2021. augusztus 20.
Döbbenetes dráma és 11-esek után búcsúztunk a BL-től
Női labdarúgócsapatunk hiába játszott mezőnyfölényben, a BL-selejtező végén az albán bajnok örülhetett.

Bravúrgyőzelem, majd három nap szünet. Szünet, de nem pihenő, hiszen az FTC-Telekom női labdarúgócsapata a lengyel Czarni Sosnowic legyőzése után egy lépésre került a továbbjutástól a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében, ezért ezt a kis időszakot is edzésekkel és közös programokkal töltötte meg a stáb.

Ahogy az elmúlt napok szállodában vívott csocsómeccsei során a bábuk, úgy a mieink kezdőcsapata sem változott a keddi találkozóhoz képest, így Dörnyei Balázs vezetőedző a Chandra Bednar – Mosdóczi Evelin, Inna Zlidnis, Haley Lukas – Lara Ivanusa, Fenyvesi Evelin, Betsy Brandon, Csányi Diána, Szabó Viktória – Vágó Fanny, Pusztai Sára tizenegyet küldte a pályára.

„Két mezőnyjátékosukat kell kikapcsolni, a kapusukkal szemben pedig eredményesnek kell lenni és akkor elég nagy esélyünk van rá, hogy sikerrel zárjuk a mérkőzést” – mondta vezetőedzőnk a csütörtök esti tréning után. Az első percekben látszódott, hogy a két albán, Megi Doci és Qendresa Krasniqi valóban technikás játékosok, de nem igazán tudtak mit kezdeni a szorosan záró ferencvárosi középpályán. Doci ugyan igyekezett meglepni egy távoli lövéssel, jócskán kapu mellé lőtt.

Az első öt percben a Fradi térfelén volt többet a labda, de szorosan tartottuk az albánokat. Fokozatosan átvettük az irányítást, többet birtokoltuk a labdát, a 10. percben pedig majdnem megszereztük a vezetést. Csányi Diána egy lecsorgó labdát 18 méterről, kapásból lőtt, de a labda bal felső sarok helyett a két kapufa találkozásáról kipattant.

Folyamatosan kerestük a fogást az albánokon. Sok, gyorspasszos játékkal igyekeztük operálni, de mivel ellenfelünk több embert állított klasszis középpályásunkra, Fenyvesi Evelinre, a szélsőket játszottuk meg. A 25. percben az előző meccsen pimasz gólt szerző Vágó Fanny bal lábas, lapos kísérletét hárította a kapus. A Vllaznia három védős taktikára állt át, ez pedig kedvezett a Fradi támadójátékának. Kitett labda a szélre, beadások, lövési kísérletek. Alakult, alakult, tényleg már csak góllá kellett volna érnie a jelentős mezőnyfölényünknek.

A szünetig azonban kibírta a Vllaznia, igaz, ehhez az is kellett, hogy több ígéretes akciónk utolsó passzába, átadásába be-becsúszott egy apró hiba.

A második játékrészre ugyanolyan elánnál léptünk pályára, de érezhető volt, hogy nagyon idegesen és görcsösen akarjuk azt a vezető gólt. Aztán az 54. percben fellélegezhettünk, mert kapusunk, Chandra Bednar nagy bravúrral tolt ki a kapu torkából egy lecsúszott beadást. Sajnos ez nagy helyzet felpaprikázta a Vllaznia játékosait, akik néhány percre sok bosszúságot okoztak a védelmünknek. Álltuk a sarat, közben két friss, fiatal erő, Nagy Viktória és Németh Diána is beszállt.

Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, ahogy teltek a percek egyre feszültebb és idegesebb lett a hangulat. A lengyelek elleni meccshez hasonlóan ez is elképesztően sok erőt vett ki a lányokból, de a küzdőszellem egyáltalán nem lankadt. Az utolsó 15 percben komoly adok-kapok alakult ki, mindkét oldalon néhány veszélyes lehetősége alakulhatott volna ki, de egyik csapat sem jutott el lövésig. Talán a legjobbkor érkezett a sípszó, amely a 90 perc végét jelezte. A gól a második 45 percben sem jött össze, így újabb idegőrlő kétszer 15 perces hosszabbítás következhetett.

Pusztai Sára a 91. percben a meccs ziccerét hagyta ki, majd Szabó Viktória lövése kerülte el centikkel a bal felső sarkot. Pattanásig feszült a helyzet, tipikus „egygólos” meccs lett belőle, amihez mi álltunk közelebb a 104. percben, de Inna Zlidnis veszélyes csúsztatása a bal alsó sarok mellé ment.

A második 15 perc Vllaznia-lövésekkel indult, de az albán bajnok kísérletei jócskán elkerülték a kaput. Három perccel a vége előtt Vágó cselezte be magát a tizenhatoson belülre, de nem sikerült jól visszatenni a labdát, így Haley Lukas messziről kapu mellé lőtt. A 120. percben Németh remek lövését védte az albánok kapusa, ezzel pedig véget ért a hosszabbítás. A 30 perc ráadás egyértelműen a Ferencvárosé volt, de a mezőnyfölényünket most sem tudtuk gólra váltani. Jöhetett a hirtelen halál, a tizenegyes párbaj!

Ami nagyon nem ment nekünk. Négy lövésből hármat elrontottunk, míg az albánok egyet sem hibáztak, így tizenegyesekkel 3-1-re a Vllaznia nyert és jutott tovább a legjobb 32 közé.

Cikkajánló

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

Női MK-elődöntő: szurkolói információk

Fontos információk női labdarúgócsapatunk MTK elleni kupamérkőzésére.

Továbbra is az élen csapatunk

Kubassova és Edwards góljával 2-0-s győzelmet arattunk az Astra ellen.

„Babonás vagyok, a cipőmet sem takarítom meccs után!”

Válogatott női labdarúgóinkkal folytatódott a Kire jellemzőbb? – kvízsorozat a Fradi TV-ben – VIDEÓ!

Elhoztuk a három pontot Budaörsről

Sztanovics és Diószegi góljával 2-0-s győzelmet arattunk a Simple Női Liga 14. fordulójában.

Kiütöttük a DVTK-t a kupában

Csapatunk 7-0-s győzelmet aratott a Diósgyőr ellen a kupasorozat 5. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin