2019. július 1.
BL-rutinnal rendelkező válogatottat igazoltunk
Az FTC-Telekom női futballcsapata az év bosnyák játékosa mellett fiatal magyar kapussal erősített.

Két új játékost szerződtetett magyar bajnok és kupagyőztes női labdarúgócsapatunk. Selma Kapetanovic személyében egy bosnyák válogatott támadó érkezett, míg a fiatal kapus, Terestyényi Anna Kaposvárról szerződött az FTC-Telekomhoz.

A támadó középpályás Selma Kapetanovic 1996. december 9-én született Szarajevóban. A fővárosi csapatnál, a ZNK SFK 2000 Sarajevóban kezdett futballozni, ahol gyorsan alapemberré vált, innen került be a bosnyák válogatottba is. Az elmúlt három évben a Sarajevóval megnyerte hazája bajnokságát. Pályára léphetett a Bajnokok Ligájában is, ahol csapatával kétszer is eljutott a legjobb 32 közé, tavaly a Chelsea búcsúztatta őket.

„Tíz évig játszottam a Sarajevóban, ez viszont egy óriási lépés a karrieremben. Az FTC egy nagyon jól szervezett klub és itt szeretnék még jobb lenni. Láttam a Bajnokok Ligája-csoportunkat. Szerintem nem annyira erős, jó esélyeink vannak a legjobb 32 közé kerülésre” – mondta Selma Kapetanovic.

A BL-rutinnal rendelkező bosnyák játékos mellett fiatal magyar kapust is igazoltunk. A 18 éves Terestyényi Anna Kaposváron, a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémián nevelkedett, az előző szezonban az U19-es kiemelt bajnokságban szerepelt csapatával.

„Kaposváron kezdtem futballozni, de most már szerettem volna továbblépni. A kapusedzőm által eljöhettem a Ferencvároshoz egy próbajátékra, ahol megfeleltem és most már itt vagyok. Nagyon izgatott vagyok, mert most játszom majd először felnőttek között. Nagyon várom az új kihívásokat és nagyon igyekszem majd minél jobban teljesíteni” – mesélte Terestyényi Anna.

Új játékosunk érkezésével véglegessé vált, hogy három kapussal vágunk neki a következő szezonnak, ugyanis rutinos, válogatott kapusunk, Samu Anna hosszabbított, míg az U19-es csapatból felkerült a felnőttek közé Böröcz Bettina.

„Terestyéni Anna egy fiatal, tehetséges kapus. Olyan embernek ismertem meg, akinek az alkata és a mentalitása is remek, jól edzhető futballista és emellett roppant intelligens. Ezt jól példázza, hogy úgy került ide hozzánk, hogy közben építészmérnöknek tanul majd és mellette magas szinten űzi a futballt. Hosszútávon számolunk vele, bizalomra van szüksége és remélem, hogy nagy értéke lesz a Ferencvárosnak” – kezdte vezetőedzőnk, Dörnyei Balázs.

„Selma a Bajnokok Ligájában rendszeresen szereplő Sarajevo és a bosnyák válogatott alapembere. Míg nálunk Fenyvesi Evelyn, addig Boszniában ő lett az év női labdarúgója. Azt várom tőle, hogy hasonló erényeket csillogtasson meg, mint annak idején Jelena Cankovic. Kreatív, gyors játékos és több poszton is bevethető, így remélem, hogy vele együtt sokkal felfrissültebb és sokszínűbb támadójátékot produkálunk majd” – tette hozzá vezetőedzőnk.

Cikkajánló

Erődemonstráció Felcsúton

Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk 5-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia otthonában a 19. fordulóban.

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin