2020. december 12.
Laidouni első Fradi-góljával győztük le a ZTE-t
Francia középpályásunk mellett a zsinórban 3. NB I-es meccsén eredményes Baturina is gólt lőtt.

Labdarúgócsapatunk a Dinamo Kijevtől elszenvedett 1-0-s vereség után szombat este a ZTE-t fogadta az NB I-ben. Jobbhátvédünk ezúttal Botka Endre volt, középen a Somália-Laidouni páros állt össze, elöl pedig a Mak, Tokmac, Isael, Boli négyes veszélyeztethetett.

I. félidő

Az első helyzet a ZTE előtt adódott, miután egy röviden hazagurított labdát Dibusz próbált még elrúgni, de az az ellenfél támadójáról a magasba, majd a kapunk irányába szállt, Dvali azonban a gólvonal közeléből menteni tudott. Pár percre rá pedig Bedi hámozta át magát valahogy Blazicon, és a kapunkra is tört, de a villámgyors Somália utolérte, és szerelni tudta.

Ezt követően már mi veszélyeztettünk: előbb Mak lódult meg a balon, és tört be a 16-oson belülre, de visszatett labdájával nem talált meg senkit, majd Isael emelt pazarul Tokmac elé, de lövését blokkolták.

A 15. percben nagyon közel jártunk a gólhoz: Heister remekül adott be balról, Isael érkezett is, és közelről, erősen fejelt, Demjén nagy bravúrra kitolta a labdát valahogy.

Kicsit később pedig Mak tologatta lövőhelyzetbe magát, és 16-ról, egy kvéssel a jobb kapufa mellé tekert. A 38. percben Isael lopózott a jobboldalról beljebb és beljebb, lövését azonban blokkolták, a felperdülő labda a vendégkapus kezében landolt.

A másik oldalt Bedi lőtt 22-ről, Dibusz magabiztosan oldalra ütötte a labdát.

II. félidő

A szünetben egyik edző sem változtatott csapatán.

Tíz perc után veszélyeztettünk: Boli 13 méterről, jobbról leadott lövése az oldalhálót találta el. Hatvan perc után Rebrov cserélt: Zubkov és Baturina is érkezett Isael, valamint Boli helyére.

A 67. percben nagy helyzetet alakítottunk ki, Mak szép köténypassza jutott el Baturinához, aki megpróbált ellőni a kijövő kapus mellett, de szögletre pattant róla a labda. A szögletből pedig már nem hibáztunk, Mak adott középre, ráadásul kiválóan, az érkező Laidouni a rövidről a kapuba passzolt (1-0).

Ez volt Laidouni első, Fradiban szerzett találata.

Pár percre rá a két csere hozta össze a második találatunkat: Zubkov passzolt középről jobbra, Baturina higgadtan a jobb alsóba helyezett (2-0).

Csatárunk zsinórban harmadik alkalommal volt eredményes az NB I-ben, hiszen a ZTE előtt a Diósgyőr és az MTK kapuját is bevette.

A gól után három csere is történt: a mieinknél Sigér jött Tokmac helyére, az ellenfélnél pedig Tajti és Zimonyi váltotta Favorovot és Babatit.

Tajti gyorsan veszéleztetett is, a sorfal alatt ellőtt szabadrúgását azonban Dibusz bravúrral védte a bal alsó elől. Nekünk is volt veszélyes szabadrúgásunk: Zubkov 23 méteres, léc alá tartó próbálkozását Demjén védte.

A 79. percben Uzuni és Haratin is beállt Mak, valamint Haratin helyére.

A 87. percben Dibusznak kellett védenie még egyet, de Kovács B. lapos kísérleténél is magabiztos volt.

Az NB I-et vezető labdarúgócsapatunk tehát Laidouni első, Fradiban szerzett góljával, valamint a zsinórban harmadik bajnoki meccsén eredményes Baturina találatával 2-0-ra verte a ZTE-t. Ez volt a mieink 60. (!) veretlenül megvívott hazai bajnokija a Groupama Arénában!

NB I, 14. forduló

FTC-ZTE 2-0 (0-0)

FTC: Dibusz – Botka, Blazic, Dvali, Heister – Somália (Haratin, 79.), Laidouni – Mak (Uzuni, 79.), Isael (Zubkov, 60.), Tokmac (Sigér, 70.) – Boli (Baturina, 60.)

ZTE: Demjén – Szépe, Bobál D., Lesjak (Kovács B., 77.) – Vass P., Favorov (Tajti, 71.), Gergényi (Németh E., 77.), Sankovic, Bedi – Babati (Zimonyi, 71.), Dragóner (Könyves, 56.)

Sárga: Sankovic (28.), Gergényi (53.), Szépe (67.), Laidouni (73.), Németh E. (81.)

G.: Laidouni (68.), Baturina (70.)

Cikkajánló

Rebrov: „Az MTK jó úton jár, nem lesz könnyű dolgunk”

Vezetőedzőnk kemény mérkőzésre számít szombaton az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Hétvégi program

Örökrangadó az MTK otthonában, pályán az NB III, de játszanak férfi pólósaink és női kéziseink is.

Sergei Rebrov: „Gólok nélkül nem lehet nyerni”

Vezetőedzőnk értékelt a MOL Fehérvár elleni kupamérkőzés után.

Harcos meccsen kiestünk a MOL Magyar Kupából

Egy furcsa 11-es és egy szöglet okozta a Fehérvár elleni vereségünket.

„A cél mindig az, hogy továbbfejlesszük a csapatot”

Sportmenedzserünkkel, Hajnal Tamással elemeztük ki labdarúgócsapatunk öt új erősítését – VIDEÓ!

Fradi–MOL Fehérvár: online meccsfüzet a kupameccsre!

A szerdai kupamérkőzésre készített kiadványunkban interjút olvashat Sergei Rebrovval és Samy Mmaee-val is.

Tóth Potya István, az FTC hőse – A TELJES KISFILM!

Kisfilmmel tisztelgünk a mártírhalált halt legendás játékos és edző, Tóth Potya István emléke előtt – VIDEÓ!

Találd meg saját Fradi-pólódat!

Segítünk a stílusodhoz leginkább illő Fradi Streetwear póló kiválasztásában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most