2020. október 18.
Hátrányból felállva győztünk Szekszárdon
Redzic duplájával, valamint Iyinbor és Alessio Mazzonetto góljával 4-1-re győztük le a Szekszárdot.

Jó formában, a második helyről várhatta a Szekszárd elleni vasárnapi bajnokit NB III-s labdarúgócsapatunk. Máté Csaba tanítványai egy héttel ezelőtt hazai pályán, a Hódmezővásárhely csapatát győzték le 3-2-re, míg a tolnai együttes a Kozármisleny otthonából vitte el a három pontot.

Az első félidő főleg egymás megismeréséről szólt, de gólokban így sem volt hiány: a kilencedik percben Fejős révén hazaiak szerezték meg a vezetést (1-0). A Fradi nem adta fel, nem fogta meg a bekapott gól. Magasabb fokozatra kapcsolva veszélyes támadásokat vezetett, aminek nagyon gyorsan meg is lett az eredménye: a 14. percben a Hódmezővásárhely ellen győztes gólt szerző Redzic Damir egyenlített (1-1). A mieink még feljebb tudtak kapcsolni és tíz perccel később Iyinbor Patrick is feliratkozott a gólszerzők közé (1-2). Egy pillanatra sem vettek vissza Máté Csaba tanítványai. Többször is a védelem mögé tudtak kerülni, a helyzetek is megvoltak, de nem sikerült meglőni a harmadikat, így 2-1-es előnnyel vonultak pihenőre.

A fordulás után a szekszárdiak próbálták nyomás alatt tartani a fővárosiakat, de hiába. Az 57. percben egy remekül végigvitt kontratámadás után Redzic Damir meglőtte maga második, csapata harmadik gólját, amivel gyakorlatilag lezárta a mérkőzést (1-3). A harmadik ferencvárosi találat után már csak az volt a kérdés, hogy marad-e a kétgólos különbség, vagy sikerül még növelni azt. Negyed órával a vége előtt erre is választ kaptunk: egy újabb remek ellentámadás után Alessio Mazzonetto is bevette a szekszárdi kaput (1-4).

A Ferencváros ezzel a győzelmével már 33 pontos és átvette a vezetést a tabellán.

A győztes találkozó után a csapat vezetőedzője, Máté Csaba értékelt: - Hiába szerezte meg az első félidőben a vezetést a hazai csapat, ez nem törte le a srácokat. Ezúttal is megmutattuk, hogy mekkora tartás van bennünk. A második félidőben főleg kontrákból voltunk veszélyesek, hiszen az ellenfél próbált nyomás alatt tartani minket, de egy ilyen ellenakcióból meglőttük a harmadik gólunkat is, ami azt hiszem végleg lezárta a találkozót. Kétségtelen, hogy a fiúk ma is megérdemlik a dicséretet, hiszen egy rendkívül fiatal csapatról van szó, akik hátrányban játszva sem inogtak meg, hanem mentek előre és hajtottak, hogy megszerezzék a három pontot.

Férfi labdarúgás, NB III Közép csoport, 14. forduló
Szekszárd – FTC II 1-4 (1-2)
Szekszárdi UFC Sporttelep
FTC II: Szécsi – Orosz, Iyinbor, Csontos (Orlov Ambrus, 78.), Molnár – A. Mazzonetto, N. Mazzonetto (Szabó, 74.), Csonka- Redzic Damir – Hajdú (Pócsik, 50.), Gera (Georgijevic, 78.) Vezetőedző: Máté Csaba
Gólszerzők: Redzic Damir (14., 57.), Iyinbor (24.), Alessio Mazzonetto (74.)

Cikkajánló

NB III: Győzelem az Érd ellen

Második csapatunk 3-0-ra verte az Érdet.

NB III: Kétgólos vereség Kaposváron

Második számú labdarúgócsapatunk 2-0-ra maradt alul a Kaposvári Rákóczi vendégeként.

Döntetlen hazai pályán a Mohács ellen

NB III-as labdarúgócsapatunk 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a bajnokság 22. fordulójában.

Nem született gól Dunaújvárosban

NB III-as labdarúgócsapatunk 0-0-s döntetlent játszott a bajnokság 21. fordulójában.

NB III: Vereség az Iváncsa ellen

Második csapatunk 2-1-s vereséget szenvedett a 20. fordulóban.

Egy gól döntött, vereség az MTK II ellen

Az FTC II kiélezett meccsen szenvedett vereség a bajnokság 19. fordulójában.

Egygólos vereség a tavaszi nyitányon

NB III-as férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re kikapott a Bonyhád-Majos ellen a bajnokság 18. fordulójában.

Győzelem hajrágólokkal

A dobogón zárta az őszt az FTC II, amely nem adta fel, és a végén nyerte meg a Fehérvár elleni meccset.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin