Bemutatás

 

Leandro - teljes nevén Leandro Marcolini Pedroso de Almeida – Paraná államban született Brazíliában. Fiatal korában a Corinthians, majd a Londrina együttesében is futballozott, első profi klubja – az MTK - azonban már magyarországi volt. 

 

Tizenhét évesen be is mutatkozott a kék-fehéreknél, és nagyon fiatalon Magyar Kupát szerzett. 

 

Ezt követően Bükön, majd a Haladásban futballozott, a szombathelyi idény után pedig remek teljesítményével a Fradi figyelmét is felkeltette a tehetséges játékos. 

 

Leandro egy kilenchónapos kitérőtől eltekintve négy szezonon át segítette a mieinket, amellyel magyar bajnoki címet, ezüstérmet, két MK-győzelmet és egy Szuperkupa-aranyat szerzett. A Fradi színeiben 140 mérkőzésen lépett pályára és 10 gólt szerzett, tagja volt az UEFA Kupa csoportkörébe jutott együttesnek is.

 

Leandrót a Ferencváros labdarúgójaként hívták be a magyar válogatottba is, ahol eddig 16 mérkőzésen játszott – legutóbb a Görögországban elszenvedett 4-3-as vereség során gólpasszt is jegyzett.

 

Fradi-korszaka alatt kölcsönben a brazil Atlético Paranense együttesében is szerepelt, amellyel Paranense régiójában bajnoki címet szerzett, míg a rendkívül nívós Libertadores Kupában ezüstérmet ünnepelhetett. 

 

Leo a Fradi után a Debrecenben folytatta, amellyel két bajnoki címet, egy Magyar Kupa-elsőséget és egy Szuperkupa-aranyat nyert. Tagja volt a Loki Bajnokok Ligája-csoportkörébe jutott együttesének.

 

Kétezer-tízben a ciprusi Omonia együttesébe igazolt. A nicosiai klubbal hat szezon alatt 131 mérkőzésen lépett pályára. A sikerek itt sem kerülték el Leandrót, hiszen a ciprusi bajnokságban egy aranyat és két ezüstöt szerzett. A Ciprusi Kupát kétszer hódította el az együttessel, csakúgy, mint a Ciprusi Szuperkupát. 

 

Leandro több poszton is bevethető, a nemzetközi porondon is sok tapasztalatot szerzett játékos, aki a 2015/16-os szezontól ismét a Ferencváros sikeréért harcol. Visszatérését követő első szezonját pedig újabb magyar bajnoki címmel és kupagyőzelemmel koronázta meg, majd 2017 májusában is kupát nyert a Fradival.

 

2019-ben tagja volt a 30., 2020-ban pedig a 31. bajnoki címet megszerzett csapatnak.

A 2021/22-es szezonban tagja volt a 24. MOL Magyar Kupát megszerzett csapatnak.

 

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin