2020. június 29.
Tartalékcsapatot indítunk a harmadosztályban!
A szakmai munkát férfi labdarúgócsapatunk másodedzője, Máté Csaba felügyeli majd, de Leandro is segít neki.

Noha csak szombaton ért véget a legutóbbi labdarúgóidény, itt a következő, 2020/2021-es szezon első bejelentése: a Ferencvárosi Torna Club tartalékcsapatot indít az NB III-ban! A szakmai munkáért az élvonalbeli együttes mellett továbbra is másodedzőként dolgozó Máté Csaba és a pályafutását játékos-edzőként folytató Leandro de Almeida felel majd. Mindez remek lehetőség lesz a fiataloknak is, hiszen Magyar Labdarúgó Szövetség szabályai szerint a fiókcsapatok esetében a sportszervezetek maximum négy fő 1999. december 31-nél korábban született labdarúgót szerepeltethetnek.

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója rámutatott: azzal, hogy tartalékcsapatot indítunk a harmadosztályban, a felnőtt futball mindhárom lépcsőfoka a rendelkezésünkre áll, hiszen az NB I-ben szerepel Sergei Rebrov együttese, az NB II-ben ott van a kis Fradi, azaz a Soroksár és az új szezon kezdetétől az NB III-ban is lesz csapatunk.

 - Magyarországon nincs U21-es bajnokság, mi azonban szeretnénk, ha azok a játékosok, akik hosszú évek óta itt vannak, nem minden esetben folytatnák máshol a pályafutásukat. Ezzel ugyanis a Ferencváros esetlegesen hátrányba kerülhet. Most lehetőség van NB III-as együttest indítani, amivel élni akartunk. Az U19-ből kiöregedők és azok számára is hasznos lehet ez, akiknek vissza kell nyerniük a formájukat. Így nem kell tehát 19 éves korban beszüntetnünk a gyerekek foglalkoztatását, tovább tudjuk vinni őket. Vannak, akik csak később érnek be, így nekik is lesz lehetőségük a Fradiban maradni.

Sportmenedzserünk, Hajnal Tamás szerint is kiemelten fontos, hogy fiataljaink mielőbb lehetőséget kapjanak felnőtt szinten.

- Az is fontos, hogy ezzel a felnőtt csapatot is segítsük, azaz, hogy tudjuk szerepeltetni azokat, akik sérülésből jönnek vissza, így segítve a formába lendülésüket – kezdte Hajnal Tamás. - Sikerült egy olyan szakmai koncepciót és edzői stábot létrehozni, amely Máté Csabával folytonosságot biztosít az utánpótlás és a felnőtt együttes között. Ez egy új projekt lesz, aminek lesznek nehézségei, szoros együttműködésre lesz szükség mindenki részéről. A legfontosabb, hogy a fiatalok kerüljenek előtérbe, hiszen a Fradi számára akarjuk megtalálni azokat a saját nevelésű játékosokat, akiket fokozatosan az NB I-es szinthez tudunk szoktatni.

Sergei Rebrov szerint a második csapat kiváló lehetőség, elsősorban a fiatalok számára, hiszen így hamarabb játéklehetőséghez jutnak a felnőttek között, de segítheti akár a sérülés után visszatérő játékosokat is.

- Tehetséges ifi-játékosaink vannak, akiknek van jövőjük a klubnál, az NB III-ban szereplő csapat kiváló lehetőség lesz a számukra, hogy a megfelelő ütemben haladjon a fejlődésük. Nagyszerű kezekben lesznek, hiszen Máté Csaba, valamint Leandro is segíti őket, és természetesen én is figyelemmel követem majd, kik azok, akik odakerülhetnek az első csapathoz.

- A fiatal, utánpótlás-korú játékosoknak ez egy nagyobb megmérettetés lehet, illetve a kiöregedőknek is lesz plusz egy évük, hogy bizonyítsanak. Az európai top-futballban is bevett szokás, hogy a fiatalokból álló második csapathoz csatlakozhatnak idősebb játékosok is az első keretből. Ezért is szerettem volna, ha Leandro csatlakozna hozzánk, hiszen a tudásával, mentalitásával rengeteget segíthet. Ez egy ajándék, hogy testközelből tanulhatnak tőle – mondta el az új csapat vezetőedzője, Máté Csaba. - Amikor felmerült, hogy vezetőedzői szerepem lesz az NB III-as csapatnál, rögtön egyeztettem Sergei Rebrovval. Elmondta, hogy nagy figyelemmel fogja követni a csapat tevékenységét. Ragaszkodott hozzá, hogy az első csapatnál végzett pályaedzői munkám mellett végezzem a feladataimat az NB III-as csapatban. Fontos, hogy szoros együttműködés alakuljon ki a két csapat közt. A vezetőség olyan embert szeretett volna a csapat élére, akin keresztül gördülékenyen folyhat a munka az NB I-es és az NB III-as csapat között. Nagy Ádám és Nagy Dominik az NB III-at megjárva kerültek a Fradiba, de említhetnénk Csontos Dominikot is, aki az utánpótlásból indulva már az első kerettel van.  A legfontosabb a fejlődés, a Fradi kötelékén belül pedig jó körülmények között dolgozhatnak a játékosok, mindenki tisztában van a rá váró kihívásokkal.

AZ FTC utánpótlás szakmai igazgatója, Prukner László kijelentette: a cél, hogy hosszú távon eredményes közös szakmai munka alakuljon ki az első csapat, az utánpótlás és az NB III-mas együttes között.

Volt már korábban második számú csapata a Ferencvárosnak, most úgy ítéltük meg, hogy újra kellene ezt éleszteni. Alkalmazkodva a versenykiírás szabályaihoz, megpróbáljuk kialakítani a legjobb megoldásokat. A cél, hogy hosszútávon eredményes közös szakmai munka alakuljon ki az első csapat, az utánpótlás és az NB III-mas együttes között. Közös munkával és közös akarattal kell dolgoznunk. Ezzel a lehetőséggel minél előbb tudjuk versenyeztetni a fiatal játékosainkat, akik ezáltal több módon is megmutathatják magukat.

A pályafutását tehát játékos-edzőként folytató Leandro boldog, hogy továbbra is Fradi-mezben futballozhat.

- Miután kiderült, hogy Máté Csaba lesz a vezetőedző a második csapatnál, megkeresett, hogy legyek edző én is ott, ne csak a pálya mellett segítsek, hanem játékosként is – közölte Leandro. - Bízom benne, hogy segíteni tudom a fiatalokat, mind tanácsokkal, mind a pályán. Egyébként is mindenképp tervben volt, hogy folytatom a futballt, ha nem is az élvonalban, de alacsonyabb osztályokban. Nem akartam abbahagyni teljesen a labdarúgást, volt is már megkeresésem, de természetesen sokkal boldogabb vagyok így, hogy itt maradhatok és továbbra is Fradi-mezben futballozhatok.

Cikkajánló

Nem született gól Dunaújvárosban

NB III-as labdarúgócsapatunk 0-0-s döntetlent játszott a bajnokság 21. fordulójában.

NB III: Vereség az Iváncsa ellen

Második csapatunk 2-1-s vereséget szenvedett a 20. fordulóban.

Egy gól döntött, vereség az MTK II ellen

Az FTC II kiélezett meccsen szenvedett vereség a bajnokság 19. fordulójában.

Egygólos vereség a tavaszi nyitányon

NB III-as férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re kikapott a Bonyhád-Majos ellen a bajnokság 18. fordulójában.

Győzelem hajrágólokkal

A dobogón zárta az őszt az FTC II, amely nem adta fel, és a végén nyerte meg a Fehérvár elleni meccset.

Magabiztos siker Szekszárdon

Tartalékcsapatunk 2-0-s félidő után 3-1-es győzelmet aratott a labdarúgó NB III-ban.

Katona Bálint volt a csapat vezére, győzelem Pakson

Az FTC II mindkét félidőben két-két gólt szerzett a vasárnapi bajnokin.

Egygólos győzelem a dobogós ellen

NB III-as labdarúgócsapatunk Gágyor góljával 1-0-ra legyőzte a Nagykanizsát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin