2023. november 26.
Győzelem hajrágólokkal
A dobogón zárta az őszt az FTC II, amely nem adta fel, és a végén nyerte meg a Fehérvár elleni meccset.

A három forduló óta hibátlan FTC II vasárnap hazai pályán, a Kocsis Sándor Sportközpontban, a Fehérvár FC második csapata ellen zárta a labdarúgó NB III Dél-Nyugati csoportjának őszi idényét.

A bajnokság 17. fordulójában rendezett meccs első játékrészének első felében a házigazda volt kezdeményezőbb. Később a Fehérvár vette át az irányítást, ám ez a félidő nem hozott találatot. Sokáig a folytatásban sem esett gól, a hajrához közeledvén, a 74. percben azonban Szabó Szilárd révén megszereztük a vezetést. Két perccel a vége előtt egyenlített a Fehérvár II (1-1), erre viszont szinte azonnal válaszolt Szabó Szilárd, aki a 89. minutumban megszerezte a győzelmet érő találatot.

Szabó Szilárd duplázott a szezonzárón

Együttesünk ezzel a sikerrel fellépett a harmadik helyre, helyezését pedig meg is tartotta, miután a későbbi meccsen az Iváncsa legyőzte a Nagykanizsát.

- Hektikus őszt zártunk, de ezzel a győzelemmel még az is lehet, hogy dobogósok leszünk, ami nagyon nagy eredmény volna egy többségében 16-17 évesekkel kiálló játékosokkal teli csapattól – kezdte értékelését az FTC II vezetőedzője, Korolovszky Gábor. - A Fehérvár II ellen az első félidőben többet volt nálunk a labda, de a játékunk nem volt folyamatos, így nem tudtunk veszélyesek lenni a kapura. A második 45 percben uraltuk a mérkőzést, volt több gólhelyzetünk, kapufánk, ajtó-ablak helyzetünk is. Külön nagy dolog, hogy megdobbant a Fradi-szív. Amikor ellenfelünk a hajrában kiegyenlített, egy világ omlott össze a játékosokban, ám mégis tudtak erőt találni és egy szép támadásból, higgadt, szép beadást követően nyerni tudtunk. Nem adták fel, a második félidő alapján pedig megérdemelt győzelmet arattak. Jól mutatja a csapat erejét, hogy a hajrában mindkét cserénk komoly minőséget tett hozzá a csapat játékához.

A harmadosztályú bajnokság március elején folytatódik. Első az Iváncsa 43 ponttal, mögötte pontegyenlőséggel a Szentlőrinc következik, harmadik az FTC II 35 ponttal.

NB III Dél-Nyugati-csoport, 17. forduló

FTC II–Fehérvár FC II 2-1 (0-0)

Budapest, Kocsis Sándor Sportközpont. Játékvezető: Sipos Katalin

FTC II: Radnóti – Lukács, Almássy, Takács Á. (Ladányi, 77.), Dhonata – Tóth A., Fenyvesi (Molnár M., 71.) – Szabó Sz., Manner, Bagi (Keita, 91.) – Gágyor. Vezetőedző: Korolovszky Gábor

Gólszerzők: Szabó Sz. (74., 89.), ill. Cserkuti-Németh (88.)

Cikkajánló

NB III: Győzelem a PTE-PEAC ellen

Második számú labdarúgócsapatunk 2-1-es győzelmet aratott a pécsiek ellen.

NB III: Vereség a Szentlőrinc otthonában

Második csapatunk 6-2-es vereséget szenvedett.

NB III: Győzelem az Érd ellen

Második csapatunk 3-0-ra verte az Érdet.

NB III: Kétgólos vereség Kaposváron

Második számú labdarúgócsapatunk 2-0-ra maradt alul a Kaposvári Rákóczi vendégeként.

Döntetlen hazai pályán a Mohács ellen

NB III-as labdarúgócsapatunk 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a bajnokság 22. fordulójában.

Nem született gól Dunaújvárosban

NB III-as labdarúgócsapatunk 0-0-s döntetlent játszott a bajnokság 21. fordulójában.

NB III: Vereség az Iváncsa ellen

Második csapatunk 2-1-s vereséget szenvedett a 20. fordulóban.

Egy gól döntött, vereség az MTK II ellen

Az FTC II kiélezett meccsen szenvedett vereség a bajnokság 19. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin