2020. augusztus 30.
Emberhátrányban szerzett gólokkal nyertünk Egerszegen!
Magyar bajnok férfi futballcsapatunk vasárnap 2-1-re nyert Zalaegerszegen.

Előzmények

Labdarúgócsapatunk a héten második idegenbeli találkozójára készülődött. Azok után, hogy szerda este, Glasgow-ban 2-1-es győzelemmel kiejtettük a skót bajnok Celticet, vasárnap este már Zalaegerszegen kellett NB I-es mérkőzést játszanunk.

Sergei Rebrov négy helyen változtatott a skóciai kezdőhöz képest: a védelemben Dvali és Heister volt új ember (Kovacevic és Civic helyett), a középpályán Sigért váltotta Laidouni, Somália helyett pedig – a pályán természetesen feljebb – Boli szerepelt.

I. félidő

Tizenegy percet kellett várni az első Fradi-helyzetre. Folyamatosan egyre nagyobb nyomást helyeztünk a ZTE-re, ennek az lett a vége, hogy Demjén az égbe lőtte a labdát, amelyet aztán Laidouni továbbított Tokmacnak, ő pedig Bolinak, csatárunk 20 méterről, laposan, kevéssel lőtt a jobb alsó mellé.

Ezekben a percekben "tűzijáték" volt a ZTE kapuja előtt. Nem sokkal később ugyanis Uzuni 25 méteres szabadrúgását tudta üggyel-bajjal szögletre ütni Demjén, majd a sarokrúgás után Botka beadásába piszkált bele látványos mozdulattal Boli, de a hazai kapus nagyot védett.

A 21. percben a ZTE is veszélyeztetett: egy hosszan előre rúgott labda éppen kölcsönjátékosunk, az ebben a szezonban a ZTE-t erősítő Szánthó Regő előtt esett le, aki közelről próbált a kapu felé kotorni, de Blazic szépen blokkolt.

A 29. percben Tokmac sprintelt óriásit, és harcolt meg egy elveszettnek tűnt labdáért, majd visszatette azt, Isael pedig 22 méterről, nagy erővel fölé bombázott.

A 32. percben Babati kapott jó labdát, Botka vállal ütközött vele a 16-oson belül: az ítélet büntető a ZTE-nek, piros lap védőnknek… A 11-est Babati a kapu közepe felé rúgta, Dibusz lábbal, óriásit hárított.

A 34. percben sérülés miatt Dvalit kellett lecserélni, Kovacevic folytatta a helyén. És egy taktikai cserénk is volt a piros lap miatt: Isael helyett Civic jött.

A két csere között Gergényi lőtt a 16-osunk bal csücskétől kevéssel a bal sarok mellé.

A 40. percben egy fantasztikus góllal szereztünk vezetést 10 emberrel játszva: Civic nyert meg egy párharcot a 16-os előtt nem sokkal, majd ballal, parádésan tekert a jobb felső sarokba (1-0 ide). Gyönyörű találat volt.

A 44. percben egy lecsorgó labdát Koszta lőtt kevéssel a jobb kapufa mellé.

II. félidő

Ezt a játékrészt is mi kezdtük jobban. Az 54. percben Uzuni jobboldai szögletét Haratin fejelte hat méterről a kapuba (2-0 ide).

A ZTE a kapott gól után rövid idő alatt kettőt is cserélt: két csatár, Könyves és Dragóner érkezett Szánthó, valamint Koszta helyére. A hazaiak a meccs ezen időszakában próbáltak is támadni, de komolyabb lehetőséget nem alakítottak ki.

Egy óra játék után Heister adott be kiválóan, balról, érkezett is Uzuni, de az utolsó pillanatban Bobál szögletre tisztázott.

A 76. percben Boli keveredett be a 16-oson belülre, majd balról, 12 méterről az oldalhálót találta el. A másik oldalon Vass 16 méteres, lábak között elsuhanó lapos kísérletét tolta szépen oldalra Dibusz, majd kapusunk Lesjak távoli lövését is fogta.

A ZTE a 82. percben szépített: egy jobboldali beadás után Babati kotort közelről a kapunkba.Ezt követően a házigazda nagyon igyekezett megszerezni a második gólját is, a helyenként feszült hangulatú hajrában azonban sikerült megőrizni az előnyünket. Fontos három pontot szereztünk, amelynek az értékét csak növeli, hogy a mérkőzés nagyját emberhátrányban játszva abszolváltuk.

 

NB I, 3. forduló

ZTE-FTC 1-2 (0-1)

ZTE: Demjén - Tanasin (Favorov, 69.), Sankovic, Bobál, Gergényi – Bedi, Lesjak – Vass P., Babati, Szánthó (Könyves, 56.) – Koszta (Dragóner, 62.)

FTC: Dibusz – Botka, Blazic, Dvali (Kovacevic, 33.), Heister – Haratin, Laidouni – Isael (Civic, 36.), Tokmac (Somália, 80.), Uzuni – Boli

Sárga: Bobál (22.), Lesjak (29., 90+3), Bedi (45.), Dibusz (50.), Haratin (57.), Tanasin (58.), Uzuni (90+2)

Piros: Lesjak (90+3), illetve Botka (32.)

G.: Civic (40.), Haratin (54.)

Cikkajánló

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

Így lehetünk bajnokok szombaton

Férfi labdarúgócsapatunk közel került a bajnoki cím megvédéséhez.

Fradi Kamion a Kisvárda elleni meccsen

A Kisvárda elleni bajnoki előtt drukkereink 14 és 17 óra között megcsodálhatják országjáró járművünket.

FTC-Kisvárda: íme, a meccsnapi ajánlatunk

Ezúttal a Fradi ágyneműket vásárolhatják meg jelentős kedvezménnyel.

Sajtóakkreditáció a Kisvárda elleni bajnokira

A sajtó munkatársai április 19., péntek 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati bajnokira.

Kenan Kodro: „Mind Dejannal vagyunk”

A ZTE ellen eredményes bosnyák támadónk értékelte a mérkőzést – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin