2019. augusztus 17.
Zubkov-góllal és győzelemmel kezdtük az NB I-et
Labdarúgócsapatunk számtalan helyzetet kialakított, végül egy góllal verte a Kaposvárt.

I. félidő

Sergei Rebrov több helyen is változtatott a Dinamo Zagreb elleni keddi mérkőzéshez képest: a kapuban ezúttal Gróf Dávid állt, a védelembe Botka, Frimpong és Heister, a középpályára Leandro és Ihnatenko, a támadók közé pedig Varga, Bőle és Boli került be.

Már a 3. percben nagyobb helyzetbe kerültünk a - számunkra NB I-es szezonnyitónak számító - Kaposvár elleni bajnokin, miután Leandro találta meg Vargát a 16-oson belül, szélsőnk azonban 12 méterről, balról fölé tekert. A 7. percben viszont már pontosak voltunk: Bőle szerzett labdát az ellenfél térfelén, gyorsan Zubkovhoz passzolt, aki betört a 16-oson belülre, majd a léc alá bombázott (1-0).

Sűrű percek következtek ezután. A 15. percben Varga lőtt ugyanonnan, ahonnan nem sokkal korábban, ezúttal Pogacsics fogta a ballábas, rövid sarok felé tartó kísérletet. Aztán Heister próbálkozott szintén arról a helyről, de a kaposvári kapus leért. A 19. percben pedig Bőle 12 méteres lövését előbb blokkolták, majd jobb lábas pöckölését védte Pogacsics.

A játékrész közepén ismét Varga került nagy helyzetbe, akit ezúttal Zubkov remek, védők mögé beívelt labdája talált be, válogatott játékosunk fejesét sikerült védeni. A 27. percben újabb gyönyörű támadást vezettünk: Ihnatenko passzolta be remekül, üres területre a labdát, Heister egyből a mellette ziccerben érkező Bolihoz passzolt, de csatárunk elől az utolsó pillanatban mentettek.

A 33. percben Boli centikre volt első Fradi-góljától. Zubkov indította a jobboldalon Botkát, aki elszáguldott a szélen, jól adott középre, elefántcsontparti támadónk jól is érkezett, de futtából, egy kevéssel a bal kapufa mellé bólintott.

A szünet előtt pár perccel Varga került kétszer is nagy helyzetbe: előbb Blazic ugratta ki őt nagyszerűen, de 12 méterről, nagy helyzetben centikkel a bal kapufa mellé lőtt, fél perccel később Pogacsics védte bravúrral léc alá tartó lövését. A 45. percben pedig Varga és Leandro remek szabadrúgás-kombinációját követően Zubkov közeli lövését védte a jól kijövő Pogacsics.

II. félidő

A második játékrész első nagyobb lehetősége is Vargáé volt, aki nagy lendülettel tört kapura, majd kissé kisodródott, és pár centivel a hosszú alsó mellé tüzelt. Nem sokkal később pedig Ihnatenko emelésszerű lövését tolta fölé a léc alól a Rákóczi kapusa. Aztán Boli húzta meg az embere mellett a labdát a 16-oson belül, de lövése szögletre pattant Pogacsicsról.

Ebben az időszakban volt az első kaposvári lehetőség is, de Ádám Martin lövését magabiztosan védte Gróf. Kiscsivel később pedig Jakimiv lőtt balról mellé.

A 61. percben Zubkov lőtt 22-ről, a vendégkapus ismét résen volt, majd Heister 25 méteres, lapos kísérlete ment centikkel mellé. A játékrész közepén ismét Heister próbálkozott, a 16-os bal csücskétől leadott bombáját Pogacsics ütötte szögletre.

Nagy formában volt a kaposvári kapus, aki a 71. percben Tokmacon is kifogott, majd bár a következő támadásból Frimpong a jobb alsóba helyezett, les miatt közbefújtak már.

Tíz perccel a vége előtt Bőle vezette jobbról középre a labdát, majd jobbra passzolt Tokmacnak, aki visszaadta a labdát, Bőle a kapu előtt eltűnt egy védő szorításában, de menetett tovább.

A hosszabbításban volt még egy óriási lehetőségünk: Tokmac tolta el a labdát a kapujából rosszul kijövő Pogacsics mellett, majd középre passzolt Sihnevich-nek, aki azonban fölé bombázott.

Bár a számtalan helyzet ellenére csak egy gólt szereztünk, csapatunk így is magabiztos játékkal, és győzelemmel kezdte az NB I-es bajnokságot. Következő mérkőzésünket az Európa Liga playoffjában játsszuk csütörtökön, a litván Suduva otthonában.

NB I, 3. forduló

FTC-Kaposvár 1-0 (1-0)

FTC: Gróf – Botka, Blazic, Frimpong, Heister – Ihnatenko, Leandro (Haratin, 74.) – Zubkov (Tokmac, 63.), Bőle, Varga R. – Boli (Sihnevich, 80.)

Kaposvár: Pogacsics – Vachtler, Ur, Hegedűs, Fodor – Jakimiv – Nagy R., Szakály A., Nagy K. (Beliczky, 64.), Csiki (Nagy J., 46.) - Ádám (Poplatnik, 80.)

Sárga: Ádám (16.), Szakály (56.), Jakimiv (74.), Ihnatenko (76.), Botka (81.), Ur (90.)

G.: Zubkov (7.)

Cikkajánló

Rebrov: „Nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna”

Sergei Rebrov örül a Kaposvár ellen megszerzett három pontnak, és úgy érzi, minden játékos nagyot küzdött.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin