2020. november 18.
Bosszantó vereséggel ért véget a BL-álom
Az FTC-Telekom női labdarúgócsapata 4-1-re kikapott a szlovén Pomurjétól a BL-selejtező második fordulójában.

Csak úgy, mint a keddi edzés, a szerdai mérkőzés is szép, napsütéses időben kezdődött. ÉS még szebb lett volna, ha az első percben Lara Ivanusa ígéretes akciója után gólt ünneplünk. Szlovén válogatott támadónk lefutotta védőjét a jobb oldalon, betört a tizenhatoson belülre, de lapos passza nemcsak a társak, de a kapu előtt is elment keresztbe.

A következő percekben a Pomurje többször is a védelmünk bal oldalán próbálkozott és két rendkívül veszélyes helyzetet alakított ki. A 11. percben ráadásul kettőt is! Egy jobb oldali szöglet után a kapura fejelt labdát Chandra Bednar védte, majd kapusunk alig fél perccel később ismét főszereplő volt, amikor a szlovénok támadója ziccerben vezette rá a labdát, lövését azonban Bednar nagy bravúrral hárította.

Bár a következő negyed órában alább hagyott a szlovén bajnok nyomása, egy hatalmas egyéni hiba után a hazaiak megszerezték a vezetést. Eladtuk a labdát a saját tizenhatosunkon belül, Spela Kolbl pedig a kapufa segítségével a bal alsó sarokba lőtt. 1-0.

A gól sajnos megzavart minket, nem tudtunk mit kezdeni az erőszakosan és harcosan játszó Pomurjéval. A hazaiak a 36. percben ismét a védelmünk mögé kerültek, csatáruk egy az egyben mehetett a kapunkra, Fenyvesi Evelin azonban buktatta a tizenhatoson belül, így büntetőhöz jutottak. A tizenegyest Kaja Korosec a jobb kapufa segítségével a kapuba vágta. 2-0.

A lendületben levő szlovénok három perccel később majdnem megszerezték a harmadik góljukat, de támadójuk az üres kapu helyett szerencsénkre a felső kapufára lőtte a labdát. Sajnos az első félidőben a harcosabban játszó Pomrje 2-0-ra vezetett.

A második játékrész első nyolc percében elképesztő jelentek játszódtak le. A középkezdés után néhány perccel a hazaiak három másodperc alatt két kapufát rúgtak, majd Vágó Fanny lövése után a labda a bal kapufáról kipattanva végiggurult a gólvonalon, onnan pedig szögletre csorgott.

Az 53. percben Vágó ismét főszereplő lett, ugyanis a szlovénok kapusa buktatta a tizenhatoson belül, így büntetőt kaptunk. A labda mögé Mosdóczi Evelin állt és higgadtan a bal alsó sarokba lőtt. 2-1.

Feljavult a Fradi játéka, a bekapott gól kissé megzavarta a hazaiakat. Többet birtokoltuk ugyan a labdát, de egy újabb nagy egyéni hiba után az egész mérkőzésen rendkívül veszélyesen futballozó Nina Kajzba majdnem betalált. Szerencsénkre Bednar nagy bravúrral hárította a ziccert.

Aztán eljött a 73. perc. Újabb felesleges szabálytalanság – Czellér második sárga lappal kiállította a játékvezető -, újabb szabadrúgás a Pomurjénak, újabb Korosec-gól… A hátvéd ezúttal a Fradi tizenhatosának bal sarkától, ballal teker a kapunk bal oldalába. 3-1.

Ahogy múlt az idő, távolodott a BL-főtábla. Sajnos játékban nem tudtunk megújulni, Korosec pedig a 80. percben végleg lezárta a mérkőzést. A hazaiak játékosa átrobogott a Fradi védelmén és 15 méterről a kapu bal oldalába lőtt. 4-1.

Az FTC-Telekom 4-1-re kikapott a ZNK Pomurje vendgeként, így búcsúzott a Bajnokok Ligájától.

Cikkajánló

Továbbra is az élen csapatunk

Kubassova és Edwards góljával 2-0-s győzelmet arattunk az Astra ellen.

„Babonás vagyok, a cipőmet sem takarítom meccs után!”

Válogatott női labdarúgóinkkal folytatódott a Kire jellemzőbb? – kvízsorozat a Fradi TV-ben – VIDEÓ!

Elhoztuk a három pontot Budaörsről

Sztanovics és Diószegi góljával 2-0-s győzelmet arattunk a Simple Női Liga 14. fordulójában.

Kiütöttük a DVTK-t a kupában

Csapatunk 7-0-s győzelmet aratott a Diósgyőr ellen a kupasorozat 5. fordulójában.

Az Eb házigazdája ellen is pályára lép a női válogatott

Svájc, Azerbajdzsán és Törökország vár az Eb selejtezőkörében a magyar női labdarúgó-válogatottra.

Döntetlen a tavaszi nyitányon

Női labdarúgócsapatunk 1-1-es döntetlent játszott az MTK ellen a 13. forduló mérkőzésén.

Az MTK ellen kezdünk

Folytatódik a bajnokság női labdarúgócsapatunk számára, szombaton hazai pályán fogadjuk a kék-fehéreket.

NL: A B-ligában szerepel majd a női válogatott

Papp Luca végigjátszotta a női labdarúgó-válogatott Belgium elleni Nemzetek Ligája mérkőzését.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin