Ángelo Sagal 1993. április 18-án született a Chile fővárosától, Santiagótól 255 km-re fekvő Talca városában. Itt ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, majd 2013 júliusában a kétszeres chilei bajnok Huachipatóhoz igazolt. A talcahuanói együttesben 55 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken összesen 14 gólt és 6 gólpasszt jegyzett.

2017 nyarán nem csak klubot, de országot is váltott, ugyanis a mexikói Pachuca szerződtette. Mexikói állomáshelyén rögtön alapemberré vált, 75 mérkőzésen kapta meg a lehetőséget, ezeken 14 gólt szerzett, és 10 gólpasszt osztott ki. Két évvel később az ugyancsak mexikói FC Juárez vette kölcsön, majd 2020 szeptemberében Európába, a török Denizilisporhoz igazolt. Egy évvel később országon belül váltott klubot, a Gaziantep FK szerződtette. Itt 51 találkozón jutott szóhoz, 6 gól mellett 3 gólpassz szerepel a neve mellett.

Sagal 2015. január 28-án az USA ellen 3-2-re megnyert barátságos mérkőzésen mutatkozott be a chilei válogatottban. Debütálása óta további 17 meccsen jutott szóhoz, amelyeken két gólt szerzett, Izland és Románia ellen volt eredményes. A nemzeti csapatban olyan kiválóságok oldalán lépett pályára, mint a Barcelonával bajnoki címet, FIFA-klubvilágbajnokságot, Spanyol Kupát, Spanyol- és Európai Szuperkupát nyert Alexis Sánchez, vagy a kétszeres Copa América-győztes Gary Medel.

A 2022/23-as szezonban tagja volt a 34. bajnoki címet megszerzett csapatnak.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin