Bemutatás

A marokkói gyökerekkel rendelkező Samy Mmaee Belgiumban, Halléban született. Fiatalon a Gentben, valamint Belgium egyik legsikeresebb egyesületében, a Standard Liége-ben kezdett el futballozni.

Utóbbi klubban mutatkozott be a belga első osztályban is, mindössze 17 évesen. A Standarddal a 2015/16-os idényben Belga Kupát nyert.

A 2017/18-as szezonra a több játéklehetőség miatt kölcsönadták a holland másodosztályú MVV Maastrichthoz. Ez jó döntésnek is bizonyult, hiszen a holland csapatban végigjátszotta a szezont, 27 bajnokin szerepelt, ebből 24-szer kezdőként, és három gólt is szerzett.

A kölcsönidőszak után visszatért a belga élvonalba, de már nem a Standardba, hanem a Sint-Truidenbe. Itt a második szezonjában jött el az áttörés, amikor 22 bajnokin is számítottak rá, ebből 21-szer kezdőként.

A jelenlegi idényben 11 bajnokin játszott Samy Mmaee, aki nemrégiben is közel volt a váltáshoz, akkor a francia élvonalbeli Saint-Étienne próbálta megszerezni, míg az elmúlt hetekben a Rubin Kazannyal is szóba hozták. A klubváltás végül most jött össze, Mmaee pedig a jövőben a Fradi sikereiért dolgozhat.

A 24 esztendős belső védő a belga U19-es és U21-es válogatottban is pályára léphetett tétmérkőzéseken. 2018 márciusában a magyarok elleni 3-0-s belga győzelemnél is kezdő volt, a mieinknél azon az összecsapáson a kispadon ült a Fradi másik friss igazolása, Katona Máté.

Mmaee felnőtt szinten már a marokkói nemzeti csapatot képviseli, négyszer lépett pályára a válogatottban: két barátságos és két Afrika Kupa-selejtezőn, a mérlege eddig három győzelem és egy döntetlen.

A válogatottban olyan futballisták mellett szerepelhet(ett), mint a Chelsea-ben futballozó Hakim Ziyech, a Fiorentinát erősítő Sofyan Amrabat vagy az interes Achraf Hakimi. A marokkói válogatott fölényesen vezeti selejtezőcsoportját, így szinte biztosan ott lesz a nyári Afrikai nemzetek kupáján.

A 2020/21-es szezonban tagja volt a 32. bajnoki címet megszerzett csapatunknak.

A 2021/22-es szezonban tagja volt az UEFA Európa Liga csoportkörét megjárt, valamint a 33. bajnoki címet és a 24. MOL Magyar Kupát megszerzett csapatnak.

A 2022/23-as szezonban tagja volt az UEFA Európa Liga csoportkörét és nyolcaddöntőjét megjárt, valamint a 34. bajnoki címet megszerzett csapatnak.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin