Alberto Bosch nem futballozott magas szinten, viszont nagyon hamar belevágott az edzői szakmába. 17 évesen már a barcelonai Espanyol utánpótlásában dolgozott, ahol több mint 8 évet töltött el.

 

 

2013-ban került Ukrajnába, ahol először a Dnipro U17-es együttesét irányította, majd 2015 februárjától a Dinamo Kijev hasonló korosztályú gárdáját vette át.

 

 

Mivel Rebrov a Dinamo vezetőedzőjeként bátran nyúlt a fiatalokhoz, szoros munkakapcsolat ki közte és Bosch között. Kettejük közös munkája alatt kilenc saját nevelésű fiatal került fel a kék-fehérek első csapatához, akik közül három, Viktor Cigankov, Arten Beszjedin és Szerhij Mjakusko már a felnőtt válogatottban is bemutatkozott. A még mindig csak 20 éves Cigankovot a transfermarkt.de jelenleg 8 millió euróra taksálja.

 

 

Rebrovhoz hasonlóan Bosch is a 2016/17-es idény végén távozott a Dinamótól: az orosz élvonalbeli Ahmat Groznij felnőttcsapatának másodedzője lett. A csecsen csapattal 9. helyen zárt a Premjer Ligában.

 

 

A Ferencvárosnál most ismét együtt dolgozhat Rebrovval, miután az ukrán szakember hívására távozott a Groznijtól, hogy a Népligetben, a Fradi sikeréért dolgozzon tovább.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin