: Dibusz Dénes elitklubba lépett

Kapusunk a jövőben komoly rekordokat dönthet meg a bajnoki címek tekintetében.

FTC 35: TOP10-ben Európában

Cikkünkben megvizsgáltuk, hogyan állunk a bajnoki címek számában az európai összevetésben.

FTC35: Ők vívták ki a 35. bajnoki címünket

13 játékosunk először ünnepelhet magyar bajnoki címet, de sok „trófeahalmozó” is van a keretben.

VIDEÓ: Így ünnepeltek a 35-szörös bajnokok

A Kisvárda elleni meccs után elindult a buli és az örömmámor a Groupama Arénában.

„A Ferencváros mindannyiunknál nagyobb!”

A Kisvárda elleni meccset és a bajnoki cím bebiztosítását követően vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics értékelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin