2020. december 12.
Laidouni első Fradi-góljával győztük le a ZTE-t
Francia középpályásunk mellett a zsinórban 3. NB I-es meccsén eredményes Baturina is gólt lőtt.

Labdarúgócsapatunk a Dinamo Kijevtől elszenvedett 1-0-s vereség után szombat este a ZTE-t fogadta az NB I-ben. Jobbhátvédünk ezúttal Botka Endre volt, középen a Somália-Laidouni páros állt össze, elöl pedig a Mak, Tokmac, Isael, Boli négyes veszélyeztethetett.

I. félidő

Az első helyzet a ZTE előtt adódott, miután egy röviden hazagurított labdát Dibusz próbált még elrúgni, de az az ellenfél támadójáról a magasba, majd a kapunk irányába szállt, Dvali azonban a gólvonal közeléből menteni tudott. Pár percre rá pedig Bedi hámozta át magát valahogy Blazicon, és a kapunkra is tört, de a villámgyors Somália utolérte, és szerelni tudta.

Ezt követően már mi veszélyeztettünk: előbb Mak lódult meg a balon, és tört be a 16-oson belülre, de visszatett labdájával nem talált meg senkit, majd Isael emelt pazarul Tokmac elé, de lövését blokkolták.

A 15. percben nagyon közel jártunk a gólhoz: Heister remekül adott be balról, Isael érkezett is, és közelről, erősen fejelt, Demjén nagy bravúrra kitolta a labdát valahogy.

Kicsit később pedig Mak tologatta lövőhelyzetbe magát, és 16-ról, egy kvéssel a jobb kapufa mellé tekert. A 38. percben Isael lopózott a jobboldalról beljebb és beljebb, lövését azonban blokkolták, a felperdülő labda a vendégkapus kezében landolt.

A másik oldalt Bedi lőtt 22-ről, Dibusz magabiztosan oldalra ütötte a labdát.

II. félidő

A szünetben egyik edző sem változtatott csapatán.

Tíz perc után veszélyeztettünk: Boli 13 méterről, jobbról leadott lövése az oldalhálót találta el. Hatvan perc után Rebrov cserélt: Zubkov és Baturina is érkezett Isael, valamint Boli helyére.

A 67. percben nagy helyzetet alakítottunk ki, Mak szép köténypassza jutott el Baturinához, aki megpróbált ellőni a kijövő kapus mellett, de szögletre pattant róla a labda. A szögletből pedig már nem hibáztunk, Mak adott középre, ráadásul kiválóan, az érkező Laidouni a rövidről a kapuba passzolt (1-0).

Ez volt Laidouni első, Fradiban szerzett találata.

Pár percre rá a két csere hozta össze a második találatunkat: Zubkov passzolt középről jobbra, Baturina higgadtan a jobb alsóba helyezett (2-0).

Csatárunk zsinórban harmadik alkalommal volt eredményes az NB I-ben, hiszen a ZTE előtt a Diósgyőr és az MTK kapuját is bevette.

A gól után három csere is történt: a mieinknél Sigér jött Tokmac helyére, az ellenfélnél pedig Tajti és Zimonyi váltotta Favorovot és Babatit.

Tajti gyorsan veszéleztetett is, a sorfal alatt ellőtt szabadrúgását azonban Dibusz bravúrral védte a bal alsó elől. Nekünk is volt veszélyes szabadrúgásunk: Zubkov 23 méteres, léc alá tartó próbálkozását Demjén védte.

A 79. percben Uzuni és Haratin is beállt Mak, valamint Haratin helyére.

A 87. percben Dibusznak kellett védenie még egyet, de Kovács B. lapos kísérleténél is magabiztos volt.

Az NB I-et vezető labdarúgócsapatunk tehát Laidouni első, Fradiban szerzett góljával, valamint a zsinórban harmadik bajnoki meccsén eredményes Baturina találatával 2-0-ra verte a ZTE-t. Ez volt a mieink 60. (!) veretlenül megvívott hazai bajnokija a Groupama Arénában!

NB I, 14. forduló

FTC-ZTE 2-0 (0-0)

FTC: Dibusz – Botka, Blazic, Dvali, Heister – Somália (Haratin, 79.), Laidouni – Mak (Uzuni, 79.), Isael (Zubkov, 60.), Tokmac (Sigér, 70.) – Boli (Baturina, 60.)

ZTE: Demjén – Szépe, Bobál D., Lesjak (Kovács B., 77.) – Vass P., Favorov (Tajti, 71.), Gergényi (Németh E., 77.), Sankovic, Bedi – Babati (Zimonyi, 71.), Dragóner (Könyves, 56.)

Sárga: Sankovic (28.), Gergényi (53.), Szépe (67.), Laidouni (73.), Németh E. (81.)

G.: Laidouni (68.), Baturina (70.)

Cikkajánló

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

Így lehetünk bajnokok szombaton

Férfi labdarúgócsapatunk közel került a bajnoki cím megvédéséhez.

Fradi Kamion a Kisvárda elleni meccsen

A Kisvárda elleni bajnoki előtt drukkereink 14 és 17 óra között megcsodálhatják országjáró járművünket.

FTC-Kisvárda: íme, a meccsnapi ajánlatunk

Ezúttal a Fradi ágyneműket vásárolhatják meg jelentős kedvezménnyel.

Sajtóakkreditáció a Kisvárda elleni bajnokira

A sajtó munkatársai április 19., péntek 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati bajnokira.

Kenan Kodro: „Mind Dejannal vagyunk”

A ZTE ellen eredményes bosnyák támadónk értékelte a mérkőzést – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin