2021. október 13.
Küzdelmes meccsen szereztünk pontot
Nem született gól az FTC II és a Honvéd-MFA II szerdai összecsapásán.

Az NB III Közép-csoportjában szerelplő tartalékcsapatunk, az FTC II szerda délután játszotta le az eredetileg október 10-re kiírt, ám később október 13-ra halasztott mérkőzését a Budapest Honvéd-MFA II ellen. A 15 órai kezdésre annak ellenére is szépszámú közönség gyűlt össze az FTC-MVM Népligeti Sportközpont centerpályája mellett, hogy az időjárás már inkább az őszies arcát mutatta.

Eleinte kiegyenlített játék zajlott, egyik kapu sem forgott veszélyben. Az első lehetőségünket negyed óra után Szánthó Regő lövése jelentette, ezt követően szögletet végezhettünk el, ám a végén felszabadított a vendégcsapat védelme. Egy perccel később Pintér Dániel adott remek passzt a tizenhatos felé nyargaló Burzi Alexnek, ám utóbbi nem érte el a labdát. A kapuskirúgást követően a Honvéd-MFA veszélyeztetett, Gale Thierry Mikael egy félpályás labdaszerzés után megcsinált egy cselt majd lőtt, de kapusunk, Kovács Marcell védeni tudott.

A folytatásban is inkább a küzdelem dominált a pályán, csupán kisebb lehetőségek, próbálkozások adódtak, gólt egyik csapat sem szerzett.

A küzdelem dominált a szerdai mérkőzésen

A térfélcsere utáni első veszélyes lehetőség Lisztes Krisztián előtt adódott az 57. percben, ám játékosunk fejjel nem találta el a kaput. Tíz perccel később úgy tűnt, megszerezte a vezetést a Hovéd, a játékvezető azonban a partjelzővel egyeztetve végül les miatt érvénytelenítette a találatot.

A hajrában a Honvéd részéről előbb Gale Thierry Mikael, majd Rácz Balázs próbálkozott a kapuval szemből, messzebbről, de egyik lövés sem jelentett kihívást Kovács Marcell számára. Minden jel arra utalt, hogy ez a párharc gól nélkül ér véget, a háromperces hosszabbítás utolsó másodperceiben azonban tizenegyeshez jutott a Honvéd! A büntetőt Traoré Boubacar lőtte, Kovács-kapus beleért, a labda végül a felsőlécen csattant – maradt a 0-0, ami pár másodperccel később már végeredményt is jelentette.

- Néhány kisebb helyzet volt mindkét oldalon, komolyabb gólhelyzetből pedig talán csak egyet-egyet tudtak kialakítani a csapatok. A végén még szerencsénk volt, mert befújtak ellenünk egy érdekes tizenegyest, végül azonban azt nem tudta értékesíteni az ellenfél. Összességében úgy gondolom, hogy igazságos eredmény született – értékelt az FTC II vezetőedzője, Borbély Balázs.

Folytatás október 17-én, vasárnap 11.00-tól, akkor a Monor lesz az FTC II vendége.

Férfi labdarúgás, NB III Közép-csoport, 11. forduló

FTC II–Budapest Honvéd-MFA II 0-0

Budapest, FTC-MVM Népligeti Sportközpont. Játékvezető: Maml Zoltán

FTC: Kovács M. – Juhász B., Könczey, Leandro, Arday – A. Mazzonetto, Varga S., Pintér (Cubra, 87.) – Szánthó (N. Mazzonetto, 46.), Burzi (Gera Za., 55.), Lisztes (Vida, 87.). Vezetőedző: Borbély Balázs

Sárga lap: A. Mazzonetto (50.), Leandro (93.), illetve Keresztes (62.), Bardea (73.), Feledy (85.)

Cikkajánló

Döntetlen az éremesélyes ellen

NB III-as labdarúgócsapatunk 1-1-es döntetlent játszott az ESMTK-val.

Visszatérő játékosunk döntött – győzelem Szekszárdon

Második számú labdarúgócsapatunk 2-1-re re az NB III Közép-csoportjában.

Pócsik Botond visszatért

Támadónk egy nyíregyházi és óbudai kitérőt követően az FTC II-ben folytatja.

Hazai győzelemmel szakadt meg a rossz sorozat

Egyetlen gól döntött az FTC II javára vasárnap.

Kétgólos vereség idegenben

Nem tudott javítani az FTC II, amely a Hódmezővásárhelytől kapott ki vasárnap.

Egygólos vereség a Kecskemét ellen

Az NB III-ban szereplő tartalékcsapatunk 2-1-es vereséget szenvedett.

Kimaradtak helyzetek, egygólos vereség

Gera Zalán hiába szépített a végén, a Majos SE otthon tartotta a három pontot.

Tartalékcsapatunk nem bírt a Honvéddal

Az FTC II 2-1-es vereséget szenvedett a kispestiektől az NB III hétközi fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin