2021. október 31.
Győzelemmel őrzi tovább veretlenségét az FTC II
Tartalékcsapatunk megérdemelt győzelmet aratott Balassagyarmaton.

Az NB III Közép-csoportjában szereplő FTC II öt veretlenül megvívott (három győzelem, két döntetlen) mérkőzést követően vasárnap a 15. fordulót megelőzően ötödik Balassagyarmat otthonába látogatott.

Borbély Balázs vezetőedző együttese hamar „letörte” a sportszerűen szurkoló hazai közönség lelkesedését, a 21. percben ugyanis Gera Zalán és Mazzonetto Nicoló kényszerítője után Szánthó Regő elé pattant a labda, az élvonalban szereplő nagycsapat kereténél is számításba vett Szánthó pedig nem hibázott, ballal a hosszúba lőtte azt (0-1). Kissé mintha megfogta volna a vendéglátót a gól, négy perccel később ugyanis Nicó Mazzonetto buktatásáért büntető járt a Fradinak, melyet maga a sértett magabiztosan értékesített (0-2).

Hogy ezzel még ne legyen lefutott a meccs, arról Kerekes Krisztián gondoskodott, a hazai játékos ugyanis a 32. minutumban szépíteni tudott (1-2). Az állás már nem változott a szünetig.

A térfélcserét követően inkább a vendég FTC II volt veszélyes. Egy újabb büntetőből tovább növelhettük volna az előnyt, ám a második tizenegyest nem sikerült érvényesíteni. Húsz perccel a vége előtt viszont Gera Zalán remek szabadrúgásgóljával eldőlt a pontok sora. A 3-1-es győzelemnek köszönhetően immáron hat mérkőzés óta veretlen az FTC II, amely a legutóbbi négy bajnokiját megnyerte!

- Nehéz meccsre számítottunk, ráadásul a lelkes, sportszerűen szurkoló hazai közönség eleinte kellemetlenné is tette azt. Ennek ellenére jól kezdünk, kontrolláltuk a játékot, kétgólos előnyre váltottuk a fölényünket. A szépítőgóllal visszajött a meccsbe az ellenfél. Ezt követően volt pár kellemetlen pillanatunk, ám a szünetben rendezni tudtuk a sorainkat, megbeszéltük, hogy miben kell javulnunk. A második játékrészt teljesen uraltuk, így összességében megérdemelt győzelmet arattunk – értékelt Borbély Balázs vezetőedző.

Az FTC II legközelebb november 7-én játszik bajnoki mérkőzést, akkor a Makó együttesét fogadja az FTC-MVM Népligeti Sportközpontban.

Férfi labdarúgás, NB III Közép-csoport, 15. forduló

Balassagyarmat–FTC II 1-3 (1-2)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont. Játékvezető: Sándor Csaba

FTC II: Kovács M. – Juhász, Könczey, Leandro, Szücs, Mazzonetto A., Varga, Pintér (Godányi, 86.) – Szánthó (Cubra, 90.), Gera (Burzi, 86.), Mazzonetto N. (Lisztes, 75.)

Gólszerzők: Kerekes (32.), illetve Szánthó (21.), Mazzonetto N. (25.), Gera (70.)

Sárga lap: Gera (64.)

Cikkajánló

NB III: Vereség a Szentlőrinc otthonában

Második csapatunk 6-2-es vereséget szenvedett.

NB III: Győzelem az Érd ellen

Második csapatunk 3-0-ra verte az Érdet.

NB III: Kétgólos vereség Kaposváron

Második számú labdarúgócsapatunk 2-0-ra maradt alul a Kaposvári Rákóczi vendégeként.

Döntetlen hazai pályán a Mohács ellen

NB III-as labdarúgócsapatunk 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a bajnokság 22. fordulójában.

Nem született gól Dunaújvárosban

NB III-as labdarúgócsapatunk 0-0-s döntetlent játszott a bajnokság 21. fordulójában.

NB III: Vereség az Iváncsa ellen

Második csapatunk 2-1-s vereséget szenvedett a 20. fordulóban.

Egy gól döntött, vereség az MTK II ellen

Az FTC II kiélezett meccsen szenvedett vereség a bajnokság 19. fordulójában.

Egygólos vereség a tavaszi nyitányon

NB III-as férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re kikapott a Bonyhád-Majos ellen a bajnokság 18. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin