2023. május 24.
Címvédésre készül női labdarúgócsapatunk
Május 29-én a Groupama Arénában kezdi meg a bajnoki döntőt az FTC-Telekom. A belépés ingyenes!

Eljött a szezon legfontosabb időszaka, a bajnoki döntő mérkőzései, ahol az FTC-Telekom női labdarúgócsapata a címvédésért lép pályára, idén a 6. bajnoki címet szerezhetik meg a lányok a Simple Ligában.

Ahhoz, hogy a Vágó Fanny vezette FTC-Telekom 2023-ban is elhódítsa a bajnoki trófeát, két mérkőzést kell megnyerni az ETO FC Győr elleni párharcban. Mivel a Ferencváros végzett az alapszakasz első helyén, ezért a pályaelőnyt is kiérdemelte a döntők során, így hazai pályán kezdi meg a párharcot május 29-én. Három nappal később, csütörtökön pedig a győriek otthonában folytatódik a finálé, ahol akár már felállhatunk a dobogó legfelső fokára. Ha viszont két mérkőzés alatt sem dől el az aranyérem sorsa, akkor június 4-én a Kocsis Sándor Sportközpontban csap össze a két együttes újra. A Groupama Arénában rendezett első mérkőzésen a belépés ingyenes, regisztrálni a meccsjegy.fradi.hu oldalon lehetséges szurkolói kártyájukkal.

Az FTC-Telekom csapata elsőként biztosította be helyét a Simple Női Liga döntőjében, százszázalékos teljesítménnyel, 66 ponttal zárta a tabellát, 12 ponttal megelőzve a második helyezett győriek alakulatát. Csapatunk megnyerte mind a 22 bajnoki összecsapását, ami azt jelenti, hogy 29 év után lett ismét 100%-os magyar csapat a magyar női első osztályban. A nem mindennapi teljesítményhez 154-10-es gólkülönbség párosul. Vágó Fannyék a 2022/23-as idény során oda-vissza megverték közvetlen riválisukat, először a 9. fordulóban hazai pályán ünnepelhettek 4-0-s győzelmet, majd idegenben az ETO otthonában arattak háromgólos sikert a zöld-fehérek ellen. 

- Nagyon sokat fejlődött a csapat, és szép dolog, amit elértünk, de ez csak akkor fog értelmet nyerni és lesz igazán nagy dolog, ha a döntők során sikerül megszerezni a bajnoki aranyat. Minden idegszálunkkal erre koncentrálunk, és ezzel minden játékos tisztában van, hogy még csak a felét végeztük el a munkának. Azt szeretném, hogy a két meccsen ugyanilyen magabiztossággal tudjunk játszani, ahogy eddig, mert akkor biztos vagyok benne, hogy sikeresek tudunk lenni. A döntő mindig más, mint egy bajnoki, de a csapat kellő rutinnal rendelkezik már ehhez a helyzethez. Megtiszteltetés, hogy a Groupama Arénában játszhatunk, szeretnénk meghálálni a klubnak ezt, és kiérdemelni, hogy máskor is legyen lehetőségünk pályára lépni a szentélyben. Minden játékos életében nagy dolog, hogy itt rendezik a döntő első meccsét, már csak reménykedünk, hogy a szurkolókat sikerült magunk mellé állítani az eddigi teljesítményünkkel, hiszen bármikor csak egy kisebb létszámmal kijöttek a meccsünkre és támogattak minket, az extra motivációt és magabiztosságot adott mindenkinek. Minden mérkőzésünkre ugyanúgy készülünk, azt gondolom, hogy ez az alapszakasz eredményeiből is látszik. Ez a csapat egész évben koncentrált és motivált tudott maradni, ami nekem igazi sportemberekről árulkodik, mert tudjuk, hogy minden pillanatban dolgoznunk kell azért, hogy valami nagyobb sikert tudjunk elérni. Szeretném megkérni és meginvitálni a Ferencváros szurkolóit, hogy a fiúk bajnokavatása után másnap támogassanak minket egy fontos pillanatban. Magyarország legjobb szurkolótáboráról beszélünk, volt szerencsém teltház előtt körbemenni előttük, azt gondolom, ha csak egy kis részük is segítene minket, akkor már óriási hangulat lenne. A mi életünk egy fontos pillanata lesz ez, és megtisztelő lenne a támogatásuk - nyilatkozta játékos-edzőnk, Vágó Fanny a FradiMédiának.

Az FTC-Telekom bajnoki címével 2015, 2016, 2019, 2020 és 2021, 2022 után ismét ott lehetne az UEFA Női Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Csapatunk először játszhatja a bajnoki döntőt a különleges atmoszférával rendelkező Groupama Arénában, de ahhoz, hogy létrehozzuk ezt a légkört, szükség van a szurkolókra is. Ezért arra kérünk minden Fradi-drukkert, hogy töltsük meg az Arénát, és teremtsünk együtt remek hangulatot.

A hétfői találkozóra a Groupama Arénába a belépés díjtalan, de szurkolói kártyához, és a meccsjegy.fradi.hu oldalon való regisztrációhoz kötött!

Aki nem tud a helyszínen szurkolni, nem marad le a mérkőzésekről, ugyanis az M4 Sport élőben közvetíti az összecsapásokat.

Simple Női Liga NB I, döntő, 1.mérkőzés
FTC-Telekom–ETO FC Győr
Budapest, Groupama Aréna
2022. május 29., hétfő 18.00
Jegy: a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

2. mérkőzés
ETO FC Győr–FTC-Telekom
Győr, ETO Stadion
2022. június 1. csütörtök 17.45

Cikkajánló

Erődemonstráció Felcsúton

Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk 5-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia otthonában a 19. fordulóban.

Hatot lőttünk a Szombathelynek

Női labdarúgócsapatunk kiütéses győzelmet aratott a Simple Női Liga 18. fordulójában.

Csányi betalált, vereség Törökországban

A női labdarúgó-válogatott Törökországban folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Döntetlent játszott a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-1-re végzett Azerbajdzsánnal Eb-selejtezőn.

Hatot lőttünk a Fehérvárnak

Női labdarúgócsapatunk Fehérvár elleni győzelme alkalmával négy játékosunk is betalált.

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin