2020. július 28.
Együttműködési megállapodást kötöttünk a BAK-kal
Futsalegyüttesünk fiókcsapata lesz a másodosztályban szereplő Budapesti Atlétikai Klub.

A korábbi szezonokban rendre indítottunk második csapatot alacsonyabb osztályban, ám a tartalékegyüttesekre vonatkozó szabályozások változását követően az előző szezonban már csak egy csapatunk volt futsalban.

Ennek a hátránya az volt, hogy a Fradi kötelékébe tartozó, de az első csapatba be nem férő játékosainkat nem tudtuk foglalkoztatni, illetve nehezebb volt az utánpótlásból feljövő fiataloknak játéklehetőséget biztosítani. A 2020/2021-es szezon előtt ezért kerestünk egy alternatív megoldást, ennek következményeként együttműködési megállapodást kötöttünk a Budapesti Atlétikai Klubbal!

A BAK 120 éves múltra tekint vissza, 1990-ben alapították, 13 szezont szerepelt a labdarúgó-élvonalban, egy alkalommal a harmadik helyet érte el. A klub 1947-ben megszűnt, de 2018-ban újjáalakult.

Egy évvel ezelőtt megalakult a futsalszakosztálya is, a csapat az NB III-ban indult, de már az első szezonjában feljutó helyen végzett, így ősztől a másodosztályban folytatja - a stratégiai együttműködési megállapodásunknak köszönhetően a fiókcsapatunkként.  

- A BAK játékosai között számos olyan játékos van, aki nálunk nevelkedett, vagy éppen itt mutatkozott be a felnőtt mezőnyben. Már az előző szezonban is remek kapcsolat alakult ki a két csapat között, hiszen akik nálunk nem jutottak elég lehetőséghez, vagy éppen különböző okok miatt úgy alakult az életük, hogy a futsal nem fért bele nekik ezen a szinten, ott játszhattak. Így, hogy a BAK a fiókcsapatunk lesz, ők is a kötelékünkben maradnak, és jobban szemmel tudjuk kísérni a fejlődésüket. Megállapodásunk nem anyagi, hanem stratégiai jellegű, amely mindkét klub számára előnyöket hordoz magában - mondta Németh Péter, az FTC Futsal szakosztályelnöke.

- A BAK és az FTC a régmúltban nagy csatákat vívott egymással, az 1913-as kupadöntőt éppen a Ferencváros ellen vívtuk. Amikor újjáalakult a klub, szerettük volna, hogy a régi elődeinkhez hasonló hírnevet kapjon a most működő együttes is, így nagy megtiszteltetésnek és remek lehetőségnek tartom, hogy ilyen módon együttműködhetünk a Ferencvárossal. Büszke vagyok a csapatra, hogy már az első szezonjában, újoncként feljutott egy osztállyal feljebb, és biztos vagyok benne, hogy az NB II-ben is szépen helytállunk, a játékosainknak pedig külön motivációt jelenthet, hogy az FTC szemmel tartja őket - mondta Molnár Bertalan, a BAK elnöke.

Cikkajánló

Továbbra is tart a rossz szériánk

Futsalcsapatunk újabb vereséget szenvedett, ezúttal a Veszprém ellen.

Pont nélkül maradtunk a gólgazdag mérkőzésen

Hiába vezetett futsalcsapatunk, szoros mérkőzésen pont nélkül maradt Kecskeméten.

Folytatódik az együttműködésünk a BioTechUSA-val

A Fradi futsalcsapata és a BioTechUSA meghosszabbította az együttműködési szerződését a 2020/21-es szezonra.

Hiába vezettünk, pont nélkül távoztunk Debrecenből

Futsalcsapatunk bár a szünetben egy góllal vezetett, végül 3-1-es vereséget szenvedett a DEAC vendégeként.

Nem sikerült a bravúr az első bajnokin

Futsalcsapatunk végig meccsben volt esélyesebb ellenfelével szemben, de végül kikapott a Haladástól.

Napra pontosan fél év után újra az Elek Gyula Arénában!

Péntek este ismét bajnoki mérkőzésen láthatjuk az Elek Gyula Arénában futsalcsapatunkat!

Győztes főpróba a bajnoki rajtra

Futsalcsapatunk 5-3-ra legyőzte a Dunaferrt az NB I jövő heti rajtja előtt.

Három duplázó, újabb győzelem

Futsalcsapatunk felkészülési mérkőzésen ismét legyőzte a szintén az NB I-re készülő Aramist.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most