Marquinhos a brazíliai Cajariban született 1999. október 24-én. A támadó a kétszeres brazil bajnok Atlético Mineiróban nevelkedett, majd 2018 márciusában bekerült a felnőttek közé, ahol rögtön meg is ejtette bemutatkozását. Egy féléves kitérőn kívül (Marquinhos fél évet kölcsönben a Chapecoense-SC-ben töltött) végig hű maradt nevelőcsapatához, egészen 2021 februárjáig. 2019-ben élete első gólját is megszerezte az élvonalban.

Szülőföldjét végül 26 brazil elsőosztályú meccsel a lábában hagyta el. Európa felé vette az irányt, ugyanis kölcsönben a bolgár Botev Plovdivhoz került tavaly februárban. Azóta 28 találkozón lépett pályára a csapatban és a jelenlegi idényben vált az együttes meghatározó tagjává, hiszen 18 bajnokin hat gól mellett négy gólpasszt is kiosztott, amellyel klubja legeredményesebb játékosa lett az őszi szezon végén. Íme, egy kis ízelítő...

Marquinhos megszerzése azért is komoly fegyvertény, mert az egész bolgár liga legértékesebb labdarúgóját sikerült Magyarországra csábítani. Marquinhos piaci értéke a mértékadó Transfermarkt szerint 3,8 millió euró, amivel azonnal az NB I legdrágább játékosa lesz.

A 2021/22-es szezonban tagja volt a 33. bajnoki címet és a 24. MOL Magyar Kupát megszerzett csapatnak.

A 2022/23-as szezonban tagja volt az UEFA Európa Liga csoportkörét és nyolcaddöntőjét megjárt, valamint a 34. bajnoki címet megszerzett csapatnak.

 

A 2023/24-es szezonban tagja volt az UEFA Európa Konferencia Liga csoportkörét és rájátszását megjárt, valamint a 35. bajnoki címet szerzett csapatnak.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin