2020. október 1.
Kilenc és fél év után újra FTC-Újpest derbi az NB I-ben
Csaknem napra pontosan kilenc és fél év után pénteken újra FTC-Újpest rangadót rendeznek a futsal NB I-ben.

2011. április 4-e. Talán ezt a cikket olvasók között is vannak olyanok, akik emlékeznek még erre a dátumra. Azon az estén az Elek Gyula Aréna megtelt, a dobogóért harcoló csapatunk ugyanis a középmezőnyhöz tartozó Újpestet fogadta „A Derbin”.

A mieink kapuját már akkor is Tóth Gyula védte, de a mezőnyjátékosok között is voltak még a mostani csapathoz köthető futsalosok: pályára lépett Fekete Róbert, valamint az előző szezonig szintén nálunk játszó Temesi Norbert is, aki egy legendás kezdőötöst alkotott Kun Gáborral, Bita Lászlóval, Csopaki Istvánnal, valamint természetesen Tóth Gyulával.

Kiélezett első félidőt követően egy öngóllal mentünk előnyre, majd a második játékrészben Csopaki István duplázta meg előnyünket. „Zeze” aztán még kétszer betalált, így mesterhármasig jutott, és bár az Újpest szépíteni tudott, az utolsó szó is a miénk volt, egy gyönyörű Bita-szóló végén Horváth Ferenc is betalált.

 

Security Check Required

null

Ezt követően egészen 2018. augusztusáig nem volt futsalderbi, akkor a másodosztályban csapott össze a két csapat. Az alapszakaszban otthon 4-2-re, idegenben 4-1-re, a rájátszásban előbb 7-2-re, majd 5-0-ra nyertünk.

Ha hozzávesszük a 2011-es, első futsalderbit, amit még a Pestszentimrei Sportkastélyban rendeztek meg, és 5-2-re győztünk, akkor elmondhatjuk, hogy a párharc történetének mindegyik mérkőzésén mi kerekedtünk felül, hatból hat a mérlegünk a lilák ellen.

Hatalmas szükségünk van a hetedikre, ugyanis eddig nagyon rosszul sikerült a szezonrajt, és pont nélkül állunk. A tavaly menetelő csapatunk eddig több sebből vérzett, most végre újra csaknem teljes kerettel vághatunk neki a mérkőzésnek, hiszen visszatér eltiltásából Büki Baltazár, valamint Rábold Richárd is felépült. Ellenfelünk sem kezdte jól az idényt, de hétfőn megszerezte első pontjait a Nyírgyulaj ellen.

Nincs is jobb alkalom arra, hogy mi is elinduljunk felfelé a tabellán, mint az Újpest elleni derbi! Ugyanakkor nagy szükségünk van a szurkolói biztatásra, ezért várunk mindenkit péntek este az Elek Gyula Arénába!

Érdemes időben érkezni, mert a nagy érdeklődés miatt a beléptetés a szokottnál hosszabb időt vehet igénybe. Bár nem kötelező, javasoljuk az egészségügyi maszk viselését!

FÉRFI FUTSAL NB I, 5. FORDULÓ
Elek Gyula Aréna
20.15 FTC-FISHER KLÍMA – ÚJPEST RFC

Cikkajánló

Tartalékosan is szép helytállás a címvédő ellen

Futsalcsapatunk sokáig vezetett a címvédő Berettyóújfalu ellen, végül 2-1-re kikapott.

14 gól, sima továbbjutás a kupában

Futsalcsapatunk 14-1-re legyőzte a Pázmándfalut a kupában, így továbbjutott a nyolcaddöntőbe.

Vereség Dunaújvárosban

Futsalcsapatunk pont nélkül távozott Dunaújvárosból.

Távozik futsalosaink vezetőedzője, Madarász János

Futsalcsapatunk vezetőedzője, Madarász János benyújtotta lemondását. Vezetőségünk elfogadta a döntését.

Elképesztő derbi, 16 góllal, iksszel a végén

Csaknem 10 év után újra FTC-Újpest derbit rendeztek a futsal NB I-ben, amely 8-8-cal ért véget.

Továbbra is gödörben, újabb vereség

Futsalcsapatunk 2-0-ra vezetett az Aramis otthonában, de végül háromgólos vereséget szenvedett.

Továbbra is tart a rossz szériánk

Futsalcsapatunk újabb vereséget szenvedett, ezúttal a Veszprém ellen.

Pont nélkül maradtunk a gólgazdag mérkőzésen

Hiába vezetett futsalcsapatunk, szoros mérkőzésen pont nélkül maradt Kecskeméten.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most