Bemutatás

Giorgi Kharaishvili 1996. július 29-én született Georgiában, Marneuli városában. Nevelőegyesülete a Saburtalo Tbilisi együttese volt, a georgiai csapat U19-es korosztályával az UEFA Ifjúsági Ligában gólt is tudott szerezni.

Első felnőtt mérkőzését 2013-ban játszotta, fiatal kora ellenére öt szezonon át fontos alapembere volt csapatának. A Saburtalo játékosaként összesen 112 tétmeccsen 55 gólt szerzett.

Kharaishvili jó teljesítményének köszönhetően a svéd élvonalban szereplő 18-szoros bajnok IFK Göteborg érdeklődését is felkeltette: a 2018-as kölcsönjátéka, és a 27 találkozón szerzett 9 gólja meggyőzte a svédeket arról, hogy végleg leigazolják a játékost.

A georgiai szélső második szezonjában is kihagyhatatlan tagja volt a Göteborgnak, a bizalmat pedig 28 mérkőzésen hét találattal és nyolc gólpasszal hálálta meg. A 2019/20-as évben svéd kupagyőzelmet ünnepelhetett csapatával. A jelenleg is zajló idényben eddig 15-ször lépett pályára.

Khariashvili nem csak a szélen, hanem csatár-pozícióban is megállja a helyét. A gólerős játékos a grúz másodosztályban mindössze 18 évesen 21 gólt termelt egy szezonban, de eljutott 13 és 12 találatig is egy-egy idényben az élvonalban. A svédeknél eddigi legeredményesebb évében kilencszer volt eredményes, de volt hétgólos mutatója is.

A támadó-felfogású balszélső nemzeti csapata korosztályos válogatottjait is végigjárta, a felnőtt csapatban 2017-ben Üzbegisztán ellen debütált, összesen hatszor vehette fel a címeres mezt, egy Gibraltár elleni 2019-es Eb-selejtezőn pedig gólt is szerzett.

A 2020/21-es szezonban tagja volt a 32. bajnoki címet megszerzett csapatunknak.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin