2020. május 5.
Kilenc éve nem látott bravúr
A harmadik helyen várhattuk volna a folytatást, ilyen jó pozícióban kilenc éve nem voltunk. Visszatekintő.

Férfi futsalosaink az előző idényben magabiztosan nyerték meg az NB II keleti csoportját, ám végül nem sikerült kiharcolnunk a feljutást. A visszalépések miatt azonban a Magyar Labdarúgó Szövetség a felkérte a mieinket az első osztályú indulásra.

Ezt követően megkezdődött a csapat megerősítése. Hosszabbítottunk 100-szoros válogatott kapusunkkal, Tóth Gyulával, valamint korábbi gólkirályok és válogatott játékosok sora érkezett Bognár Bence, Büki Baltazár, Fehér Krisztián, Fülöp Viktor, Gergály Gyula, Hosszú Ádám, Fekete Róbert, Öreglaki Norbert és Rábold Richárd személyében, illetve fiatal tehetséges játékosok is a csapathoz kerültek, akik a szezon során bizonyítottak is.

Nem véletlen mondta Németh Péter szakosztályvezető, hogy „Minden idők legerősebb Fradija alakul".

Az első mérkőzésen még nem az újak, hanem az NB II-es csapatunk húzóembere, Jenei Krisztián volt a hős, akinek mesterhármasával a Csömör 3-0-s legyőzésével kezdtük a szezont az Elek Gyula Arénában.

A jó kezdést még jobb folytatás követte, nyertünk az Aramis otthonában, ám a tavalyi bajnoki döntős Haladás még nagy falatnak bizonyult. A folytatás sem volt könnyebb, hiszen a címvédő MVFC-Berettyóújfalut fogadtuk, és bár közel volt a bravúr, nem tudtunk pontot szerezni.

Ezt egy Dunaferr elleni döntetlen követte, utána pedig egy már megnyert meccset buktunk el otthon a DEAC ellen. A háromhetes bajnoki szünet előtt Kecskemétre látogattunk, az újonc otthonában rengeteg hiányzónk volt, ám a fiatalok előléptek és elhozták a három pontot.

A Veszprém legyőzését követően a kupában is magabiztosan továbbjutottunk, és jó jel volt, hogy több sérült játékosunk is felépült, ezzel egyre erősebbé vált a keretünk. Ennek ellenére ezt követően hullámvölgybe kerültünk, a Nyírgyulajon elszenvedett vereség még belefért volna, ám a csömöri ponthullajtás már sokkal fájóbb volt.

Roni Ribeiro a szezon közben távozott a csapat éléről

Sőt, aztán otthon az Aramistól is kikaptunk, ráadásul a Haladás kiejtett minket a kupából. A szombathelyiekhez ezt követően idegenbe látogatottunk, és nagy különbségű vereséget szenvedtünk. Egyértelművé vált, ha szeretnénk elérni a célunkat, hogy hosszú idő után ismét a felsőházban szerepeljünk, váltásra van szükség. Ezért közös megegyezéssel szerződést bontottunk Roni Ribeiróval.

A váltás a lehető legjobbkor jött, és a lehető legjobb döntés született. Ekkor ugyanis még volt rá esélyünk, hogy bekerüljünk a legjobb öt közé, új vezetőedzőnk pedig Madarász János lett, aki amellett, hogy játékosként minden idők egyik legjobb magyar futsalosa volt, már edzőként is letette a névjegyét, Veszprémben ért el korábban szép sikereket.

A feladata nagyon nehéz volt rövid és hosszú távon is.

Az első ellenfél ugyanis a bajnoki címvédő Berettyóújfalu volt, ráadásul csupán néhány nap állt a rendelkezésére, hogy felkészítse a csapatot. Amit ezen a meccsen láttunk, az közel volt a csoda kategóriához! A mieinket mintha kicserélték volna, 36 percig vezettünk sokkal esélyesebb riválisunkal szemben, és csak az utolsó pillanatokban buktuk el a pontokat.

Amiknek a gyűjtögetését nem erre a mérkőzésre terveztük, ezt követően azonban egy olyan széria vette kezdetét, amelyre szinte senki sem számított Magyarországon.

Madarász János nem tartozott közéjük.

Új vezetőedzőnk irányításával megtáltosodott a csapat, közvetlen riválisainkkal szemben két idegenben elért győzelemmel feléledtek a felsőházi remények. Először Dunaújvárosban nyertünk egy remek második félidőnek köszönhetően, majd Debrecenből is győztes meccs után utaztunk haza, pedig korábban nálunk erősebb csapatok is hagytak el mindkét helyen pontokat.

Kivirágzott minden - Madarász János irányításával szárnyalt a csapat!

Ezután Rábold mesternégyesének is köszönhetően otthon hoztuk a kötelezőt a Kecskemét ellen, így a saját kezünkbe került a sorsunk. A Veszprém otthonában egy őrült meccsen értünk el döntetlent, így az utolsó hazai meccsünkön kellett a három pont. Ezt pedig meg is szereztük, nagyon magabiztosan, 7-1-re győztük le az alapszakaszban előttünk Nyírgyulajt.

Futsalcsapatunk így kilenc év után került oda ismét az NB I legjobb csapatai közé, 2011-ben ugyanis bronzérmet szereztünk, azóta nem szerepelt ilyen jól az együttesünk.

A bajnokság leállítása előtt a felsőházi rájátszásból két forduló telt el. A Berettyóújfalut ismét megszorongattuk, majd az Aramist győztük le idegenben. Ezzel a harmadik helyen álltunk, ám az MLSZ döntése értelmében a bajnokságot lezárták, nem hirdetnek helyezéseket, így érmeket sem kapunk.

A SIKER KOVÁCSAI

Kilenc éve nem voltunk tehát ilyen előkelő pozícióban, így van mire büszkének lennünk. Elsősorban Madarász Jánost illeti dicséret, akinek a vezetésével odakerült Magyarország legjobb csapatai közé a Ferencváros. A szakemberrel a Fradi TV-ben is megismerkedhettek, amikor meglátogattuk lakhelyén, Veszprémben.

A játékosok közül leginkább a Bognár Bence-Büki Baltazár kettőst érdemes kiemelni. A két játékos szinte egész pályafutását együtt töltötte, ismerik egymás gondolatait is, amiből a pályán olykor valóban varázslatos megoldások születtek.

Bognár volt a legeredményesebb játékosunk 16 góllal, egy találattal előzte meg Rábold Richárdot, akinek ez volt élete első NB I-es szezonja, mert bár nagypályásként is közel járt az élvonalhoz korábban, ez előtt még sosem szerepelt sportágában a legjobbak között. Bizonyította, hogy itt a helye.

A harmadik legeredményesebb játékosunk Fekete Róbert volt, aki annak ellenére is 11 találatig jutott, hogy a szezon első részében sérült volt. Érdemes természetesen kiemelni Tóth Gyulát is, aki bravúrjaival ismét sok pontot hozott nekünk. Öreglaki Norbert nyolc góllal zárt, a télen távozó Gergály Gyula öttel, míg Jenei Krisztián néggyel.

Ha ez a társaság együtt tud maradni az őszre, akkor Madarász mester irányításával a továbbiakban is sok örömet okozhatnak majd az Elek Gyula Arénába kilátogató szurkolóknak.

Cikkajánló

Utánpótlás-válogatott tehetséget igazoltunk

Bemutatjuk legfrissebb igazolásunkat, az utánpótlás-válogatott Milavecz Kevint.

A válogatott egyik alapembere is aláírt!

Újabb erősítésről számolhatunk be szurkolóinknak, a válogatott játékos, Horváth Szabolcs is aláírt.

Korábbi kiváló játékosunk a második igazolásunk

Újabb játékossal erősödött futsalcsapatunk, Érsek Róbert újra a Ferencvárosban!

Válogatott játékos az első új igazolásunk!

Válogatott játékossal erősített futsalcsapatunk, Sámson Zoltán a Fradiban folytatja pályafutását!

Szerződés-hosszabbítás: marad a sikeredző!

Futsalcsapatunk szerződést hosszabbított Madarász Jánossal, így a továbbiakban is ő irányítja együttesünket.

Fordulatos, különleges mérkőzésen vertük az Aramist

Kétgólos előny után hátrányba kerültünk, de üreskapus gólokkal sikerült nyerni.

Oda vezetné a Fradit, ahol még nem volt

A játékosként minden idők egyik legjobb futsalosa a kispadról a Fradit is sikerre vezette.

25 percig szoros volt, végül a listavezető nyert

Futsalcsapatunk 25 percig szorossá tette a meccset, de végül kikapott a listavezetőtől.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most