2019. június 6.
Aranyhétvége – szombaton bajnok lehet U16-os csapatunk
Június 8-án, szombaton előbb U16-os, majd U19-es női csapatunk szerezheti meg a korosztályos bajnoki aranyat!

Az FTC-Telekom női labdarúgócsapata, nem túlzás, mindent vitt a 2018/19-es idényben. Dörnyei Balázs együttese előbb egy több szempontból is emlékezetes döntőben zsinórban ötödik alkalommal is elhódította a Magyar Kupát, majd a Jet-Sol Ligában is felért a csúcsra, kettős győzelemmel hódítva vissza a bajnoki aranyérmet a nagy rivális MTK Budapesttől.

A felnőttek után most az utánpótlás csapatain a sor, hogy még emlékezetesebbé tegyék 2019-et önmaguk és az egész szakág számára. Az U14-esek számára már véget ért az idény, a felnőtt együttes kapitánya, a játékosként 11 év után újra magyar bajnokságot nyerő Szeitl Szilvia vezette csapat tíz győzelemmel és két vereséggel a második helyen zárt, három ponttal lemaradva a bajnok MTK mögött. Az U16-os és az U19-es együttes egy körrel a vége előtt egyaránt vezeti a maga bajnokságának tabelláját, június 8-án szombaton pedig egymás után lépnek pályára a Bihari úti Kocsis Sándor Sportközpontban, egy-egy győzelemmel pedig minden más eredménytől függetlenül, önerőből harcolhatják ki az aranyérmet.

Az U16-os együttes, vagyis az aktív labdarúgó-pályafutását az idény végeztével lezáró, bajnoki és kupagyőzelemmel búcsúzó Németh Júlia Harcosai nagy utat tettek meg az idényben. A remek rajtot vett, az őszi idényben mind a tíz bajnoki mérkőzését megnyerte, és impozáns, 60-4-es gólkülönbséggel, valamint ötpontos előnnyel ment a tabella éléről téli szünetre. Ekkor viszont valami történt, a Fradi első tavaszi bajnokiján nagy meglepetésre 1-0-s vereséget szenvedett az ősszel még 6-1-re legyőzött Astrától, ezt pedig gyors egymásutánban két újabb vereség követte, az első körben 4-2-re megvert MTK, valamint a szeptemberi nyitányon 3-0-ra legyőzött Haladás-Viktória otthonában. A csapat ekkor visszacsúszott a tabella harmadik helyére, igaz, még mindig a saját kezében volt a sorsa.

„Finoman szólva sem az elképzeléseink szerint alakult a tavasz első három mérkőzése” – mesélte a nehéz időszakról a közben játékosként a bajnoki hajrára és a kupadöntőre is készülő vezetőedző, Németh Júlia. „Leültünk a lányokkal, húztunk együtt egy vonalat, és elterveztük, hogy a hátralévő hét mérkőzésen igenis bebizonyítjuk, hogy nincs nálunk jobb csapat jelenleg ebben a mezőnyben. Tudtuk jól, hogy ha sikeres a „tavaszi hadjárat”, még meglehet a bajnoki aranyérem.”

Az eredményekből látszik, a lányok nagyon komolyan vették ezt a bizonyos hadjáratot, ugyanis visszataláltak a győztes útra, hat mérkőzésüket öt győzelemmel és egy a Szent Mihály elleni idegenbeli rangadón elért döntetlennel, 45-3-as gólkülönbséggel hozták le. A Szent Mihály elleni pontszerzés a riválisok meccseinek alakulása után azt is jelentette, hogy a csapat saját kezében tartotta az aranyérem sorsát, amennyiben megnyerik a szezonzáró találkozót az ETO FC Győr ellen, minden más eredménytől függetlenül behúzzák a bajnoki címet.

„Természetesen nem jöttek rosszul az ellenfelek botlásai sem, de a hullámvölgy után nagyon nagy fegyvertény, hogy önerőből is bajnokok lehetünk szombaton. Fontos tudni, hogy utánpótlás szinten az eredmény másodlagos, az egész bajnokság eszköz ahhoz, hogy a játékosok fejlődhessenek. Nekem személy szerint is mégis fontossá vált a végeredmény, mert tudom, hogy a lányok nagyon szeretnék megcsinálni, és rengeteget dolgoznak érte. Nagyon szeretném, ha azt érezhetnék a végén, hogy a befektetett munka, és a sok áldozat kifizetődött. Ehhez persze még győznünk kell szombaton.”

Erre minden esélye meg is van a csapatnak, főleg, ha megnézzük, milyen erővel és lendülettel jöttek ki a gödörből, amibe a tavasz elején kerültek.

„Nagyon hosszú év volt, sok nehéz pillanattal. Tudniuk kell viszont azt is, hogy ezek a nehézségek nem tántoríthatják el őket a céloktól, amiket kitűztek maguk elé. Időnként a saját játékos-pályafutásomból jövő példákkal is megpróbálom őket motiválni, de ebben a helyzetben nem az én teljesítményem a lényeg, az, hogy fel tudtak állni a padlóról, az az ő érdemük. Nagyon jó versenyző típusú játékosok vannak a csapatban, aki a hátán tudja vinni a többieket.”

Az U16-os női csapat idei utolsó, a tavalyi bajnok ETO elleni mérkőzése június 8-án, szombaton 11.00-tól kezdődik a Bihari úti Kocsis Sándor Sportközpontban. Amennyiben az Astra csütörtök este vereséget szenved a Szent Mihály ellen, a Fradi már bajnokként léphet pályára, de egy győzelemmel a rivális eredményeitől függetlenül is elhódítja a bajnoki címet. A belépés ingyenes, a szakág szeretettel várja a szurkolókat! Az U19-es együttes 14.00-tól lép pályára ugyanitt a Haladás-Viktória ellen, egy győzelemmel pedig szintén megszerzi a korosztályos bajnoki aranyérmet.

Női labdarúgás

U16 bajnokság Kiemelt csoport
FTC - ETO FC Győr
2019. június 8., szombat 11.00, Kocsis Sándor Sportközpont

U19 bajnokság Kiemelt csoport
FTC - Haladás-Viktória
2019. június 8., szombat 14.00, Kocsis Sándor Sportközpont

A belépés ingyenes, a tét mindkét mérkőzésen a bajnoki cím!

Cikkajánló

Erődemonstráció Felcsúton

Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk 5-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia otthonában a 19. fordulóban.

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin