2024. február 28.
Az MTK ellen kezdünk
Folytatódik a bajnokság női labdarúgócsapatunk számára, szombaton hazai pályán fogadjuk a kék-fehéreket.

Több hónap szünet után szombaton folytatódik a Simple Női Liga 2023/24-es idénye. Hosszú hetek, sőt hónapok óta munkában vannak már játékosaink, hiszen tulajdonképpen már decemberben elindultak számukra először az egyéni, majd januárban a csapatedzések. A felkészülésben több edzőmérkőzés, illetve egy mezőkövesdi edzőtábor is szerepelt. Ennek az időszaknak most ugyan vége, de az igazán fontos megmérettetések csak ezután jönnek, hiszen több, mint tíz bajnoki találkozó vár még ránk, valamint a Simple Női Kupában is versenyben vagyunk még.

Vezetőedzőnk, Albert Flórián szinte új kerettel vág neki a küzdelmeknek, az első mérkőzés mindenképpen jó erőfelmérő lesz a lányoknak.

- Úgy gondolom, hogy a felkészülésünk jól sikerült. Igaz, hogy voltak közben kisebb-nagyobb sérülések, betegségek, de úgy néz ki, hogy az alapcsapatunk kialakult. Tehetséges fiatalok érkeztek a keretbe, nagyon jó edzőmérkőzéseket játszottunk nehéz ellenfelekkel szemben, és reméljük, hogy az, amit ott láttunk, az elég lesz ahhoz, hogy megvédjük a bajnoki címünket, és hogy nyáron a Bajnokok Ligájában is jól szerepeljünk majd. A Ferencvárosnál nem kérdés, hogy mit várunk a folytatástól - osztotta meg várakozásait vezetőedzőnk.

Fővárosi örökrangadóval indul újra a bajnokság csapatunk számára, a 13. fordulóban szombaton 14 órától az MTK-t fogadjuk a Kocsis Sándor Sportközpontban. Ellenfelünk a tabella harmadik helyéről várja az összecsapást, míg együttesünk három ponttal vezeti a bajnokságot.

- Nagyon örülök, hogy a hosszú felkészülés végére értünk, és kezdődik a bajnokság - kezdte csapatkapitányunk, Fenyvesi Evelin. - Nagyon vártuk már, hogy újra tétmérkőzésen léphessünk pályára. A keret jelentősen átalakult, így kíváncsian várom az új kihívásokat. A válogatott összetartás után csak 1-2 közös edzése van a csapatnak, így azokon maximálisan fókuszálnunk kell, hogy szombatra a lehető legélesebb formába kerüljünk. Erős mérkőzésre számítok, biztos vagyok benne, hogy az MTK is nagyon várja már az első összecsapást, és kellően felkészültek belőlünk. Szeretném, ha győzelemmel tudnánk indítani a tavaszi rajtot.

Cikkajánló

Török győzelem Gyirmóton

Fenyvesivel a kezdőcsapatban szenvedett 4-1-es vereséget a női labdarúgó-válogatott Törökország ellen.

Kiütéses győzelmet aratott a női válogatott

Nemzeti együttesünk Eb-selejtezőn 5-0-ra verte Azerbajdzsánt.

Újra edzésben női labdarúgócsapatunk

Címvédő női együttesünk visszatért a Kocsis Sándor Sportközpontba.

Nadja Sztanovics távozik női csapatunktól

A montenegrói válogatott labdarúgó tavaly nyár óta erősítette az FTC-Telekomot.

Távozik Bíró Barbara

Két szezon után az ETO FC Győr együttesénél folytatja pályafutását női csapatunk korábbi kapusa.

Budapesten lesz a BL-selejtező, megvannak az ellenfelek

Sorsoltak az UEFA Női Bajnokok Ligájában.

Három játékossal erősített bajnokcsapatunk

Németh Adél, Nagy Vanessza és Zágonyi Barbara és is az FTC-Telekomban folytatja pályafutását.

Távozik Csányi Diána

A svájci első osztályú FC Zürichnél folytatja karrierjét női labdarúgócsapatunk korábbi játékosa.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin