Bemutatás

Wergiton do Rosário Calmon, azaz Somália először 2011-ben érkezett egyesületünkhöz hazájából, a Bangu Atlético Clube csapatától. Első évében kölcsönben szerepelt a Fradiban, majd egy évvel később végleg a mi játékosunk lett. Összesen négy teljes szezont húzott le zöld-fehér szerelésben, a jobbhátvédtől a balszélsőig szinte minden poszton bevethető volt, 21 góllal és 8 assziszttal segítette a csapatot. Rengeteg gyönyörű találatot szerzett nálunk, csapatunkkal bajnokságot, Magyar Kupát és Magyar Szuperkupát nyert.

Somália remek játékára a Ligue 1-ben, azaz a francia élvonalban is felfigyeltek, így 2015-ben megvásárolta a Toulouse. A franciáknál töltött három szezon során leginkább védekező középpályásként játszott, és alapembere lehetett együttesének. Franciaországban olyan játékosokkal léphetett együtt pályára, mint a Sevilla korábbi, és a Monaco jelenlegi gólvágója, Wissam Ben Yedder, vagy a 64-szeres svéd válogatott Ola Toivonen, illetve az egyik legtehetségesebb francia kapus, Alban Lafont.

A Toulouse-nál is akadtak gyönyörű megmozdulásai, majd 2018-ban Szaúd-Arábiába szerződött a Shababhoz, amellyel tavaly az ötödik helyezést érte el a bajnokságban. Másfél ott töltött év után 2020 januárjában döntött úgy, hogy visszajön korábbi sikerei helyszínére, a Ferencvároshoz.

2020-ban tagja volt a 31. bajnoki címet megszerzett csapatnak.

A 2020/21-es szezonban tagja volt a Bajnokok Ligája csoportkörét megjárt, és a 32. bajnoki címet megszerzett csapatunknak.

 

A 2021/22-es szezonban tagja volt az UEFA Európa Liga csoportkörét megjárt, valamint a 33. bajnoki címet és a 24. MOL Magyar Kupát megszerzett csapatnak.

 

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin